Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van a gyalogosnak lekamer...

Joga van a gyalogosnak lekamerázni és gáz spray-t szorongatva a kezében utasítani hogy tegyem prórázra a kutyámat közterületen? Mit kell tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Történt ugyanis, hogy sétáltattam a kutyámat, ami egy amerikai buldog és egy pit keverék, de a világ legkedvesebb kutyusa. senkit nem harapott még meg, barátkozik. Jött velem szemben egy ilyen hülyegyerek, aki megállt, és odakurjantott hogy fogjam meg a kutyám mert ő biza fél tőle... nem tettem, mert az enyém is az utca és közöltem vele hogy NEM harap és ne féljen mert azt megérzik az állatok. Erre előszedett egy iPhone-t és elkezdett kamerázni és egy gázspray-nek tűnő valamit is elővett a zsebéből ( ebben nem vagyok biztos) és megint elkezdett kiabálni a távolból. Ha tudta volna hogy semmit nem ér a szaros gázspray-el, ha valóban támadni akar egy kutya de mindegy. Mondtam neki, hogy tegye el a kamerát mert nincs joga kameráznia a közteren és én nem is járulok hozzá de nem tette. A barátnőm szólt hogy hagyjam és megfogtam a kutyát, az meg el rollerezett mellettünk. Komnolyan, ha ennyire kutyafób ne menjen az utcára. Vagy most komolyan nem értem az embereket. Ti értitek ezt? Megfogtam végűl, de még gondolkodom rajta hogy felkéne jelenteni, csak sajnos nem tudom ki ő.

Ez a XVII. kerületi, rákospatak melletti bicikli ÉS sétáló úton volt.

2020. jan. 16. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
100%

De... egyoldalú. :) Tudod miért? Mert nyilvánvalóan mindenkinek ez a véleménye akinek normális értékrendje van és normális gondolkodása.

Az, hogy te egy ilyen "harcikutyával" kompenzáló kis gyurmamarci vagy aki azt hiszi ő szarta a spanyolviaszt és mindenkinek meg kell hajolnia előtte senkit nem érdekel.

Észrevetted, hogy egyetlen észérvet sem tudtál felhozni senki ellen? Csak hogy a te kutyád nem bánt.

Aztán ennyi.

Mulass csak jól a hozzád hasonló 1bites nőddel. :)

Annyira tipikusan "harcikutyás panelproli" vagy hogy elképesztő.

És tényleg az ilyenek miatt vannak a szterotípiák.

Szerintem szedd össze magad mentálisan is mert ezzel a történettel magad minősítetted.

Amúgy rohadt közel élek ahhoz a helyhez amit említettél és a sors fura fintora hogy még ismerős is van a közterületeseknél. Szóval vedd tutira hogy nézelődés lesz. Vegyél rambókának pórázt meg szájkosarat.

Meg arcodból vegyél vissza mert ha történetesen tényleg ezt eljátszod valaki gyerekével akkor abban biztos lehetsz hogy rambóka és te is fekszel. Hiába gondolod magadról hogy akkora ember vagy.

De egyre jobban azt érzem, hogy vagy annyira ostoba vagy hogy fel sem fogod miről beszél itt 40 ember, vagy szimplán kamu és provokatív a kérdés.

2020. jan. 16. 19:50
 42/79 anonim ***** válasza:
100%

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet, 17. § (2)

Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

2020. jan. 16. 20:11
 43/79 anonim válasza:
100%

“Simán lehet hogy a macska miatt történt”

És akkor hirtelen elfogadható lesz, hogy a kutya megharapta?

Mit is várok egy olyantól, akinek a legnagyobb érdeme az életben, hogy van barátnője.

És nem igaz hogy nem értelek. Pontosan ismerem az ilyen emberek gondolkodását. Szóval azt is tudom, hogy lehetetlen meggyőzni. A kérdést is csak azért írtad ki, hogy kibalhézhasd magad. De ez nem sikerült és mivel úgy érzed ha beismered a hibádat akkor megalázódsz, ezért úgy védekezel, hogy megpróbálod magad a többiek fölé rendelni.

