Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a véleményed a tolvajkerget...

Mi a véleményed a tolvajkergetők legújabb akcióját illetően?

Figyelt kérdés

Engem mélységesen felháborít az igzságtalanság, ahogyan a rendőri vezetők viselkedtek velük. Tudom, a válaszokon éppúgy fel fogok háborodni, de hányingerkeltő, ami itt folyik Magyarországon szolgálunk és védünk szlogen alatt. Emellet meg duplán minden tiszteletem azoké a rendőröké, akik mlg azért álltak szolgálatba, hogy a valódi rendet őrizzék. A többitől tényleg hányni tudnék, semmirekellő egy banda!

[link]

2014. jún. 1. 10:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:

Facebookos lájkokból ítélve, szerzett. Egyébként mégm indig nem a videóra vagyok kíváncsi, abban semmi nem látszik. Másik pedig, engem már fújtak szembe gázsprayvel, ami ugye egy gázpisztolyhoz képest piskóta és én vagy fél órán keresztül nem is láttam, úgy könnyeztem, ez az ember meg felpattant mintha mise történt volna, nem úgy viselkedett, mint akit eltaláltak, a mentőhelikopter meg megint abszurdum.

(mielőtt lovagolnátok azon, hogy szembefújtak, jaj biztos megtámadtam egy idős nénit, én se vagyok jobb mit pofázok... nem, csak fiatal voltam, részeg, és hát fogadásból megengedtem, hogy szembefújjanak :D)

2014. jún. 2. 22:08
 42/61 anonim ***** válasza:
94%

Kettő, életszerűség.

Ha kés lett volna nála, vagy fenyegetőleg lép fel, rögtön lőtt volna. De Tomcat csak rá tartotta, majd amikor megpróbálta a másik a kezét, akkor lőtt.

Ebbe lehet belemagyarázni jogos védelmet, csak semmi értelme, hacsak nem magából akar valaki hülyét csinálni! ;)

2014. jún. 2. 22:09
 43/61 A kérdező kommentje:
Ne a videón lovagoljatok, mikor feltettem a kérdést még nem volt videó!!!
2014. jún. 2. 22:10
 44/61 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező!

Az nyilvánvaló, hogy nem gáztöltény volt a pisztolyban, mert akkor ők is szívtak volna. :)

Csak riasztótöltény volt, hogy mennyire találta el, az valóban nem látszik, az viszont igen, hogy utána páran a lábukkal próbálják "felsegíteni". De ugye ilyen nem történt, csak lábbal tompítottak, azt lehet. ;)

Ami a mentőhelikoptert illeti, megint próbálj meg elvonatkoztatni attól, hogy az "ellenség" egy "büdös, bűnöző cigány" volt. Érdeklődj utána, hogy milyen bejelentések szoktak érkezni a segélyhívókra, és ehhez képest mi a valóság. És ez bőrszíntől független. Teljes mértékben elképzelhetőnek tartom, mindenféle szándékos hangulatkeltés nélkül, hogy csak annyi hangzott el, hogy valakit lelőttek. Vagy akár még annyi, hogy valakit arcon lőttek. Ilyenkor a rendőrök kivonulásával együtt már rögtön értesítik a mentőket, hiszen ilyenkor nincs lehetőség mérlegelni, hogy jó, akkor előbb menjenek ki a rendőrök, azt nézzék meg, hogy van-e sérült. Ugye sejted, hogy ez milyen perekhez vezetne. :) Tény, hogy nem kellett a helyszínre a mentőhelikopter, de ez abban a helyzetben nem biztos, hogy egyértelmű volt. Meg aztán ez sem úgy szokott zajlani, hogy Gipsz Jakab felhívja a 112-t, hogy küldjenek mentőhelikoptert, és már küldik is. :)

2014. jún. 2. 22:16
 45/61 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

Még ha nem is vagy kíváncsi a videóra, nem lehet elvonatkoztatni tőle, hiszen szerves része az egész témának. Kezdő kérdésed az, hogy "mi a véleményed a tolvajkergetők legújabb akcióját illetően". Ehhez van egy leírás és van egy videó. Tehát nehéz úgy beszélgetni bármiről is, hogy a történet egy részét figyelmen kívül hagyjuk.

Persze, ha emellett más kérdésed is van, az megint más.

Az meg egyszerűen nem igaz, hogy a videón nem látszik semmi. Ha efelé toljuk a beszélgetést, akkor inkább hagyjuk az egészet a fenébe.

2014. jún. 2. 22:22
 46/61 A kérdező kommentje:
ez mondjuk igaz, de ha riasztó tölrtény, akkor miért indítanak ellene súlyos testisértés ... akármit (nem akarok baromságot írni nemtom mi a neve) egy riasztófegyverrel kb akkor lehet súlyos sérülést okozni, ha kilövöd egy óriéscsúzliból a képébe...
2014. jún. 2. 22:23
 47/61 A kérdező kommentje:
legújabb akciót az egészre kompletten értem, ne ragadjunk ki részleteket, hogy tulajdonképpen annyi történt, hogy durrantottak egyet... ennyi erővel kb ugyan annyira volt veszélyes magára meg a körülötte lévőkre az a fegyver... itt az egészre gondoltam, hogy az asszonynak belakták a házát, visszafoglalátk, a rendőrök meg mocskok voltak
2014. jún. 2. 22:25
 48/61 anonim ***** válasza:
68%

Annyira én sem értek a gáz-, riasztófegyverekhez, de szerintem ha kellően közelről lőnek, akkor tud sérülést okozni az arcot, pl. égésit. Vagy akár kirepülő lőszerdarabkák belemennek a szemébe. Ez már tényleg ilyen nagyon elméleti dolog, ők biztos jobban tudják, miért súlyos testi sértés kísérlet. Vagy nem! :) Na meg persze ott van a "lábbal tompítás" is, lehet, az is közre játszott a minősítésben.

