Mért nem tesz semmit a rendörség?
"Volt lehetősége a sündőröknek bizonyítani többször is."
Na várjunk csak, pontosan kinek is volt lehetősége bizonyítani? Nekem? Aligha. Annak a rendőrnek, aki a te ügyedet kapta? Esetleg. Bár én nem bizonyítási kényszerből dolgozom, mégha a kedves ügyfelek képtelenek is felfogni, hogy olykor tényleg nem lehet mit tenni. Persze "nyilvánvaló", ilyen nincs, ugyebár... Én is mesélhetnék neked (meg más is) szép sztorikat, milyen emberek vannak, milyen problémák miatt jönnek, hogy a rendőrség tegyen igazságot, mert ő bal**** volt... Persze a végén ígyis-úgyis én vagyok a ****, mert nem oldottam meg a problémáját... :) Mondom, szerintem hagyjuk a f*rokméregetést.
"traffizni, arra aztán van kapacitás ám"
Sose trafiztam, még mindig...
"A jóságos hős rendőrbácsik valahogy ezeken a helyeken nem találhatóak meg"
Hős rendőrbácsik ne legyenek, a hősök a temetőben vannak...
Jöhet a következő mínusz, egyébként nagyon jól fogok aludni... ;)
Tudod az a baj, hogy sok olyan véleményt olvastam már, mint a tiéd. Igazából nincs azzal bajom, hogy rossz tapasztalataid vannak, a bajom (dehogy bajom, beszélek hülyeséget... :P), hogy neked minden szerecsenmosdatás, ami nem fér bele a gyűlölt világképedbe.
Pedig nem "szerecsenmosdattam" az ügyeidet vizsgáló rendőr(öke)t sem... nem szokásom, mert nem ismerem a részleteket. Én pusztán - talán mondhatni, merő perverzióból és mazochizmusból - próbálom a kérlelhetetlen gyűlöletet oldani az emberek elméjében. Nem kérem, hogy szeresd a rendőrséget (főleg a magyar rendőrséget :D), de ne gyűlölj mindenkit!! ;)
Üdv!
"Na várjunk csak, pontosan kinek is volt lehetősége bizonyítani? Nekem? Aligha. Annak a rendőrnek, aki a te ügyedet kapta? Esetleg. Bár én nem bizonyítási kényszerből dolgozom, mégha a kedves ügyfelek képtelenek is felfogni, hogy olykor tényleg nem lehet mit tenni."
Magának az intézménynek, akit MI tartunk el az adóforintjainkból, aranyhaver. De hogy minek, azt nem tudom, mert értelme nemsok van, mikor a bűnözőkön kívül senki mást nem szolgáltok és védtek.
"Nem lehet mit tenni" - ja ja, persze persze, minden rossz puskának van egy jó kifogása.
Klasszikus megtörtént példája, amikor egy illető felhívta a rendőrséget, hogy a szomszédban betörés zajlik. A rendőrök lerázták "majd küldünk egy kocsit" lózunggal, aztán csak nemjöttek. Persze a betörő közben vígan cuccolt a másik házban. A szemtanú újra felhívta, és újra bejelentette a dolgot. A zsernyákok csak nem jöttek.
Na, harmadszorra az ipse közölte az ügyeletessel hogy átment a másik házba és megölte a betörőt. 2 és fél percen belül 5 rendőrautó és két SWAT-os busz jelent meg. És ez még csak 1 eset volt, ennek ellenére én adtam kétszer is esélyt nektek egymás után. Elbaltáztátok.
Ennyit rólatok és a "szolgálunk és védünk" lózungról szerintem. Arra kiválóak vagytok, hogy City 17-et csináljatok bármilyen lakott településből, de tőletek Sutcliffe, az Unabomber és társai mái napig vidáman futkároznának a világban.
