Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez bűncselekmény vagy szabálys...

Ez bűncselekmény vagy szabálysértés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az történt ma velem, hogy vettem egy szupermarketben két ugyanolyan terméket összesen 300 forint értékben. De miután kifizettem, csak akkor vettem észre, hogy a mai napig (december 22.) őrzi csak meg a minőségét. Visszamentem blokkal, és kértem, hogy cseréljék ki olyanra, aminek későbbi a lejárata. De megtagadták ezt arra hivatkozva, hogy a mai napon még fogyasztható. Eljöttem, de támadt egy ötletem, bementem ugyanennek a cégnek egy másik szupermarketébe, befele menet megmutattam az őrnek, hogy van nálam két termék, majd bementem, és kicseréltem teljesen ugyanolyan, de később lejáró termékre. Majd kifele menet megint megmutattam, a táskámat és a blokkot, és eljöttem.

Elkövettem ezzel valamit?

Köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 22. 18:20
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
22%

lopás

olyan terméket vitt ki, amit nem fizetett ki

2019. dec. 22. 19:49
 12/55 anonim ***** válasza:
6%
Na, miért nem írod le, hogy milyen bűntettet követett el? :) Privátra sem válaszolsz!
2019. dec. 22. 19:50
 13/55 anonim ***** válasza:
36%
LOPÁS
2019. dec. 22. 19:55
 14/55 anonim ***** válasza:
28%

mellesleg szerintem az is büntethető, ha kétes minőségű terméket csempészett be

így holnap az a termék szemét

2019. dec. 22. 19:58
 15/55 anonim ***** válasza:
27%

De, kifizette, hiszen ugyanolyan terméket meg otthagyott helyette. Vagyis a kereskedőt effektív kár nem érte. Teljesen biztos vagyok benne, hogy egyetlen bíróság előtt sem állna meg a lopás ténye. Na, erre varrjál gombot!

De segítek még, mert láthatóan fogalmad sincs a dologról, feltehetően mert nem jártál eleget iskolába, csak okoskodsz.

Tételezzük fel, hogy ez valóban lopás. Az értéke háromszáz forint. Van egy rossz hírem számodra, ebben az esetben ez legfeljebb csak szabálysértés. Tudod, hogy mi az, vagy ennyire már nem vagy okos? A LEGROSSZABB estben pénzbírságot kaphat érte. Nem pénzbüntetést, mert az megint más dolog, de te ezt biztosan tudod, hiszen úgy értesz hozzá! Tudod miért adnak pénzbírságot? Szemetelésért, piros lámpán átmenésért, stb. Fejtsem esetleg jobban ki a szabálysértés és a bűncselekmény közti különbséget?

Na, van még kérdésed, akarsz még okoskodni? Vagy eleget égetted már magad?

2019. dec. 22. 20:00
 16/55 anonim ***** válasza:
6%

“mellesleg szerintem az is büntethető, ha kétes minőségű terméket csempészett be”

Na, te jogtudós, BTK vagy szabálysértési törvény melyik passzusa véli büntetni, amit írtál? Idézd már be légyszíves, megvárjuk!

2019. dec. 22. 20:03
 17/55 A kérdező kommentje:
#15 Touché! :)
2019. dec. 22. 20:04
 18/55 anonim ***** válasza:
28%

"hiszen ugyanolyan terméket meg otthagyott helyette"

nem ugyanolyan volt, hiszen egy napon belül lejár a min.megőrzési idő

ha ugyanolyan lett volna, akkor miért kellett kicserélni!?

2019. dec. 22. 20:10
 19/55 A kérdező kommentje:
Segítek, ugyanolyan volt. Az meg le lett írva, hogy miért kellett volna kicserélni, sajnálom, hogy funkcionális analfabéta vagy, és nem tudod értelmezni a leírtakat. De lehet, hogy tudod, csak ilyen kötekedő vagy, ebben leled örömödet.
2019. dec. 22. 20:17
 20/55 anonim ***** válasza:
4%

“ nem ugyanolyan volt, hiszen egy napon belül lejár a min.megőrzési idő”

Na, és melyik jogszabály ír ilyet? Hogy egy napon belül lejáró terméket tilos önkényesen kicserélni?! Idézd már be, de most komolyan, ne csak tippelgess! Néz meg engem, én konkrétumokat írtam, te meg csak találgatsz. Megsúgom, még a fogyasztóvédelmi jogszabályokban sincs ilyen.

De tételezzük fel, hogy ez tényleg lopás. Ötvenezer forint értékhatár alatt van, vagyis szabálysértés, semmi esetre sem bűntett, ahogy te írtad.

Érted ezt, fel tudod fogni?

2019. dec. 22. 20:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!