2020. jan. 16. 20:11
 44/79 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok rá. Ha kamu, akkor felesleges és jót röhög a markában. Ha igaz, akkor meg maga alatt ásta a gödröt. Tudjuk hol, tudjuk milyen kutyával, tudjuk hogy nagy pofával és kis fütyivel van. Van videó és ez a kérdés is bizonyíték, ami lenyomozható. Szólni kell a köztereseknek, amit a #44-es válaszoló meg is fog tenni. Majd ők intézkednek.
2020. jan. 16. 20:17
 45/79 A kérdező kommentje:
44! nem vagyok panelproli. Csúsztatott zsalus épületben lakunk. Nyugodtan küld a kamuzsarukat rám, nem hiszem hogy bármi bajom lenne. kijövök velük, mert énis katonának készültem alapjáraton, csak az élet beszólt. Nem tudom mit kell személyeskedned, de már kezdem unni ezeket rambókázásokat, idegesít. És mert valaki elmegy egy edzőterembe már rossz ember lesz? szerintem csak igényes és férfias! Nekem nem volt bajom veled, próbáld az én szemszögemből nézni egy percre. Életben nem hiszem hogy így mernél beszélni velkem, de valószínüleg más férfival sem. Olyan lehetsz mint a takony a 6.-on... de ezt most nem részletezem. Próbáld meg az ÉN SZEMSZÖGEMBŐL nézni! PRÓBÁLD MEG! ennyit kérek. semmi rosszat, csak ezt.
2020. jan. 16. 20:23
 46/79 anonim ***** válasza:
100%
a törvény smafu? az állam én vagyok? nem vagy te kicsit nárcisztikus?
2020. jan. 16. 20:25
 47/79 A kérdező kommentje:

"Mit is várok egy olyantól, akinek a legnagyobb érdeme az életben, hogy van barátnője."

Nem hiszem hogy ez lenne az egyetlen érdemem, nem ismersz nem tudod ki vagyok. Kb magadalá csinálnál ha azt a kiképzést végig kéne csinálknod amit én megtettem még tizenévesen! És amúgy nem akármilyen barátnőm van, az ilyen nő a minőségi férfiakhoz vonzódik! de hagyjuk ezt. Én nem akarok lesűlyedni erre a sárdobálós szintre.

2020. jan. 16. 20:27
 48/79 anonim ***** válasza:
100%

Van még valami amit fel tudsz hozni ??? Ez minden?

Hidd el, hogy veled is meg az összes többivel is tudok így beszélni a valóságban is.

És mielőtt besírnál megint hogy mindenki nyomi csak te vagy a király elmondom hogy nem fogok veled neten csatázni . A "kamuzsaruk" meg simán írnak neked egy 50 ezres csekket azt kész. Nincs harag. :)

Mi is volt még? Jah hogy téged mi zavar.

Engem nem érdekel téged mi zavar.

Láthatóan fel sem fogod mi a téma.

Szóval van még valami amivel még jobban szánalmassá tudnád tenni magad?!

2020. jan. 16. 20:31
 49/79 anonim válasza:
92%
Kérdező, szerinted nem próbáltam meg? Mint ahogy már írtam pontosan tudom mi jár a fejedben. Értem, hogy a te észjárásod alapján miért van igazad. De kompromisszumokat kell kötnöd. Oké, sétáltasd póráz nélkül, ha ennyire ragaszkodsz hozzá, nem is tudnánk lebeszélni róla. Azonban, igenis fogd meg a kutyát, ha látod valakin, hogy fél.
2020. jan. 16. 20:35
 50/79 anonim ***** válasza:
96%

Kötelező a póráz, szóval jelentsd nyugodtan fel - és ezzel együtt magadat is.

Egyébként meg tanuld meg, hogy idegenek nem kötelesek odalenni a te tündibündi kutyuskádért, ezt senkitől nem várhatod el. Én is félek a kutyáktól, és elvárom, hogy póráz nélkül ne sétálgasson velem szemben egy sem. Vannak kutyafuttatók, ahol el lehet engedni őket, hiszen nyilván nekik is kell a szabad mozgás, de nem a városban, az emberek között!

2020. jan. 16. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!