Köz ok írat hamisítás ezt hogy fogják büntetni? Többi lent?
Imádom amikor az államnak nincsen jobb dolga.
-Te józsi,megöltek egy nőt VII ben,kiraboltak 3 boltot XI ben,éés megeröszakoltak 6 lány VIII ben,hova kéne elösször járöröket küldeni?
-Hagyjad ezt a szarságot,egy kislány a barátnőével vonatoztak,és ezért a máv elesett egy tömény ezer forinttól. Szerintem elöbb szálljunk rájuk.
-Igazad van,a gyilkosok várhatnak.
"támadt az ötlet hogy akkor utazunk most és ő az övével én meg a hugáéval mentem"
Vagyis más nevére kiállított közokiratot (itt az utazási kedvezményre feljogosító kártyát) a sajátodként tüntetted fel, és azzal visszaéltél. Utána is néztél "más iratát felhasználtam", akkor mégis mi nem érthető? Lopás pedig feltétele.
Ez bűncselekmény és nem szabálysértés!
Amúgy hülyék vagytok, mivel ilyen kártyával a kedvezményezett és egy kísérője utazhat 90%-os kedvezménnyel korlátlanul, nem volt szükség, hogy a húgáét használd.
Közokirat-hamisítás
342. § (1) Aki
a) hamis közokiratot készít, vagy közokirat tartalmát meghamisítja,
b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az (1) bekezdés a) vagy b) pontjában meghatározott közokirat-hamisításra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Aki az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott közokirat-hamisítást gondatlanságból követi el, vétség miatt elzárással büntetendő.
Teljesen normális, hogy el sem olvassátok az ide vonatkozó törvényt, de szentül meggyőződött válasz az van persze.
b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
"de nekem úgy hangzik hogy ez olyan bűncselekmény amiben úgy van elő írva a dolog hogy én elloptam volna más személyiét és azzal éltem volna mert olvastam ilyet is ahova példát írtak és ott ezt írták"
El kellett volna olvasnod a törvényt, példák helyett.
#11!
Nettó gyökérség, amiket írsz. :) Először is, mi az, hogy "nincs jobb dolga"? Lehet, hogy történ valami változás, amiről én nem tudok, de mióta van megszabva, hogy mi a "jobb" dolog és mi a "kevésbé jobb"?
Másrészt, a kérdező történetének és a te példáidnak halvány köze nincs egymáshoz. A kérdezőhöz nem hinném, hogy hívtak járőrt, hanem a MÁV megtette a feljelentést, amit majd egy vizsgáló megkap.
Azt sem igazán értem, hogyan képzeled azt, hogy ülnek a járőrök a kocsiban, meg az ügyeletes tiszt az ügyeleten, és kapnak esetleg egy ilyenről szóló bejelentést (bár, mint mondtam, kétlem, hogy ilyenhez járőrt hívnának). És akkor az Ügyelet válasza: "Bocs, most nem megyünk ki, mert lehet, hogy pont most fognak megölni/kirabolni/megerőszakolni valakit. Egetrengető okosság, azt remélem te magad is érzed... :D További szép napot! ;)
Gondoljátok végig !
A rendőröknek az a jó, ha nem kapják el a gyilkosokat és öldösik az embereket, mert akkor érzik hogy szükség van rájuk és tudnak darizni az államtól lóvét meg több fizut, ha mindenkit elkapnának senki nem tartaná őket.
Sztetek a Wiszkis mér tudott 150 bankot rabolni, más meg 1ből lebukik.
"Csak hogy az emberölések mellett egy sor más, és számszerűleg jóval nagyobb volumenű bűncselekmény történik nap mint nap"
Az hogy a barátnője személyijével utazott egy ártalmatlan egyetemista !?
Hát ha 15 évesen egyetemista, akkor ezúton is gratulálok a kérdezőnek. :)
Másfelől igen, például hogy másnak a személyijével utazik valaki. Akár tetszik, akár nem, ez bűncselekmény. Mert a dolgok nem úgy működnek, hogy fogom magam, és más iratának a felhasználásával jutok jogtalanul előnyhöz.
De persze igaz, hogy egy emberöléshez képest egy ilyen cselekmény elenyésző társadalomra veszélyességű, de tudtommal a törvény nem tesz különbséget bűncselekmény és bűncselekmény között. Nincs olyan, hogy "kis" bűncselekmény, meg "nagy" bűncselekmény. Mindennel egyformán foglalkozni kell! Akár tetszik, akár nem. ;) Bíróság előtt igen, lesz illetve van jelentősége, hogy egy többszáz milliós csaláshoz/sikkasztáshoz vagy egy 90%-os utazási kedvezményhez használnak fel más nevére szóló okiratot. Ott lesz jelentősége, a rendőrségi eljárásban nincs, és pont. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!