Lopás 3db dvdr+ tescoban (750ft). Helszíni bírság 50ezer ft. Reális? Mit tudok tenni?
A barátom a tescoban 3db dvd-t kibontott és a lemezeket a zsebébe rakta. Bevittek minket jegyzőkönyvet írni, s kijött két rendőr.Megkérdezték tőlem hogy elismerem hogy loptam, mondtam en csak ott álttam nem raktam el semmit, erre mondja hogy tudtam-e róla hogy a barátom lop? Mondtam igen,erre a rendőr hogy énis bűntárs vagyok akkor hogy énis loptam.Mindkettönknek 50ezer(legmagasabb mivel 5-50ezerig van) helyszíni bírságot írt.Nos én mondtam hogy tanuló vagyok most érretségiztem, s megyek főiskolára hogy nem tudom kifizetni mivel nem dolgozom, s szóbelikre készülők.Mondta hogy 50ezer de letudom közmunkán dolgozni.
Mit tudok tenni olvastam hogy lehet fellebezni valahogy hogy a nemzeti hovatartozásra hivatkozhatok(félig roma származású vagyok), hogy mért 50ezerre büntet meg amikor ÉN csak néztem a kamera is mutatja, meg hogy 3dvd miatt ekkora összeg nem irreális? Mit tudok tenni??
Nem tudsz mire fellebbezni. Eljárási hibára hivatkozhatsz, de a törvény egyértelmű: ha nem teszel semmit, az bűnrészesség.
A bírság elrettentő erejű, ez is a célja. Legközelebb majd nem lopsz. DVD lopására még épkézláb magyarázatot sem látok. Undorító, gyomorforgató dolog, hogy ezután még kiskaput keresel, hogy hogyan tudnád megúszni.
Egyébként nem csak ledolgozni lehet (bár én ezt javallanám neked), hanem tudtommal leülni is. 5 ezer/éjszaka azt hiszem.
Szerintem ne pattogj, hanem gondolkozz el, hogy mennyire nem volt helyes amit tettetek. Remélem lecke volt egy életre.
Szállj már le erről a származásos cuccról! Senkit nem érdekel, hogy roma vagy-e vagy sem!!! Loptál b*meg, ne takarózz a bőrszíneddel!!!!!
Bocsánat a kiakadásért, de rendkívül dühítő, amit csinálsz.
Mostanában mindenre megemelték a büntetési tételeket.
Nekem is volt olyan osztálytársam anno aki csak ott volt a csórokkal. Cigit loptak ő meg még csak hogy nem is cigizett és őt is megbüntették pedig fehér bőrű volt. Persze ő nem tudta hogy bűnrészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!