A "gyűlölt világképhez" megjegyezném, hogy mindennek megvan a maga oka. Valószínűleg ennek is. Senki nem azért utálja a zsernyákokat, mert az nekik olyan nagyonnagyon jó. Minő érdekes dolog, hogy az emberek nagyrésze nem a mentőket, tűzoltóságot vagy a telefontársaságot rühelli amennyire csak tudja, hanem titeket :) Nahátnahát micsoda véletlen egybeesés...
*X-akták főcímdal felcsendül*
Végezetül pedig: az rendben van, hogyha meggórálnának útburkolati kővel, akkor visszafújnék könnygázzal, de ha a boltból kijövet ok nélkül nyomnak telibe könnygázzal, valószínűleg én venném fel az útburkolati követ.
Erről pedig ennyit. A mínuszt természetesen helyből kaptad.
"Klasszikus megtörtént példája, amikor egy illető felhívta a rendőrséget, hogy a szomszédban betörés zajlik. A rendőrök lerázták "majd küldünk egy kocsit" lózunggal, aztán csak nemjöttek. Persze a betörő közben vígan cuccolt a másik házban. A szemtanú újra felhívta, és újra bejelentette a dolgot. A zsernyákok csak nem jöttek.
Na, harmadszorra az ipse közölte az ügyeletessel hogy átment a másik házba és megölte a betörőt. 2 és fél percen belül 5 rendőrautó és két SWAT-os busz jelent meg."
Hát, én meg úgy tudom, hogy ez klasszikus urban legend... :)
Na várjál, az intézménynek volt lehetősége??? :-O Hát akkor az intézmény baltázta el, nem "mi". Nem? Vagy egy ember kötelessége (nevezetesen egy ügy megfelelő felderítése, vagy legalábbis kísérlet erre) egy egész intézmény felelőssége? Érdekes nézet... :) Akkor ha egy orvos műtéti hibát követ el, akkor miért nem utálják az egész egészségügyet? Úgy lenne fer? Neked mi a munkád? Tegyük fel kőműves vagy? Egy kőműves kollégád az ország másik végén szarul húz fel egy házat és összeomlik. Te utána megkapod, mocskos alkoholista semmirekellő az összes kőműves, meg rohadt az egész kőműves szakma. Aztán te meg a hajadra kenheted a sok elismerést, amit a munkáid után kaptál. :)
A rendőrökkel szembeni gyűlöletnek aligha csak a negatív tapasztalatok az okai. Nyilván semmi köze ehhez egyfajta lázadó divatnak, hogy mindenért a rendőrt szidjuk. Sőt! Nem is a rendőrt, hanem az egész rendőrséget, az egész intézményt. Mert egy ügyedben egy rendőr sz**ul végezte esetleg a munkáját.
Vicces, sokszor még azért is a rendőrséget szidják, mert valakit nem vertek előzetbe, vagy mert kiengedték. Negatív tapasztalatok?? :D
Ez egy divat, ha tetszik, ha nem, mert a rendőrség testesíti meg a - még a rendőrségnél is jobban gyűlölt - politikai akarat végrehajtó hatalmát. És itt nem arról a politikai akaratról van szó, hogy Gyurcsány parancsba adta, hogy verjék véresre a tüntetőket. Hanem a mindenkori Országgyűlés által hozott - olykor vitatható - törvények betartatásáról. Mert ugye, ha valaki nem alkalmazkodik a törvényhez, mert nem tetszik neki, és rendre intik, azért is a rendőr a hülye.
Persze, igen, nyilvánvalóan fellázadhatnának a rendőrök, mer' az csak úgy megy... :D
Nem mondom, hogy nem szoktam túllépni a sebességhatárt, de nem a rendőr gyűlölném, ha esetleg kapnék egy csekket.
