Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha lefújom a rendőrt gázspraye...

Ha lefújom a rendőrt gázsprayel, hogy megvédjem magam és ne verjen agyon akkor még én leszek a hibás?

Figyelt kérdés

Tegyük fel meg akarok védeni valakit, hogy ne verjék meg és alázzák meg a rendőrök jogtalanul, mintha valami tömeggyilkos lenne. Hatalommal való visszaélés nem büntetendő?

Gyakorlatilag bármiért megverhetnek a rendőrök ha úgy tartja kedvük, a jog mellettük áll.

2013. aug. 27. 14:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
én rendőr vagyok, és már 4 társamat lefújtam, kicseszésbül és unatkoztam
2013. aug. 27. 21:41
 22/24 anonim ***** válasza:

Már megbocsássanak az értetlenek!

A jog nem áll a rendőrök mellett. Felettük áll! Minden állampolgár köteles betartani a jogszabályokat. A rendőrökre ráadásul külön jogszabályok vonatkoznak, így ha ők megvernek egy embert (függetlenül attól, hogy ártatlan vagy sem) sokkal súlyosabb büntetést kaphatnak, mint egy civil. A rendőröknek is a rendszeresített és a jogszabályban előírt kényszerintézkedéseket kell alkalmazniuk a megfelelő intézkedésekkel összhangban. Olyat még nem láttam, hogy rendőr ok nélkül bántson valakit (okt.23/2006 más lapra tartozik, de az a legnagyobb szégyene a magyar rendőrségnek). A hatalommal visszaélés...látszik, hogy nem ismered a jogszabályokat, csak vagdalkozol, a fenti tényállás neve: bántalmazás hivatali eljárásban. Volt az a két rendőr akik úgy megvertek egy embert, hogy belehalt, biztos lehetsz benne, hogy nagyon súlyos büntetést fognak kapni, ha bizonyítják, hogy tényleg a bántalmazás miatt halt meg az illető. De te nem vagy sem rendőr, sem bíró, sem ügyész. Ha bántalmazol egy rendőrt, akkor hivatalos személy elleni erőszak nevű bűncselekményt valósítasz meg, amiért valószínű, hogy letöltendőt kapsz. Szóval gondold meg!

2013. aug. 28. 00:17
 23/24 anonim válasza:
Egyszer egy 9 éves kislányt fújtak le. Ez nem igaz!Mégis miért kell ennyire lejáratni őket?
2013. aug. 29. 15:23
 24/24 anonim válasza:
Tény, hogy vannak korrupt rendőrök. A mai világban bármi megtörténhet. Nem is értem az ilyenek, milyen istenverte jogon nevezik magukat rendőröknek. Miközben pont, hogy ők kezdeményezik az erőszakot. Felháboritónak tartom! Sajnos mi kisemberek, kevesek vagyunk a szörnyetegek ellen fellépni.
2013. okt. 30. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!