Ami az ingatlanos részét illeti, arra ugye írtam az elején, hogy nem akarok belemenni, mert nem ismerem/nem ismerjük a részleteket. És ezt tényleg a legnagyobb jóindulatból mondom. Munkámból kifolyólag megtanultam már (viszonylag gyorsan), hogy a dolgok nem kizárólag feketék és fehérek. Elég ritka az, hogy a valóság pontosan az, ahogy az egyik vagy a másik fél elmondja. A valóságot általában torzítják, tudatosan vagy tudattalanul. Tehát most mantrázhatnánk, hogy szemét rendőrök, nem segítettek az asszonynak, nem csináltak semmit, hogy visszaszerezhesse az ingatlanját. Mindezt csak azért, mert Tomcat-ék ezt mondják. Akkor ez lenne az igazság? Nyilván igen, ha valakinek eleve rossz a véleménye a rendőrségről, vagy szimplán csak utálja őket. :) És itt megint csak nem arról van szó, hogy a rendőrség biztos ártatlan, és nem követett el hibát. Mert lehet, hogy igen.

Mellesleg, szerintem ez a magánlaksértéses (ingatlanjog) történet az egyik legsz*rabbul szabályozott és átgondolt büntetőjogi kérdéskör. Én magam is úgy tapasztalom, hogy vagy nem nyújt megfelelő védelmet a sértetteknek, vagy "csak" felemás eredményt produkál. Például ha felmutatnak egy iratot, amin Te aláírtad, hogy eladod az egész házad, utólag ha a földhöz is veri a s*ggét a rendőrség, baromi nehéz bebizonyítani, hogy átvertek Téged.

Na mindegy, nem akarok ennyire elkanyarodni. :) A lényeg, hogy én személy szerint nem tudok, és nem is szeretek olyanban véleményt nyilvánítani, amelyben nem ismerem minden fél álláspontját. Egyszerűen értelmetlennek tartom. Csak felesleges hangulatkeltésre, dühöngésre és - lásd - mocskolódásra, sz*rdobálásra jó. :)

2014. jún. 2. 22:40
 49/61 anonim ***** válasza:
45%

Gáz-riasztó fegyverrel még közvetlen közelről sem lehet súlyos sérüléseket okozni.

Teljesen abszurd ez alapján a videó alapján bármit állítani, hiszen NEM LÁTSZIK a keze, az meg nem indok, hogy nem hallatszik a videón, hogy kés volt nála... A kés hangot ad? Vagy kötelező ordítani ha látsz egyet? Persze, csak rátartotta a fegyvert, de lehet, hogy nem akart egyből lőni, hisz a rendőr se teszi (még kettőből sem, sajnos). Ez a videó kevés mind a vádnak, mind a védelemnek, hiszen mindkét oldalról támadható, de semelyikről nem bizonyító erejű.

A sztori meg a Tolvajkergetők oldalán nem objektív, az alapján nehéz bármit is mondani, pláne, hogy ránézésre eléggé ellentmond a videóban láttottaknak.

Még ha tényleg nyomoznának is TC ellen, ott van még 19 ember, akik nem a rokonai, így tanúként figyelembe vehetők, a lelőtt faszinak meg a családja volt ott, akik nem tanúskodhatnak mellette.

Igazi tilitoli, aminek az a vége, hogy nem értek el semmit TC-ék...

2014. jún. 2. 23:21
 50/61 anonim ***** válasza:
92%

Igen, a kés fog hangot adni, ezazzz... megint értelmesen beszélgetünk! :)

Ha valakinél kés van, senkit nem fog érdekelni, hogy ki kinek az ingatlanán van. Mindenki a késsel fog foglalkozni. De tudtommal még egy olyan halovány kijelentés sem hangzik el, hogy "tedd le a kést" vagy valami hasonló.

Mondom, gyönge próbálkozás, de nyugodtan! Ennyire erővel egy atombombát is bele lehet magyarázni a dologba.

Másrészt meg nem is kifejezetten arról van szó, hogy mi látható a videón (bár én továbbra sem látok semmiféle jogos védelmi helyzetet, ami indokolná a riasztópisztoly használatát, úgy, hogy minimum fél tucat ember állja körbe az "ellenséget"), hanem arról, hogy köze nincs ahhoz, amit Tomcaték leírnak a FB-s posztban. :)

Abban egyetértünk, hogy a sztori nem objektív, mégis, ez alapján folyik itt a sz*rdobálás, meg "barmozás". :)

2014. jún. 3. 06:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!