De ugyebár ezt is divat a rendőrökre kenni. Mer' állítom, nem kérdeztél még meg egy út szélén strázsáló, trafizó rendőrt, hogy jó kedvéből van-e ott, vagy szívesebben menne járőrözni?! Ugye, hogy nem. De persze, nyilván téged ez nem is érdekel. Téged csak az érdekel, hogy rossz a közbiztonság, tehát hulladék a rendőrség, minden tagjával együtt.
Igaz, általában én is törekszem arra, hogy egyszerűen szemléljem a dolgokat, és ne bonyolítsam túl, de ez azért mégis csak már túl egyszerű. :D
Igen, mindennek oka van. Csak lehet, hogy az okok "kicsit" mélyre hatóbbak, mint hogy "mer' csak trafizni tudnak". :D
Amúgy megjegyzem, sose szolgáltam bűnözőket. De nyilvánvalóan ez sem érdekel ugyebár, mert én is csak egy semmirekell hulladék vagyok... :D
Jöhet a mínusz! Ámen! Pont.
"Hát, én meg úgy tudom, hogy ez klasszikus urban legend..."
Akkor rosszul tudod.
"Vagy egy ember kötelessége egy egész intézmény felelőssége?"
Ez minden állami intézménynél így van. Ha elkezelés miatt meghal egy beteg a kórházban, rohadtul nem csak azt az egy orvost fogják elővenni. Ahogy a MAL Zrt-nél se az őrt vették elő a katasztrófa után, hanem amblokk az egész brancsot.
"Vicces, sokszor még azért is a rendőrséget szidják, mert valakit nem vertek előzetbe, vagy mert kiengedték. Negatív tapasztalatok?? :D"
Nem szokásom divatból szidni, ócsárolni valamit. Továbbra is az a meglátásom hogy a zsernyákok szarul vagy egyáltalán nem végzik a feladatukat, erre te is ráerősítettél most, hogy nem vettek valakit őrizetbe vagy kiengedték. Lásd Narkós Andrást ,vagy Sztojka haverunkat.
"És itt nem arról a politikai akaratról van szó, hogy Gyurcsány parancsba adta, hogy verjék véresre a tüntetőket."
Ha nekünk adták volna parancsba, megtagadtuk volna. Ugyanis ez vastagon "bűnös hadviselés" melynek kemény bétékás vonzata is van. Ilyen esetben kötelező a katona megtagadni a parancsot, és jelentést tenni a megfelelő szerveknek. Látod, ez a különbség kettőnk között.
"Téged csak az érdekel, hogy rossz a közbiztonság, tehát hulladék a rendőrség, minden tagjával együtt."
Igen, "csak" ez :DDDD Sajnálom,szeretek élni. Nem lelkesedek a gondolatért, hogy egy csapat kisebbség csak úgy poénból mellbebök egy henteskéssel, mert nincs rajtam sapka...és az ilyen rendszeresen megesik. Mégis mi érdekeljen, ha nem a közbiztonság?
Oké, semmi gond, de ha már ti nem tesztek semmit, akkor a csúnyarossz nácirasszistafasisztatrappistatarisznyarák Magyar Gárda felvonulásán se kéne ötszázan ottlenni. Olyankor érdekesmód minden tele van veletek.Mégis mi szükség volna Gárdára meg mittomén mikre, ha olyan jól el tudnátok látni a feladataitokat?
Ezek alapján abszolút nem urbánus legenda a betörős história.
Már ne is haragudj, de a "jóságos rendőr bácsi segít a bajban" egy buta tündérmese. Kilenc éves korom óta nem érdekelnek az ilyesmik.
Nyilván én tudom rosszul... :D
Még hogy nem hiszel a tündérmesékben...
Most komolyan! Ennyi? Ezt tudod felhozni? Egy hülye történetet egy állítólagos megtörtént esetről, amit öt helyen hatféleképpen írnak le??
Ez már kicsit kritikán aluli... ;)
Azért egy kicsit (nagyon) torz tükrön keresztül szemléled a világot...
