Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Lopás 3db dvdr+ tescoban...

Lopás 3db dvdr+ tescoban (750ft). Helszíni bírság 50ezer ft. Reális? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

A barátom a tescoban 3db dvd-t kibontott és a lemezeket a zsebébe rakta. Bevittek minket jegyzőkönyvet írni, s kijött két rendőr.Megkérdezték tőlem hogy elismerem hogy loptam, mondtam en csak ott álttam nem raktam el semmit, erre mondja hogy tudtam-e róla hogy a barátom lop? Mondtam igen,erre a rendőr hogy énis bűntárs vagyok akkor hogy énis loptam.Mindkettönknek 50ezer(legmagasabb mivel 5-50ezerig van) helyszíni bírságot írt.Nos én mondtam hogy tanuló vagyok most érretségiztem, s megyek főiskolára hogy nem tudom kifizetni mivel nem dolgozom, s szóbelikre készülők.Mondta hogy 50ezer de letudom közmunkán dolgozni.

Mit tudok tenni olvastam hogy lehet fellebezni valahogy hogy a nemzeti hovatartozásra hivatkozhatok(félig roma származású vagyok), hogy mért 50ezerre büntet meg amikor ÉN csak néztem a kamera is mutatja, meg hogy 3dvd miatt ekkora összeg nem irreális? Mit tudok tenni??

2013. jún. 5. 00:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
94%

Elég buta a rendőr ismerősöd, ha azt sem tudja, hogy a helyszíni bírságnál nincs fellebbezés. A bírság aláírásával elismerted a szabálysértést, nem vitattad az összegét, és az akkor már jogerőre is emelkedett.

A lopás ténye a mérvadó, nem az elkövetés összege. Én is a maximumot szoktam adni bármekkora a lopás értéke. Más tulajdonának elvétele ne legyen már egy súlyban egy közlekedési szabálysértéssel.

A rendőr nagyon jól intézkedett, megkérdezte, hogy tudtál-e arról, hogy lopni ment be a haverod, és te elismerted. Innentől kezdve nincs miről beszélni. A szándékakarat érvényesült.

2013. jún. 5. 09:12
 22/29 anonim ***** válasza:
75%
Normális országokban a tolvajnak levágják a kezét.Ja és ne parázz majd az én adombol kifizeted(roma vagy tölem kapod a segilyt)
2013. jún. 5. 10:04
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Lopni lopásnál aszisztálni BÁRMILYEN értékről is legyen szó SZÉGYENTELJES BŰN!

Érdekes ,hogy eddig az nyakon csípett kisstílű tolvaj gyalázatos szégyenéről eddig nem esett szó.

Akit ilyen szégyen ér nem mostanában lesz emberszámba véve az emberek között.

Ám lehetséges ,hogy vannak olyan humanoidok ahol az ilyesmi semmiség.

2013. jún. 5. 11:01
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne így nézd. Hanem úgy, hogy az élet egy leckéjét 50.000 Ft-ért megtanulhatod. Most soknak tűnik ez a tanulópénz, de hidd el, nagyon csekély. Pláne ha megtanulod, hogy nem lopunk többet. Még viheted is valamire, ha nem volt fölösleges ez a büntetés. Ha ez segít helyrezökkenni, hogy ne a bűnözésben keresd magad, akkor tíz év múlva áldásként fogsz visszatekinteni erre az 50.000 Ft-ra.
2013. jún. 5. 12:00
 25/29 anonim ***** válasza:
45%

SZERINTED AZ ARÁNYOS, HOGY EGY BETÖRÉSÉRT NÉHÁNY ÓRA KÖZMUNKÁT KAP VALAKI?????

ÖRÜLJ NEKI, HOGY CSAK ENNYI, LEGKÖZELEBB ELGONDOLKODIK AZ ILLETŐ, HOGY FOG-E LOPNI!!!!!

2013. jún. 5. 22:05
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Lopás, nem betörés. Benyomva maradt a caps lockod!
2013. jún. 5. 22:23
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Höh,a felfogásod annyira eredeti hogy ilyet még sosem hallotam. "Azí' mírt cigány vágyok?!" Nembaz+,azért mert loptál. Ha egy hispán,egy kínai,egy őslakos amerikai,egy neonáci,egy kommunista,vagy egy magyar lop,akkor azoknak elnézik,kacsintanak, szabadkőműves igazolványt villantanak,és hopp,viszik a hátukon a nemzeti bankot,de mivel cigány vagy CSAK te nem lophatsz.. Mocskos rasszista magyarok mi?
2013. jún. 9. 20:47
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
No, van egy Jean Valjeanunk, aki aránytalanul nagy büntit kapott. Ne szervezzünk neki gyűjtést, gyerekek?
2013. jún. 17. 18:14
 29/29 anonim ***** válasza:
71%

Lopni, lopáshoz asszisztálni - bőrszíntől függetlenül - bűncselekmény.

Talán ekkora összeg büntetésként jó tanulópénz lesz számodra.

2013. jún. 20. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!