Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez bűncselekmény vagy szabálys...

Ez bűncselekmény vagy szabálysértés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az történt ma velem, hogy vettem egy szupermarketben két ugyanolyan terméket összesen 300 forint értékben. De miután kifizettem, csak akkor vettem észre, hogy a mai napig (december 22.) őrzi csak meg a minőségét. Visszamentem blokkal, és kértem, hogy cseréljék ki olyanra, aminek későbbi a lejárata. De megtagadták ezt arra hivatkozva, hogy a mai napon még fogyasztható. Eljöttem, de támadt egy ötletem, bementem ugyanennek a cégnek egy másik szupermarketébe, befele menet megmutattam az őrnek, hogy van nálam két termék, majd bementem, és kicseréltem teljesen ugyanolyan, de később lejáró termékre. Majd kifele menet megint megmutattam, a táskámat és a blokkot, és eljöttem.

Elkövettem ezzel valamit?

Köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 22. 18:20
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
40%

Jó-jó, igazatok van, ez zseniális.

Ezek után arra fogok játszani, hogy a félárú, aznap lejárós termékeket megveszem és egy másik boltban kicserélem sokáig elálló termékekre.

Ezzel akár több száz (!) forintot is meg tudok spórolni hetente és még a karvalytőkével is kiszúrok.

És nem is leszek büntethető.

Hát ez nagyszerű.

Húzd ki magad, büszke lehetsz magadra kérdező.

Nagyszerű ötlet volt.

-Mondjuk gerincsérved se lesz, abban is biztos vagyok.-

2019. dec. 22. 21:13
 32/55 anonim ***** válasza:
6%

Komolyan te beszélsz gerincről, aki másfél órája próbálod magyarázni a védhetetlen marhaságaidat?

Azt pedig megint miért nem vagy képes felfogni, hogy nem volt akciós a termék, kérdező le is írta?! Senkit nem ért kár. Nehéz ezt felfogni?

2019. dec. 22. 21:18
 33/55 anonim ***** válasza:
40%
Ha akciósan veszem és nem járt le, akkor az is teljes értékű.
2019. dec. 22. 21:28
 34/55 A kérdező kommentje:
Miért nem érted meg, hogy nem akciós volt? Teljes árú volt. Mit nem lehet ezen megérteni? Hányszor írjam még le? Fogyatékos vagy, vagy mi a bajod?
2019. dec. 22. 21:32
 35/55 anonim ***** válasza:
6%
Kínjában beszél össze-vissza, mert rájött, hogy beégett.
2019. dec. 22. 21:40
 36/55 anonim ***** válasza:
40%

Amelyiktől akciósan veszem az örülhet, hogy nem kell kidobnia, a másodikban pedig "ugyanolyan" terméket hagyok ott, mint amilyet elhozok.

Így mindenki jól jár.

2019. dec. 22. 21:44
 37/55 anonim ***** válasza:
6%
Hiába erőlködsz, ebből már nem vágod ki magad. Kegyetlenül beégtél!
2019. dec. 22. 21:57
 38/55 A kérdező kommentje:
Hát még hogy be fog égni, ha megunom az okoskodását, és berakok egy fényképet a blokkról, amin egyértelműen látszik, hogy nem volt akciós termék (mert hogy a blokkon külön sorban fel van tüntetve az akció miatti levonás)! :)
2019. dec. 22. 22:01
 39/55 anonim ***** válasza:
6%
Úgy tűnik elkullogott. :) Ez volt most a legjobb dolog, amit tehetett.
2019. dec. 22. 22:23
 40/55 anonim ***** válasza:
6%
Ja Kérdező, még annyit! Egy percig se aggódj. Ahogy látom a blokkod meg van, bemutattad a szekusnak, bizonyítsák be, hogy kár érte őket.
2019. dec. 22. 22:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!