Feljelentsem-e vagy sem, mit gondoltok a lentebbi esetről?
Múlt héten szóltam, hogy e hét keddjén nem megyek dolgozni, ne várjanak, mennem kell egy létfontosságú orvosi vizsgálatra.
Ma (szerdán) már megjelentem reggel a munkahelyemen. Van egy kolléganőm, aki egy hatalmas lotyó, nagyon szeret parancsolgatni (egyébként egyenrangúak vagyunk), mindenbe beleszól, s mindenkitől okosabbnak véli magát. Beszólt, hogy hol voltam kedden. A hangsúly nagyon fellengzős, becsmérlő volt.
Én kioktattam, hogy szóltam neki pénteken, hogy bocs, de orvosi vizsgálatra mentem, amúgy meg nem vettem már ki jogtalanul a 2013-as szabadságaimat sem, meg nem engem utálnak a melóhelyen, és vegyen vissza a fellengzős stílusából.
Erre "lehomoszexuálisozott", a B és a K betűs szavakat használta, aminek sok alapja nincsen, attól eltekintve, hogy szeretem a jól kinéző ruhákat. Nem hagytam magam, jó hangosan, mindenki előtt megaláztam, hogy nem én vagyok egy büdös K (prostituált). Kb. 5 hónapja láttam, hogy nem a férjével, hanem egy idegen pasival járkált egy városban, valamint a főnököt nem én elégítettem ki orálisan. (Ez is igaz, mert már rajtakapták őket.)
A nő elkezdett hisztériázni, hogy ő felmond, aztán telefonált a férjének. El is jött a férje, aki - jogtalanul - bejött a munkahelyünkre (csak dolgozók léphetnek be elvileg, de biztonsági szolgálat nincs). Behúzott az orromba és összerugdosta a hátamat, hogy ne merjem "lekázni" a nejét. Nem ütöttem vissza, mert nem akartam, hogy garázdaságba keveredjek.
A sebészeten készítettem látleletet. Most azt fontolgatom, hogy mit tegyek. Feljelentsem? Ő feljelenthet engem becsületsértésért? Lehet "nem azonnal" is feljelenteni?
(A főnök egyébként engem tolt le, de szerencsére nem rúgott ki.)
1. Feljelentheted, tedd is meg! Törvényt szegett.
(2. Azért a történetedből az jön le, hoyg neked is kéne némi konfliktus kezelést és modort tanulnod)
Becsületsértés simán. Feljelentheted, még ha nem is lesz eredménye, akkor is rossz fényt vet rá, hogy eljárás folyt ellene.
És a szó nagy úr ... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!