Mért nem tesz semmit a rendörség?
"Azt tudom erre mondani, hogy te is beleestél abba a hibába, hogy valakitől/valamitől egy elvárt -elképzelt- színvonalat vársz el és ha az nem jön be, akkor puffogsz."
Azt vártam el, ami elvileg a feladatuk. De igazad van, töredelmesen bocsánatot kérek, hogy volt pofám elvárni a rendőrségtől hogy segítsen egy bűncselekményben. Semmi gond. De akkor ne hőbörögjenek és ne akadályozzák a gárdát, hogy megtegyék az ingyen, szívességből,amit NEKIK kéne, ha már eltartjuk őket az adónkból.
"Ha most egy feka leszúrná és megölné anyádat neked elégtétel lenne, ha a rendőrök gyorsan elkapnák a tettest és kapna egy tényleges életfogytott??"
Miért, az szerinted jobb, ha küldenek egy papírt a nyomozás megszüntetéséről oszt kézcsók? :D
"Mert az én -amúgy követendő- értékrendem szerint ilyen fajsúlyos esetben kutya kötelességed lenne mind az elkövető, mind a családjának a megölése"
Megtenném, hidd el, de ebben az országban még a jogos önvédelem is főbenjáró bűncselekmény,vagy éppen a "monnyonle"-zés. Tanárokat agyonverni és sportolót megkéselni viszont érdekesmód nem az.
Valóban az Antifaces-ből idéztem, ott kimondták az igazat.
Egyáltalán nem volt szándékomban kötekedni, sőt, külön becsülöm hogy te actually érvelsz is, nem szerecsenmosdatsz meg csúsztatgatsz. Nem is volt szándékomban bármi ilyesmivel meggyanúsítani. Egész egyszerűen hányok attól, hogy a zsernyákoknak hála a közbiztonságot csak az különbözteti meg az anarchiától, hogy itt még vissza se üthetsz, mert téged visznek el. A nyolcáltalánost ki sem járt ostoba zsaru engem cseszeget, ha tüzet merek gyújtani, de a másfél kilométerrel odébb lévő BÉM-mel, ami 24/7 engedi a mérgező szutykot a levegőbe, már nem mer kekeckedni,annyira már nem májercsávó.
"Vérbosszú...hm?? Kiirtani az egész családot??"
Szélsőséges helyzetnek szélsőséges megoldása. Vannak tudod,akik a szóból nem értenek.
"nem szerecsenmosdatsz meg csúsztatgatsz"
És még te beszélsz csúsztatásról, azóta se tettél említést arról az aprócska bakidról, hogy lett az én általam írt előzetből te általad írt őrizet... :D
És amúgy egy biciklilopás után mit vársz el a rendőrségtől? Hogy találja meg a biciklit 1 órán belül, és verje vasra az elkövetőt? De most komolyan, neked milyen elvárásaid, elképzeléseid voltak akkor?
Mert a másik baj az, veled is meg sok más emberrel, meg az elvárásaival, hogy azok teljesítéséhez minimum varázsgömb kellene.
Fel kéne végre fogni, hogy a rendőrség nem Bosszúállok Szövetsége, meg nem Igazság ligája, nem szuperhősök dolgoznak a rendőrségnél. Vagyis elsősorban te magad vagy felelős a vagyontárgyaidért, a vagyonbiztonságért! Ha tetszik neked, ha nem.
De az ugye derogál az embereknek. Mikor bejelenti, hogy bementek hozzá éjszaka a nyitott erkélyajtón, azt elvittek ezt-azt, miközben ő ott aludt az ágyon. Aztán meg bosszankodva hozzáteszi, hogy már vagy negyedszerre mennek be hozzá... Mi meg csak nézünk, hogy még mindig nyitott ajtónál alszik??? :-O De persze mi vagyunk a hülyék, mert miért nem járt arra pont akkor egy járőr, sőt, miért nem áll ott egész éjszaka?! :D
Elvárás az van, az igaz, elvárni azt rohadtul tudtok... Csak épp a lehetőségekkel nem vagytok tisztában...
De ez persze nyilvánvalóan nem számít, a rendőröknek a sz**ból is tudniuk kell várat építeni! :D
Meg a másik, tudják az emberek nagyon jól, milyen tolvaj világot élünk, de azért a táskát ott hagyják a kocsi ülésén. Aztán csodálkoznak, hogy feltörik a kocsit. És persze a rendőrök a sz**rok, mert nem akadályozták meg. :D
Elvárás... mindig legyen ott rendőr, ahol kell, de hogy én a kisujjamat is mozdítsam, hogy én magam előzzem meg a bajt, az derogál...
