Mit tehetek, ha kiderült, nekem volt igazam?
Pár hete megállítottak a rendőrök, és megbüntettek 50.000 Ft-ra,kötelező haladási irány megszegése miatt, amit nem követtem el. Nem ismertem el a heylszínen, akkor modták, hogy majd 100.000 Ft lesz, ha nem ismereem el.
Aztán behívtak meghallgatásra, ahol elmodhattam az állásponttomat és azt, hogy fellengzősek voltak a rendőrök, és látoszott rajtuk, hogy csak a pénzre mennek.
Két nappal később megkaptam a megszüntető határozatot, miszerint bizonyítottság hiányában megszüntették az ügyet.
Akkor ezzel el is van intézve minden? Ilyenkor nem számít, hogy megvádoltak valamivel, aminek köze nem volt a valósághoz? HOgy egy délelőttöt ott kellett töltenem a rendőrségen magyarázkodni a semmiért? Mit lehet tenni ilyenkor?
Ha megszüntették az eljárást akkor tekintheted lezártnak az ügyet. Szépen örülsz annak hogy nem kell sem 50-et sem 100 ezret fizetned és elfelejted ezt a kínos esetet.
De tovább is mehetsz. Polgári peres úton beperelheted a 2 rendőrt hogy lelki kárt okoztak neked, Járhatsz bíróságra, és elmondhatod ott is hogy mit éltél áll, mivel vádoltak, de azt nem mondhatod hogy szerinted csakis a pénzre hajtottak. Ha korrupcióval vádolod őket azt bizonyítanod kell. Most tedd fel a kérdést magadnak. Megérné egy bírósági per az egészet??? Az is lehet hogy ezt is lezárnák bizonyíték híján..
De te tudod, Ha elég erősnek érzed magad, és hiszel abban hogy a végén az igazság győz akkor én sok sikert kívánok egy újabb harchoz.
Köszönöm a válaszokat. Persze, egyetértek veletek, nekem sem hiányzik a további bonyodalom. De nemhogy örülök az igazamnak, hanem biztos voltam benne, és nem volt kérdés, hogy kinek adnak igazat.
De ennyi erővel bármikor beráncigálhatnak mindenféle mondvacsinált indokkal, aztán max. nem történik semmi. Nehogy már!
Először is! A rendőrség semmivel soha nem vádol meg, maximum meggyanúsít a büntető eljárás során. Köze nem volt a valósághoz? Ez még talán igaz is lehet, mivel nem voltam ott, nem tudhatom, de a végzés alapján nem lehet bizonyítani, hogy elkövetted volna az adott szabálysértést, de azt sem írták le, hogy nem felelne meg a valóságnak. Egy délelőttöt ott kellett töltened, ez állampolgári kötelességed, ha már beidéznek, másrészt kérhető igazolás a rendőrségtől az adott időre, amit elfogad a munkáltató és az iskola is, szóval emiatt kár rinyálnod, ha jogellenesen fogvatartottak volna, az más helyzet lenne, de nehogy már egy meghallgatás miatt akarj pereskedni...
Ha úgy érzed, hogy paraszt volt a két rendőr veled, akkor az intézkedésük ellen panasszal élhetsz az adott rendőrkapitányságon, a megyei főkapitányságon, vagy a Teve utcán, esetleg pár jogvédő vacaknál, azonban nem sok esélyed van, ezt most megmondom, de a döntés a tied.
Ugyanakkor verd a segged a földhöz örömödben, hogy ennyivel megúsztad!
5/5!
Milyem modor ez?
Az emberek nem azért kérdeznek, hogy ilyen "válaszokat" kapjanak!
Tanácsolom, vegyél magadnak könyvet, mely az apalvető udvariasságról, illemtanról szól!
azért szüntették meg bizonyítottság hiányában, mert a kötelező haladási irány megszegése tavaly óta közigazgatási bírság hatálya alá tartozó szabályszegés.
Tehát ha nem ismered el a helyszínen, és NINCS a rendőröknek a szabályszegésről kamerafelvétel, megúsztad.
Jól mondták a rendőrök, ha lett volna felvételük, be sem hívnak, hanem ment volna a 100.000 Ft. bírság.
Örülj, hogy nem fizetsz, és ennyi.
Lehúzásra mentek? Miből gondolod? Mondták? Hogy fizess kevesebbet papír nélkül? Mert enélkül csak sejted.
Hol történt?
Onnan tudom, hogy nem történt meg amivel gyanúsítanak (köszönöm, hogy kijavítottál), hogy ott voltam.
Adott egy kereszteződés, ahol egy elsőbbségadás tábla van, és egy kötelező haladási irány (balra)tábla. ELfordultam balra, és kábé 4-5 méterrel később, jobbra, ahol egy fizetps parkoló van, ahol lehet perkolni, mert ezt semmi nem tiltja. Akkor mit hibáztam itt? Miért kellett engem piszkálni? Minenki, aki ott parkol, naponta sokszázan, azok szabálysértést követnek el? Egyébként ez egy bekamerázott közterület, videofelvételt a rendőr szerezhetett volna, ha akar.
A másik észrevételem pedig a hangnem, ami valószínűleg nem nekem szólt, csak itt adta ki magából az illető a stresszt. Mindenesetre köszönöm, hogy hozzászólt a témához. :)
Akkor valami itt nem stimmel. Ha egyértelműen megszegted volna a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályokat és ezt egyértelműen észleli a két rendőr, hiába nem ismered el a helyszínen később ugyan úgy megkaptad volna a büntetést. Nem kell felvétel, elég a két rendőri vallomás. Ennyi erővel minden szabálysértő panaszkodna és akkor egy kis huzavona után megszüntetnének mindent.
A te esetedben valószínűleg nem láttak semmit, csak az adott helyzet utalt arra Pl.: rossz irányban állt az autód eleje és ebből gyanították, hogy másik irányból hajtottál stb. Így nem tudták egyértelműen elmondani, hogy te mit csináltál, HAZUDNI NEM AKARTAK, így nincs egyértelműen bizonyítva az eset és megszüntették.
Ha ezzel hamisan vádoltak volna, aki nem lenne értelme a rendőri munkának, mindenki akit elenged pl a bíróság akkor perelgethetne visszafele. Amint ez előző hozzászóló is leírta nem az igazad van bizonyítva, hanem nem lehet egyik félnek sem igazat adni!
Persze egy ilyen esetet nem lehet egy lopáshoz hasonlítani. De gondolj bele abba, ha egy egyszerű bolti tolvaj zsebében megtalálnak valamit. A lopást nem látta lehet senki - tehát éppen azt, hogy elemeli és zsebretesz valamit -, de mégis bizonyítható, ha megtalálják nála.
Ennyi erővel mindenkit naponta 10 kamerával kellene figyelni minden oldalról, hogy minden bizonyított legyen:-) Habár a mai világban ezen sem csodálkoznék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!