A Magyar Posta azonnal és automatikusan rendőrségre viszi a közokirat hamisítás lehetőségét?
Ismerősöm meghamisított egy "zöld" ajánlott szelvényt, mert vásároltak tőle, de ő nem adta postára a (40.000ftos) terméket! A vevő elvitte a postára az ajánlott szelvényt, ott kiderült a csalás! A vevő azt mondta, h a posta 15 napon belül Rendőrségi feljelentést tesz, közokirat hamisítás miatt, lehetséges ez? Vagy külön kérni kell a postán a feljelentést, vagy ezt maguktól indítják?
Milyen büntetésre számíthat az ismerősöm?
Az a zöld szelvény a tértivevény csomagszállito vagy pedig ajánlott levél feladovevény.
Ha a hamisito el látta postai bélyegzővel illetve azonosito számmal és nem adta fel akkor szerintem okirat hamisitás.
Abban az esetben ha nem látta el és ugy szkenelte el a vevőnek hogy semmi postai azonosito nem volt rajta akkor meg nem tudom hogy mi értelme volt.Ha volt rajta azonosito akkor sem értem mert ha az IPH rendszerben le kérdezik a küldemény utvonalát akkor semmit nem fognak találni róla.Tehát 100% bukás.Hülyeség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!