Belegondoltál már abba, hogy gyakorlatilag mennyi energiába telik végigfosztani egy utcát, mondjuk egy családi házas kerületben, mint pl. ahol én is dolgozok? Szerintem úgy egy éjszaka alatt, úgy, hogy csak másnap reggel veszik észre a tulajok. Addigra én már az ország másik végében vagyok. Szóval csak az nem tör be házakba, aki nem akar.
De persze a rendőröktől elvárjuk, hogy a varázsgömbjük segítségével mindig éppen ott legyenek, ahol épp betörnek, ahol épp rabolnak, ahol épp ezt csinálják, ahol épp azt csinálják. És ha nem tud szétszakadni a rendőr, hogy egyszerre két helyen legyen, akkor b***ódjon meg az egész rendőrség... :D
Lenyűgöző... ennyit az elvárásokról! :P
Te nem elvársz, hanem követelsz.
Kissé egocentrikus a világképed, ami alapvetően nem baj, amíg nem válik beteges mértékűvé... :D
Jöhet a mínuszpont...
Amúgy vicces, igencsak szűkre szabott világképedbe kétféle vélemény létezik csak, ami hajaz a tiedre, az becsülendő, és minden más, ami szerecsenmosdatás.
Kíváncsi lennék rá, hogy miután lényegében leírta ZETAS, hogy te is egy életképtelen ember vagy, mert vigyázni nem tudsz a dolgaidra, de elvárod, hogy segítsenek, viszont a végén nem emelte volna ki, hogy ő biza' nem rendőr, akkor is ilyen szívélyesen fogadtad volna-e az írását.
Gyanítom nem, de biztos nincs igazam... :P
Öööö, úgytudom a rendőrség állami szerv, és a befolyt adóból kapják a fizetést. Vagy újabban már az alkotmány is hazudik? :D
"És még te beszélsz csúsztatásról, azóta se tettél említést arról az aprócska bakidról, hogy lett az én általam írt előzetből te általad írt őrizet... :D"
Ennyire számít az? Ha őrizetbe se veszitek, akkor szerintem nincs miről beszélni.
"És amúgy egy biciklilopás után mit vársz el a rendőrségtől? Hogy találja meg a biciklit 1 órán belül, és verje vasra az elkövetőt? De most komolyan, neked milyen elvárásaid, elképzeléseid voltak akkor?"
Hogy tegye a dolgát és kerítse elő. Nem 1 órán belül,de legyen meg. De teljesen igazad van, én kérek elnézést, én mint kis tudatlan vidéki bunkó, MERTEM azt feltételezni, hogy a rend őrei foglalkoznak ilyen ügyekkel is!
A Tolvajkergetők és a nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák gárdisták elfogására érdekesmód mindig van kapacitás :$ hmm de érdekes dolog ez...
"De az ugye derogál az embereknek. Mikor bejelenti, hogy bementek hozzá éjszaka a nyitott erkélyajtón, azt elvittek ezt-azt, miközben ő ott aludt az ágyon."
Jó, akkor regéld el szépen, mit kéne tennünk. Ha felrakjuk a villanypásztort, a TEK-es cimbikéid másnap egyből rátörik az ajtót az illetőre, és viszik a hűvösre mert volt pofája megvédeni a tulajdonát.
"Elvárás az van, az igaz, elvárni azt rohadtul tudtok..."
Furamód arra mindig van kapacitás, amire nem kéne...
"Meg a másik, tudják az emberek nagyon jól, milyen tolvaj világot élünk, de azért a táskát ott hagyják a kocsi ülésén. Aztán csodálkoznak, hogy feltörik a kocsit."
Azt a kerékpárt, kedves barátom, lánccal rögzítettem vasoszlophoz fényes nappal egy főutca mellett. Ha ennek ellenére is elviszik, akkor józan paraszti logikával ki lehet következteni, miféle közbiztonság lehet. De azért trollkodj és hőbörögjél tovább, mulatságos ahogy itt véded a "mundér becsületét" :D
"Amúgy vicces, igencsak szűkre szabott világképedbe kétféle vélemény létezik csak, ami hajaz a tiedre, az becsülendő, és minden más, ami szerecsenmosdatás."
Amit te itt összekínlódsz, az kérlekszépen vastagon szerecsenmosdatás, némi natív trollkodással megfűszerezve. Te is pontosan tudod hogy az igazat írom, de jólesik a kávé és a fánk mellé trollkodni egy jóízűt azon hogy a szemét adófizető pógárok milyen önzőek és egocentrikusak, egyenesen KÖVETELIK tőletek hogy megvédjék a vagyonukat,testi épségüket, ésegyéb ésegyéb!!! Nahát, hogy micsoda emberek vannak!
