Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez bűncselekmény vagy szabálys...

Ez bűncselekmény vagy szabálysértés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az történt ma velem, hogy vettem egy szupermarketben két ugyanolyan terméket összesen 300 forint értékben. De miután kifizettem, csak akkor vettem észre, hogy a mai napig (december 22.) őrzi csak meg a minőségét. Visszamentem blokkal, és kértem, hogy cseréljék ki olyanra, aminek későbbi a lejárata. De megtagadták ezt arra hivatkozva, hogy a mai napon még fogyasztható. Eljöttem, de támadt egy ötletem, bementem ugyanennek a cégnek egy másik szupermarketébe, befele menet megmutattam az őrnek, hogy van nálam két termék, majd bementem, és kicseréltem teljesen ugyanolyan, de később lejáró termékre. Majd kifele menet megint megmutattam, a táskámat és a blokkot, és eljöttem.

Elkövettem ezzel valamit?

Köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 22. 18:20
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:
Nem hogy a blokk meg van, de ahol először ki akartam cseréltetni, ott kaptam jegyzőkönyvet a csere elutasításáról, dátummal időponttal ellátva. Plusz le is fotóztam a termékeket. Tehát ha előállnak azzal, hogy 17 óra 25 perckor követtem el a lopást, akkor időbélyeges fotóm, plusz dátumos, időpontos papírom van róla, hogy már 16 óra 37-kor is a birtokomban volt a két dolog. Úgyhogy lfsz a hátsójukba! :)
2019. dec. 22. 22:44
 42/55 anonim ***** válasza:
50%
Ennyi. :)
2019. dec. 22. 23:34
 43/55 Micimacko67 ***** válasza:
88%

Olvasom a rengeteg okos hozzászólást a remek kereskedelmi szakemberektől...

Tudod kérdező kezdelek tisztelni, hogy ekkora ötleteid vannak...MÁSIK boltba bemenni és kicserélni...Gratuláció jár neked!

Nem tudom, hogy mi a munkád, de azt látom, hogy abszolút fogalmatlan vagy a bolti eladók munkájával kapcsolatban!

Abban a MÁSIK boltban ahol kicserélted a terméket, simán kellemetlen helyzetbe hozhattad az ott dolgozó eladókat!

Ami nekik sok-sok pénzbe kerülhet! Leellenőrizte a polcát, leszedte a nem megfelelő szavidejű termékeket, majd kap egy Nébih ellenőrzést és ott a lejárt szavidejű termék! Amiről nincs bejövő szállítólevél sem!

Ez a probléma tételenként 50.000 Ft- büntetést jelenthet nekik!

Még egyszer mondom az általad említett MÁSIK bolti eladóknak, akik semmiről sem tehetnek...

Még mindig büszke vagy az okosságodra?

2019. dec. 23. 05:57
 44/55 anonim ***** válasza:
6%
Összegezve, ez nem bűncselekmény, még szabálysértésnek is necces. Jó fej voltam, mert ráértem, és végignéztem Neked a rendőrség honlapján elérhető nyilvános körözéseket egy évre visszamenőleg. Még csak hasonlót sem találtam, sem értékben, sem elkövetés módban. Műszaki cikk, kerékpár, illatszer, ékszer, pénztárca, pénz, ilyen ügyek miatt keresnek elkövetőket. Háromszáz forintos kajáért nem.
2019. dec. 23. 12:19
 45/55 anonim ***** válasza:
40%

Nem gondolom, hogy beégtem.

05:57

Nem hogy nem szégyelli, de még büszke is rá, hiszen még egy zsidó jogi támogatója is van, aki biztatja is a cigányfattyát.

2019. dec. 23. 13:17
 46/55 anonim ***** válasza:
54%
Pedig beégtél. Hiszen azt sem tudod, hogy mi a különbség a szabálysértés és a bűncselekmény között. Ez pedig a Törvények, jog kategóriánál eléggé égő.
2019. dec. 23. 14:32
 47/55 Micimacko67 ***** válasza:
22%

Ez egyik sem, szimplán bunkóság! Azokat embereket hozhatja az ilyen bunkósággal nehéz helyzetbe, akik semmiről sem tehetnek...300 ft-ért...

Még egyszer gratuláció a gerincedhez!

2019. dec. 23. 14:51
 48/55 anonim ***** válasza:
6%
Már hogyne tehetnének! Képviselik a céget. Ugyan nem írta le a kérdező, de sejtem melyik áruházról van szó (privátban megírhatja), s ha jól sejtem, akkor ennek az áruháznak a saját üzletpolitikája mondja ki azt, hogy néhány kivételtől eltekintve bármilyen, még a kibontott terméket is vissza lehet vinni 90 napon belül, és visszaveszik. Na most amelyik cég a saját policyjét sem tartja be, attól hogyan lehet elvárni, hogy a hatályos jogszabályokat betartsa? Megérdemelték, amit kaptak.
2019. dec. 23. 15:00
 49/55 anonim ***** válasza:
54%
Na, meg is jött a privát, köszönöm, kérdező! Jó volt a sejtésem. :)
2019. dec. 23. 15:04
 50/55 Micimacko67 ***** válasza:
88%

48-as, ha elolvastad az eredeti kérdést akkor nem mondanál ilyet...

A találékony kérdező egy MÁSIK boltban cserélte ki...szerinted annak a boltnak a dolgozói mit tehettek a másik boltban történtekről?

2019. dec. 23. 16:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!