Mit gondoltok a polgárőrségről?
Szerintetek jó ahogy van? Nem kéne több jogot biztosítani nekik? Esetlegesen több megbecsülést?
Tapasztalatok a polgárőrséggel kapcsolatban?
Minden érdekel.
"Tapasztalatok a polgárőrséggel kapcsolatban? "
minálunk legalábbis: járőrőzés = egyik kocsmából a másikba... megnézik rendben van-e még a söröshordó :)
Ezeket mindig megdöbbenéssel hallom, hiszen gyakorlatilag semmi jogunk nincsen. Mire akkor a nagy arc? Semmit se csinálhatunk.
De viszont hadd mondjam el az én véleményem. Én igenis adnék a polgárőröknek több jogot, és több lehetőséget arra hogy megvédje magát!
Megvan a jogunk arra, hogy az elkövetőt a helyszínen tartsuk, de hogyan? Szép szóval, simogatással? Félreértés ne essék, nem lőfegyvert vagy hasonlót akarok, az már a ló túloldala lenne. De egy gumibotot pl. el tudnék képzelni.
Ezzel együtt lehetne a polgárőrnél bilics. Mivel ketten vannak, ezért legalább az egyiknél. Természetesen szigorú szabályozással, ha valakit megbilincselnek, akkor a rendőrség vizsgálja meg, hogy jogosan tették-e. MINDEN ESETBEN! Ezzel a polgárőrt is vissza lehetne tartani attól, hogy ész nélkül bilincselgessen akárkit.
A páros egyik tagjának lehetne igazoltatási jogköre is. Rengetegszer vagyunk úgy, hogy gyanús személyeket látunk, de mit csinálhatunk velük? Semmit. Kiröhögnek tulajdonképpen. Max. a rendőröknek szólhatunk, az meg vagy van éppen, vagy nincs. Általában ha van polgárőr, akkor rendőr nincsen.
Szóval ezek az én felvetéseim. Attól sem zárkózok el, hogy vizsgát kelljen tennie annak, aki igazoltatni akar. Vagy vegyen részt képzésen. Szerintem ez így fair lenne.
Semmi értelme.. Sőt röhelyesnek tartom őket....
Bárki lehet polgárőr és némelyiknek nagyon nagy arca van tapasztalatból mondom.....
Egy rendőr
ott van-- tulajdonképpen.
Mivel esténként kb. ugyanazt a munkát végezzük. De általában helyettük csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!