Aztakutyamindenségit! :$ De azért elvárják hogy az adónkból pénzeljük őket, tyűha!
"miután lényegében leírta ZETAS, hogy te is egy életképtelen ember vagy"
Ez meg úgy bullshit ahogy van, max. azt ragozgatod hogy mit kellett volna írnia.
Igazad van, mi a fenének mentő? Vigyázzon az ember magára!
Tűzoltóság mi a fenének? Vigyázzon az ember, ne dobálja száraz fűbe a cigicsikket. Fantasztikus a rendőrintelligenciád, ugye tudod?
Hát igen, most se okoztál csalódást :) ugyanazokat a bugyuta lózungokat mantrázod egy kis műfelháborodással. Egyáltalán minek mentél rendőrnek akkor, ha a felelősség a hátad közepére sem kell? Eredj el péknek, vagy közgazdásznak, legalább úgy nekem se kell elviselnem az idióta cirmogásodat.
A mínuszt pedig helyből kaptad is, a szokásos óvodásszintű trollkodásodért.
Jól van, ha eddig nem fogtad fel (bár szerintem felfogtad), nem erőlködök tovább, tegyük tisztába a dolgokat, aztán azt húzogatod a fitymádat, ahogy akarod, ok? ;)
- ha azt írnád, hogy sz*r a rendőrség, szarul működik, azt mondanám, igazad van.
- ha azt írnád, hogy van (talán nem is kevés) olyan rendőr, aki alkalmatlan (vagy még rosszabb), azt mondanám, igazad van.
- ha azt írnád, hogy bűzlik az egész rendőri vezetés, azt mondanám, igazad van (remélem reggel nem jön a fekete autó :D)
- ha azt írnád, hogy sz*r az igazságszolgáltatás, azt mondanám, igazad van.
- ha azt írnád, hogy hibásak (vagy egyenesen sz*rok) a prioritások a bűnüldözésben, bűnmegelőzésben, azt mondanám, igazad van.
- és még folytathatnánk. Sok mindenben igazat adnék neked, mert nagyon jól tudom, mi folyik ennél a csodálatos cégnél.
De te azt írod, hogy a rendőrök egytől egyik sz*rul vagy még úgy se végzik a munkájukat. Az utolsó kis senkiházi vizsgálótól (aki olyanokkal b*ssza az idejét, hogy Gipsz Jakab megdobálta Tóth Pistát szilvával, ld. újabb téma itt a gyíkon, és hasonló intelligens sz*rságok, hülye emberek, miatt, akik képtelenek a konfliktusaikat emberi módon rendezni, helyette minden sz*rért rohannak a rendőrségre, hogy tegyenek igazságot) a legnagyobb fejesig. :) Nagy különbség.
És nem, nem azért erőlködöm, mert a lelkemre veszem, mert pont teszek rá, hogy mit irkál egy névtelen fotelhuszár...
Mint mondtam, ezzel a felfogással - főleg értelmes emberek között - csak is a rossz végén lehetsz a f*roknak... ;)
Ha ezek után is úgy gondolod, hogy csak "szerecsenmosdatok", akkor nosza rajta, húzz egyet a farkadon, dobj egy mínuszt, azt szevasz! ;)
Esetleg, ha te is úgy gondolnád, hogy privátban talán többre mennék, állok rendelkezésedre! ;)
Maradok tisztelettel:
a nem hős, de legalább tisztességes és lelkes "rendőrbácsi" :D
Üdv!
" - ha azt írnád, hogy sz*r a rendőrség, szarul működik, azt mondanám, igazad van. "
Rendben, akkor így mondom. Ez speciel tényleg közelebb áll az igazsághoz.
"- ha azt írnád, hogy van (talán nem is kevés) olyan rendőr, aki alkalmatlan (vagy még rosszabb), azt mondanám, igazad van."
Én eddig nagyjából csak ilyenekkel találkoztam. A kaput a "mit akar, mit tegyünk" százados tette be nálam. Százados, érted? Nem holmi kisrendőr, hanem tiszt.
"- ha azt írnád, hogy bűzlik az egész rendőri vezetés, azt mondanám, igazad van (remélem reggel nem jön a fekete autó :D)"
Rendben, ez is igaz.
"- ha azt írnád, hogy sz*r az igazságszolgáltatás, azt mondanám, igazad van."
Stimmel. Nem állítom hogy mindenről az igazságszolgáltatás tehet, de a jogrendszer vastagon benne van.
"- ha azt írnád, hogy hibásak (vagy egyenesen sz*rok) a prioritások a bűnüldözésben, bűnmegelőzésben, azt mondanám, igazad van."