Való igaz, ha egy dolgozó (nem csak állami intézménynél) sz**ul dolgozik, azért a vezetés felelős. DE! Ez nem egyenlő azzal, hogy a szervezet minden dolgozója sz**ul vagy egyáltalán nem látja el a feladatát.
Azért hangyaf***nyi különbség van a kettő között... ;)
És lám-lám, ide vezet az elvakult, szélsőséges gyűlölet... Amikor már nem látsz, nem hallasz, csak beszélsz (illetve írsz)... Én azt írtam, "valakit nem vertek előzetbe", nálad ebből már az lett, hogy "nem vettek valakit őrizetbe". Ugye-ugye. Gondolom nem kell mondanom, mi a különbség a kettő között, mert nyilvánvalóan tudod.
És még én "erősítettem rá"... :D
Persze-persze, ha neked adták volna parancsba... Jah, én is bal lábbal keltem volna fel reggel... ha nem a jobbal keltem volna, ez már csak természetes... :D
Mellesleg azt sem mondtam, hogy volt ilyen parancs, nem is hiszek benne...
Amúgy igazad van, sok különbség van kettőnk között (szerencsére!), de ennek semmi köze Gyurcsányhoz, de még csak a cigányokhoz és a zsidókhoz se... :D
Látod, ez meg a másik gond... meg a másik különbség kettőnk között, ismétlem szerencsére... Neked meggyőződésed, hogy azért van ott az a sok rendőr a gárda tüntetésen/avatáson/felvonuláson, mert egytől egyik az összes rendőr biztos gyűlöli a gárdistákat.
Megjegyzem, sose voltam még gárdista rendezvényen, és nem, még mindig nem trafiztam soha...
Az meg, hogy párhuzamot vonsz a rendőrök munkája és a gárda létrejötte között, hát hogy is mondjam... inkább sehogy... :D Még akár jó is lenne (illetve lett volna) a gárda, ha nem csak akkor tűnnek fel (legalábbis a hírekben), mikor valahol cigány balhé van és fel kell vonulni. Nagyon sokat segíthettek volna a rendőrségnek (és nem azért, mert a rendőrök sz**ul vagy sehogy nem végzik a munkájukat), de el lett bacva... hogy ez kinek a hibája, hagyjuk... nem az én hatásköröm :)
És hogy nem divatból ócsárolsz? Hanem? Mondjuk ez még a jobbik opció, hogy pusztán divatból... :)
Még mindig nem érted, mi a baj? A rendőrség olyan, amilyen. Ez tény. Bár nyilván nem érdekel, erről is megkérdezhetnél egy-két rendőrt, hogy mi a véleménye róla. De mindegy. Szóval a "cég" egy dolog. De kijelenteni, hogy a rendőrök (36-40.000 emberről beszélünk) sz**ul vagy sehogy nem végzi a dolgát....
Hát lehet, hogy kicsit még kellett volna meséket olvasni gyerekkorodba, és akkor nem torzult volna így el a világképed...
Ami meg a mínuszokat illeti... Egyrészt, az előbb elfelejtetted írni, hogy megkaptam! Szégyentelen, ne felejtsd el! Másrészt, erre a válaszomra se felejtsd el! Harmadrészt, miért is? Mert más a véleményem? Mert vállalom? Mert neked nem tetszik? Mert nem illik bele a te világodba? Mert nem "ordítom" kánonban veled, hogy "mocskos korrupt gyáva zsernyákok"? :P Ezen is el lehetne gondolkodni... de nem fogsz, mert gyűlölni akarod a rendőröket...
Ne felejtsd el a mínuszt! Köszönöm előre is!
Üdv! ;)
Kiegészítés, a félreértések elkerülése végett.
Azt a részt, hogy a "rendőrség olyan, amilyen", ott a szervezetre gondoltam, meg arra az irányvonalra, amit képvisel. Nem a dolgozók többségére gondoltam, az más téma...
