Köz ok írat hamisítás ezt hogy fogják büntetni? Többi lent?
Figyelt kérdés
az történt hogy uj iskolába kerültem és kollégiumba és onnan két csaj eltalálta hogy menjek velük bulizni megkérdeztem anyát és nem-t mondott és mondtam neki hogy nem megyek.. de az nap a legjobb barátnőm aki a régi sulimból van az erősködött hogy az itteni buli helyre menjünk el. de oda engem még nem engednek be így mondtam neki hogy titokban menjünk el a két kollis barátnőmmel. hogy azt mondom anyának hogy náluk alszom és így is volt de elkellet valahogy jutnunk Ceglédre mert hogy én Kecskeméti vagyok és vonattal mentünk és tudtam hogy van a barátnőmnek 90 %-a amit csak egyszer oda-vissza útra lehet felhasználni és régebben mondta hogy azzal is utazhatnánk majd nyáron ha szeretnénk és most íy támadt az ötlet hogy akkor utazunk most és ő az övével én meg a hugáéval mentem de én nem nyúltam a 90% kedvezményekhez a jegyet is a barátnőm kérte ki a pénztárból és nem volt semmi a pénztárnál és én abban a hittben voltam akkor ez nem is baj és oda felé a kalauz sem szólt megnézte a barátnőm személyiét és tovább ment. de vissza úton a kalauz elkérte az enyéme is és én oda adtam a személyimet a barátnőm meg a 90% és látta hogy nem egyezik a név.. és innen lett egy büntetésem elmondtam anyának és kifizettük és a barátnőm is kapott csekket ők még nem fizették ki de párnapja kaptam egy levelet a ceglédi rendőrkapitányságról hogy beidéznek köz ok irat hamisításért és utána olvastam és azzal vádolnak hogy hami vagy hamisított vagy más iratát felhasználtam.. és ez 3 évig terjedő szabadság vesztéssel is járhat.. de nekem úgy hangzik hogy ez olyan bűncselekmény amiben úgy van elő írva a dolog hogy én elloptam volna más személyiét és azzal éltem volna mert olvastam ilyet is ahova példát írtak és ott ezt írták. szóval nem tudom hogy akkor mi lesz majd ebből csak hétfőn lesz kihallgatás de csak tudni akarom hogy ez van e olyan súlyos hogy 3év legyen.. egyébként 15/l vagyok :/ köszönöm előre a válaszokat2013. júl. 9. 22:44
1/28 anonim válasza:
Nem kell félni öcsi. Közmunkán is letőltheted az kb 6-8 hónap a jelenlegi közmunkabérek szerint.
2/28 A kérdező kommentje:
akkor nem kerülnék börtönbe? de akkor ugy mi lesz a sulimmal?
2013. júl. 9. 23:09
3/28 anonim válasza:
Nem fogsz börtönbe menni, hanem kirónak egy 50-100 ezres szabálysértési bírságot, amit majd a szüleid kifizetnek. Közmunka sem lesz, mert elsőre nem adnak senkinek ilyet, pláne gyereknek. A szüleid szívják meg emiatt.
4/28 A kérdező kommentje:
hogy értve elsőnek? mert nekem nem ez volt az első ügyem :/ tavaly volt egy szökésem mert itthonról megszöktem egy 14 év alatti lánnyal de abból nem lett semmi.. szóval közmunka kizárva? :/
2013. júl. 9. 23:16
5/28 anonim válasza:
Lecsukni ezért nem fognak, de kapsz egy alapos fejmosást. Na meg büntetést, amit a szüleid szépen kiperkálnak....
majd írd meg, hogy mi lett a vége.
6/28 anonim válasza:
Mondom, a szülők fognak fizetni. Ha megunják, majd beraknak intézetbe.
7/28 A kérdező kommentje:
megirom..hogy mi lett belőle csak már túl szeretnék rajta lenni
2013. júl. 9. 23:19
8/28 anonim válasza:
Ha tényleg igazat írtál itt akkor valószínű, hogy a vád meg sem áll, de ha rád bizonyítják akkor is a kiszabható legkisebb büntit fogod kapni feltehetőleg. Értelemszerűen ha a történtek a törvény szövege alapján nem felelnek meg a vádnak, akkor nem ítélhetnek el, kivéve, ha komoly bizonyítékok mutatnak a bűnösségedre.
10/28 anonim válasza:
Nem értem...a barátnőd miért kapott büntetést ha ő a sajátjával volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!