Ez is így van. Erre írtam azt nem egyszer, hogy ott sosincsenek, ahol kellenének.
Na,végre kezdenek közeledni az álláspontjaink egymáshoz. De ezt meg lehetett volna oldani cirkuszolás nélkül is. Azt állítottam egyébként, hogy én, személyes tapasztalatból még nem találkoztam olyasfajta rendőrrel, aki egyetlen pozitív jelzőt is megérdemelt volna, ettől függetlenül LEHET hogy vannak. Ha te azt mondod, hogy kivétel vagy, többé-kevésbé még hihető is, bár ismerem én ezeket a jelenlévő kivételeket azért. Sőt, megkockáztatom, ha hatalmadban állna, még változtatnál is a dolgokon jó irányba. Nem esküszöm meg erre, de tegyük fel, hogy így igaz. Amellett meg ha rossz szándékból írnám azt, amit, akkor nyilván a közmondásos rendőrviccekkel meg hasonlókkal kezdtem volna.
Nem hittem volna hogy ezt mondom,de örülök, hogy sok dologban azért egyetértünk. Ami pedig nem inged, azt ne vedd magadra (ha nem trafizol, nyilván nem neked szólt az adott paragrafus). Egyébként meg, ha már így viszonylag megtaláltuk a közös nevezőt, gyalogos lövész vagyok a honvédségnél (6. lövészszázad) már jópár éve. Úgyhogy azért van némi fogalmam a fegyveres erők működéséről, ezért hoztam fel a példát, hogy katonaként 100% nem lőttem volna a tömegbe.
Lényeg a lényeg: respektálom az álláspontodat, és ha túllőttem volna a célon, akkor elnézésedet kérem.
Az elnézést én is kérem, ha esetleg én is túllőttem volna a célon. Én nem vettem magamra, nem szokásom, boldog ember vagyok... :)
Egyébként ilyen beszólásért, amit az a százados mondott, én is beállnék a sorba, amelyik arra vár, hogy szívlapáttal rendezze át az arcát (bár nem tenném, mert nőt semmilyen körülmények között se...)... és nem elsősorban azért, mert rendőrként ilyet nem engedhetne meg magának, hanem hivatástól függetlenül, emberileg sem bírom az ilyen primitív taplóságot. :)
Én egyébként egy budapesti kerületben dolgozom vizsgálóként. A tojáshéj még vastagon ott van a hátsómon, mert egy éve szereltem fel. A félreértések elkerülése végett, nem az érettségi után estem be a Rendőrtisztire! (na arról is lehetne mesélni... :D) Szóval, akár még lehetne is mondani, hogy talán kissé még naiv vagyok. Egyébként nem, én nem tartom magam annak, pontosan tudtam, mire számíthatok, már akkor, mikor elkezdtem a sulit. Hát pozitív csalódás nem ért... :D Volt egy oktatómnak még suli idő alatt egy emlékezetes, máig is gyakran idézett kijelentése: "a rendőri hivatást szeretem, de a magyar rendőrséget gyűlölöm". Hidd el, ha színtiszta és jó szándékú érdeklődéssel elbeszélgetnél néhány rendőrrel (nálam idősebbekkel), csuklóból rávágnák, hogy ez így van, csak ők még egy sor "élményt" is mondanának hozzá, hogy miért érzik ezt.
Az a vicc tényleg az egészben, a tisztességes rendőrök és az állampolgárok ugyanazt gondolják a legtöbb dologról, csak jéghegy méretű éket ver közéjük (vagy mondom inkább úgy, közénk) a megfelelő kommunikáció hiánya. :)
Egyébként őszintén szólva, örülök, hogy nem voltam még 2006-ban rendőr. Arról is megvan a magam véleménye (hosszadalmas lenne), de én a "leestek az azonosítók"-tól tudok agyf***t kapni. Örülök, hogy akkor nem voltam rendőr, mert én vakartam volna le az arcomról a bőrt ezért a beszólásért...
Szóval, hiába no, a rendőr nem fogja fel, hogy az állampolgár pont lesz*rja a nyűgjét, csak azt látja, hogy sz*r a közbiztonság, az állampolgár meg nem fogja fel, hogy a rendőrnek ez éppúgy b*ssza a csőrét, csak hát ugye a "Parancs! Értettem!" (És most ne menjünk bele abba, hogy akkor le lehet szerelni, mert nem szeretnék belegondolni abba, mi lenne akkor, ha az összes rendőr, aki most még próbálja ilyen-olyan sikerrel tisztességesen végezni a munkáját, elmenne, és akkor tényleg csak az agyatlan, primitív droidok maradnának. Akkor aztán végleg keresztet vethetünk a változás halvány reménysugarára is. :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!