Ez bűncselekmény vagy szabálysértés?
Sziasztok!
Az történt ma velem, hogy vettem egy szupermarketben két ugyanolyan terméket összesen 300 forint értékben. De miután kifizettem, csak akkor vettem észre, hogy a mai napig (december 22.) őrzi csak meg a minőségét. Visszamentem blokkal, és kértem, hogy cseréljék ki olyanra, aminek későbbi a lejárata. De megtagadták ezt arra hivatkozva, hogy a mai napon még fogyasztható. Eljöttem, de támadt egy ötletem, bementem ugyanennek a cégnek egy másik szupermarketébe, befele menet megmutattam az őrnek, hogy van nálam két termék, majd bementem, és kicseréltem teljesen ugyanolyan, de később lejáró termékre. Majd kifele menet megint megmutattam, a táskámat és a blokkot, és eljöttem.
Elkövettem ezzel valamit?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Én sem gondolom, hogy ez nagyon komoly dolog, de azért nem szeretném magam viszontlátni a police.hu-n. :)
Mifelénk az aznap lejárós termék akciósan szokott lenni a multik többségében. 30-50%-os engedmény van rajta.
Mi másért ne engedték volna kicserélni?
Gondolom a kérdező ezzel már nem büszkélkedik.
"ott sem volt"
valóban, de konkrétan egy bűntettet csináltál, amit be is vallottál.
Na ahhoz meg nagy tudás és gerincesség kell, hogy pár száz forintért
1 kiszúrsz vétlen polcfeltöltővel / figyelmetlen következő vásárlóval
2 szabálysértést/bűncselekményt kövess el szándékosan előre eltervelten
3 mindezt pont karácsonykor
békés, boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok neked!
rossz gyerekkorod lehet, ez a tett téged boldogsággal és büszkeséggel tölt el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!