Miért szúrja a kékek szemét a Tolvajkergetők működése?
A tolvajkergetők megint csak egy olyan alkalom ahol tomcat náculhat kedvére.
Szánalmas az egész, szép és jó dolgokat kommunikálnak de csak a cigányozás a lényeg.
Ha ismernéd akkor tudnád, hogy egy végtelenül kétszínű ember, mindig oda áll ahol csurran-cseppen valami.
Ugyanolyan álszent, lelketlen módon tolja minta nokia dobozos politikusok, csak ahhoz buta, hogy nagyban tudja csinálni.
Talán már inkább bajkergetőknek kellene nevezni őket?
Amúgy tudni nem tudok arról, hogy a rendőrség bármilyen módon fellépne ellenük. De örülni biztos nem örülnek, hiszen:
- az önbíráskodás határán állnak (ugye megvan, hogy Tomcat lazán pofozkodik, stb, ha azt megteheti? Volt már rá példa!)
- egy csomó embert gyűlölnek, és kipécéznek
- saját szakállukra nyomozgatnak, bizonyítékokat gyűjtenek, ami esetenként akadályozhatja a rendőrség munkáját
- úgy kommunikálják a dolgot, mintha a rendőrség nem tenne semmit, holott csak létszámhiányban vannak ahhoz, hogy minden apróság után nyomozzanak. Hozzá kell tenni, hogy a sorozat tanulsága alapján sem maradt rest a rendőrség. Szerintem eléggé megtévesztő azt kommunikálni, hogy a Tolvajkergetők hatékonyabban működik, mint a rendőrség, hiszen a tolvajkergetők olyan eszközöket is használ, amit a rendőrségnek nincs jogában, továbbá ők általában egyszerre 1 üggyel foglalkoznak, míg a rendőrség több százzal.
"és Debrecenben például felszámolták a kerékpártolvajlást."
Ez azért egy kissé merész állítás, legjobbnevű.
Szerintem a kérdező képzelődik. Hallottál már olyanról, hogy a rendőr nem alszik nyugodtan miattuk. Hát nem. Nem érdekli egyiket sem. A tolvajkergetők törvényeket szegnek meg. Ha a rendőr szolgálatban van és kiküldik valahova akkor intézkedik a törvény szerint még akkor is ha nem tetszik neki.
Hol érdekli őt amikor hazamegy ez az egész. Sehol.
Hivatalosan azért, mert az önbíráskodást tiltja a törvény, valójában meg azért, mert rámutat a rendőrség tehetetlenségére, alkalmatlanságára.
Na meg az is kellemetlen, hogy mindig valahogy egy bizonyos nemzetiségű a tolvaj... és erről persze a Tolvajkergetők tehetnek. ;)
Szegény tomcat annyira jószívű, jótét lélek, hogy zavarta a sok biciklilopás ezért tesz elleni.
Vagy csak olyan náci mint eddig és most itt találta meg a számítását...lehet cigányozni, keménykedni.
"Szegény tomcat annyira jószívű, jótét lélek, hogy zavarta a sok biciklilopás ezért tesz elleni. "
Úgy van vele, ha már neki nem másnak sem.....
Én úgy tudom, hogy Budapesten inkább Tomcat személye miatt van problémája a rendőröknek velük, viszont vidéken jól együttműködnek, úgyhogy nem hinném, hogy bárki szemét is szúrná ez a dolog.
Alapvetően elképzelésnek nem rossz, a megvalósításról nem tudok nyilatkozni, nem követem a tevékenységüket. Viszont véleményem szerint abszolút nem lehet párhuzamot vonni az ő eredményességük és a rendőrség "alkalmatlansága" és "tehetetlensége" miatt.
Ők kifejezetten úgy teszik ki azokat a bicikliket, és kifejezetten jeladóval ellátva, mert tudják, hogy előbb-utóbb el fogják lopni. Utána meg szépen követik a "nyomot". Szerintem hobbiból, szabadidőből nem túl megerőltető feladat.
Egy rendőrnek egy kicsit több mindennel kell foglalkoznia. Egyrészt, nem egy, hanem mondjuk huszonegy biciklit kéne megtalálnia. Az általa keresett bicikliken nincs GPS jeladó, sőt, sok esetben, még azt se nagyon tudja megmondani a tulaj, hogy milyen színű, nemhogy valami azonosításra alkalmas tulajdonságot mondjon. Mert ugye szép és jó, hogy találnak egy biciklit, amire azt mondja, hogy az övé, de ezzel még a bíróságról elhajtják őket. Ezzel azért nem árt tisztában lenni. Szóval eljutni egy GPS jeladóval a feltételezett(!) elkövetőig nem olyan nagy kunszt, mint objektív bizonyítékokkal be is bizonyítani, hogy igen, ő volt.
Másrészt, azon túl, hogy huszonegy biciklit kell megtalálnia a nyomozónak, egyéb más feladata is van.
Szóval a kettő ég és föld.
És nem, a nyomozó "egyéb más feladata" között nem szerepel a traffipaxozás, ez megint ég és föld, de erre már kár kitérni... szélmalomharc :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!