Ki lesz itt a hibás? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Ma amikor jöttem haza a suliból láttam hogy egy gyereket elgázol egy autó.. A gyerek nem zebrán ment át, hanem az úton. Amennyi vér volt körülötte nem hiszem hogy túléli. Az autóst fogják hibáztatni?2010. szept. 28. 15:10
1/13 anonim válasza:
Igen, mert úgy kell vezetned, hogy minden váratlan helyzetre időben tudj reagálni. Városban ez pl. egy lelépő gyalogos...
2/13 anonim válasza:
szerintem ha 50 alatt ment akkor semmiképpen sem a sofőr a hibás
3/13 anonim válasza:
Hívott valaki mentőt? Autós megállt? Elsősegély megkezdődött? Maradtak ott emberek? Ilyenkor az sokadlagos, hogy az autóst hibáztatják-e...
Valószínűleg az autóst kihozzák vétkesnek akkor is, ha nem zebrán jött a gyerek. Nagyon közelről kell a kocsi elé lépni, hogy ne legyen gond.
4/13 anonim válasza:
ha a suli közelében volt, és ki volt téve tábla, akkor lehet h az autós a hibás... de attól függ, mennyivel ment.
5/13 A kérdező kommentje:
A baleset után már 1 perc alatt ott volt a mentő. Ráadásul pont egy rendőrautó állt 20 méterre az esettől. Iskola nincs a közelben.
2010. szept. 28. 15:15
6/13 anonim válasza:
15:12 ez csak a közlekedési helyzetekre vonatkozik, egy gyalogossal szemben nem tudsz betartani követési távolságot... Ha kiugrok egy autó elé, akkor a sofőr a hibás?
7/13 anonim válasza:
15:18
A gyakorlat az mutatja sajnos, hogy igen, az autós a hibás...
8/13 anonim válasza:
15:18 jó persze elméletileg, de csak azért, emrt nem lehet jogilag megfogni a dolgot. Ha elfogulatlanul végigondolja, és állt már mindkét oldalon, akkor tudhatja, hogy a sofőr ilyenkor nem igazán tehet semmit.
9/13 anonim válasza:
Legfeljebb felfüggesztettet kaphat szerintem, de igazából - mivel a kissrác volt a hibás még azt sem.
10/13 A kérdező kommentje:
Ha az autóst hoznák ki vétkesnek, még akkor is ha nem is hajtott gyorsan akkor az elég rossz lenne hogy egy felelőtlen srác miatt kap 10 év börtönt...
2010. szept. 28. 15:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!