"Nyilván én tudom rosszul... :D
Még hogy nem hiszel a tündérmesékben...
Most komolyan! Ennyi? Ezt tudod felhozni? Egy hülye történetet egy állítólagos megtörtént esetről, amit öt helyen hatféleképpen írnak le??"
Ja igen, ami nem téged igazol, az hülye történet, meg fújkonteó,büdöskonteó,nemszabad :D ez igen, fantasztikus érvrendszer!
Említettem a konkrét esetet is, valahányszor szóbakerül a Gárda, valahogy mind ott teremtek ötszázan, ehhezképest egy átlag vidéki faluban, ahol 90%-os a bűnözés, a hősbátor komedósok be nem merik tenni a lábukat :D
Párhuzamot vonok, igen, mert jellemzően mindig ott csináljátok a fejeteket, ahol jelen van a Gárda. Ahelyett hogy actually a bűnözőkkel foglalkoznátok.
Újabb irodalmi példa: Van a "Tolvajkergetők" nevű intézmény, ami a kerékpárlopások visszaszorítására szakosodott. A hősbátor rendőrők mit csinálnak? Nekiálltak letartóztatni meg felelősségre vonni a tolvajkergetőket "önbíráskodás" koholt vádjával, miközben egész pontosan NULLA darab biciklitolvajt kaptak el. Ennyit értek...
Ja természetesen én vagyok a hülye, meg gyűlölködő, meg nácirasszistatrappistatarisznyarák és fújmonnyonle, nektek van igazatok! :DDDDDDD LOL
"Persze-persze, ha neked adták volna parancsba... Jah, én is bal lábbal keltem volna fel reggel... ha nem a jobbal keltem volna, ez már csak természetes... :D"
Olvasgass egy kis BTK-t trollkodás helyett, jót fog tenni, hidd el.
Kijelentem hogy a zsernyákok szarul, vagy egyáltalán nem végzik a munkájukat, és ezt országos méretben meg lehet figyelni, méghozzá úgy, hogy az általad "gyűlölködő elvakult szélsőséges" emberek egymástól függetlenül ugyanazt mondják. Kicsit érdekes,nemde? Nyomozóknál az ilyesmi perdöntő bizonyíték erejű. Bezzeg ha mi mondjuk egymástól függetlenül ugyanazt, akkor fújszélsőséges, büdösszélsőséges, nemszabad :DDDDDDDD Nevetséges...
A mínuszt pedig szerecsenmosdatásért és trollkodásért vegyesen kaptad eddig, mint ahogy most is, kizártnak tartom hogy magadtól ilyen kis naiv legyél. De hát a karhatalom márcsak ilyen: a végsőkig kizsákmányolja az ostobákat, aztán halállal fizet nekik :)
No regrets, Mister Freeman...
Mondjuk nem írtam, hogy engem igazol a "hülye történet", de te tudod. Azt mondtam, urban legend, tehát senkit nem igazol. Nem baj, nehéz... ;)
Ott termünk ötszázan? Hű b**meg, én csak egyedül vagyok, egy ember, nem tudok ötszázan ott teremni valahol. Sehol nem teremtem még oda, ötszázadmagammal, ahol gárdisták voltak. Nyilván még nem vagyok elég skizofrén... :D
Hm... tolvajkergetők, jó példa. Na, azért van egy kis reménysugár, hogy lehet veled értelmesen is beszélni. Bár a folytatás visszataszít a fertőbe... :D Ezt a történetet annyira nem ismerem, csak valami olyasmit hallottam, hogy az egyik akciójuk verekedésbe torkollt, vagy valami ilyesmi. Hogy mi volt pontosan, nem tudom, de ugye önbíráskodás lett a vége. Nem tudom, mi történt, szerintem te se, de biztos, koholt vád. Igaz, ezen kívül még volt vagy sok tucat akciójuk, akkor nem lett önbíráskodás a vége. Ugye vágod, hogy széllel szemben vizelsz... Kiemeltél egy esetet, ahol valami félresiklott a történetben. Miközben mondjuk lehet, hogy volt egy tucat eset, ahol megköszönték a rendőrök.
