Ha a nyílt utcán valaki belémrug de csak a táskámat éri s sem személyi sérülés sem anyagi kár nem ér de szolok egy rendőrnek az köteles intézkedni? Ha igen mit tesz? És mi a gyakorlat? Ha köteles akkor is megeshet hogy nem tesz semmit?
Ez így alapvetően a garázdaság vétségét valósítja meg, függetlenül attól, hogy keletkezik-e sérülés vagy anyagi kár.
Ha bejelentést teszel, akkor köteles a rendőrség intézkedni. Hát hogy mit tesz, a pontos körülményektől függ. Rögtön a helyszínről hívsz-e rendőrt, ott van-e az elkövető, amikor kiérkezik, miért rúgott feléd, esetleg ittas-e, agresszív-e, stb.
A konkrét példa szerint ott van látótávolságban egy buszmegállóban.
Szerintem nem ittas.
A saját véleményem szerint a vállamon levő kopott vászonszatyor miatt hajléktalannak vélt s emiatt rugott belém.
Hogy az vagyok e vagy sem az mellékes, de azért leirom, nem az vagyok van egy szerény állásom is de inkább kopott szatyorral mászkálok mint uj szép szatyorral s az árát inkább másra költöm. (nem szeszre, hanem pl. rendes vacsorára ami szalonna s mellé zöldség s természetesen zsemle is.)
Jött arra egy rendörségiautó 2 percel késöbb de nem állitottam meg nem szóltam.
Az érdekel, lett e volna értelme szolnom a rendőrőknek?
Volt!
Egy 38000 Ft értékű mikro helikopter modell volt.
Igaz extra biztonsági csomagolásban.
No nem az ilyen idiótákra hanem a postai szállításra volt felkészítve.
Mondjuk így is kérdéses mi a pontos válasz, mert ilyen oldalba rúgástól nem sérülhetett volna meg, ez egy hihetetlen dinamikus mikrohelikopter így csupán nehézségi erőtől nem sérül, nagytól se. úgy lehetett volna csak megsérteni ha valami lappal falhoz nyomva a csomag méretét nyomják össze nagy erővel, vagy ha pl. késsel beleszúrnak a csomagba, pont ott.
talán még azt is kibírta volna ha az illető rálép. azt ha ugrál rajta már kevésbé biztos.
szóval jó kérdés jogilag ez "sérülhetett volna"-nak számít e?
nagy érték volt a csomagban, de egy oldalba rúgástól gyakorlatilag kizárt, hogy sérülés érte volna.
gyengébb pont az hogy a kezemben tablet volt. azt ha ijedtemben kiejtem a kezemből inkább sérülhetett volna. de egy használt alsó kategóriás tablet volt, új ára 10-15000 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!