Ennyit érünk... hm... igen, de szerencsére még mindig többet, mint te. Amúgy vicces, épp a rendőrségi belső fórumon is van egy ilyen tolvajkergetős téma. Hmmm... ha tudnád, miket írkálnak oda... Hú, de gyűlölik ezeket a tolvajkergetőket, legszívesebben mindegyik rendőr szívlapáttal bacná tarkón őket. Pfff... ember, el tudod te ezt képzelni?!? :D Mondjuk sajnos igen, csak ez nem igaz. Épp arról írtak, hogy mennyire tetszik nekik is az a dolog, amit a tolvajkergetők csinálnak, és milyen jó lenne, ha ők is alkalmazhatnák ezt.
Innentől két lehetőség van, vagy kifizeted nekik te a szükséges eszközöket, netán ők benyújtanak valami javaslatot, hogy a cég finanszírozza ezt. Hát most versenyeztetni lehetne a két lehetőséget, hogy melyik áll közelebb a lehetetlenhez a megvalósulás szempontjából. De nyugodj meg, te veszítenél...
Jajj, hagyd már ezt a trollkodást, "b*szod" (Torrente után, szabadon!) Te is ugyanezt csinálod! :D
Bla-bla-bla... egy teljesen más gondolathoz fűzött megjegyzésemet használsz fel pofátlanul... az "elvakult, szélsőséges gyűlölködést" arra írtam, hogy még idézni se tudsz, mert kevered a szezont a f***ommal... előzet vs. őrizet, megvan??
Attól, hogy az ország különböző pontján ugyanilyen elvakultak az emberek, attól még nem feltétlen lesz igazad neked se, meg nekik se. Vagy úgy vagy, mint a legyek?? "Egyél tehénsz**t! Tízmilliárd légy nem tévedhet!" :D Ez inkább csak arra bizonyíték, hogy nagyobb a baj, mint elsőre tűnik.
És ugye már mondanom se kell(ene), megint nem azzal van a probléma, hogy az ország különböző pontján azt mondják, hogy sz**ul működik a rendőrség. Ha ezt írnád, kb. 30.000 ember csuklóból rávágná, hogy igen, igazad van (ugye nyilvánvaló, kire gondolok 30.000 ember alatt? tényleg úgy gondolod, hogy csak "szerecsenmosdatok"?) De te inkább arra a 30.000 emberre azt mondod, hogy egyértelműen sz**ul vagy még úgy se dolgozik.
Ebben a vitában te csak a dákó rossz végére kerülhetsz...
Szerecsenmosdatás? Trollkodás? Ugyan menj már! Nem, nem vagyok naív, igazad van, épp ezért tudom, hogy nem ezért adod a mínusz pontot. Főleg, hogy még dicsekszel is vele... :) Én is adhatnám, de pont lesz**om, mert ugye van köztünk különbség (ismételten, szerencsére) Amúgy meg, ha nem élveznéd te is itt a "trollkodást", már rég elhúztál volna... Most adjak mínusz pontot?
Szánalmas és gyerekes... de ezt most komolyan, smiley nélkül... és még a színvonalat is megöli.
Hmmm... egy új (helyett régi) arc :D Végre egy kis szín ebben az egyre parttalanabbá fajuló vitában... :D
Vérbosszú...hm?? Kiirtani az egész családot?? Kissé elavult, nem? Bár a túlnépesedést (talán) megoldaná... :D
M.o.-n nincs vérbosszú intézménye. Csak az örökös pereskedés, feljelentgetés.
Büntetési nem is csak az elzárás, közmunka, pénzbüntetés. Halálbüntetés sose lesz már bevezetve :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!