Az autószervizben megvetettek velem egy drága alkatrészt amire kiderült nem is lett volna szükség, mit tehetek?
Én azt csináltam, hogy sohasem mentem szervizbe, csakis haver szerelőhöz, ezeket váltogattam. Aki gyanúsan drágán dolgozott, nem kérdeztem semmit, csak a másikhoz vittem a kocsit utána többször is.
A másik lehetőség, ha sok évig ugyanoda jársz, és ha átbaszna, akkor óvatosan méltatlankodsz. Ha sok éves ügyfél vagy, akkor nem fog annyira átbaszni.
Márkaszervizbe ne menj soha, sőt szervizbe se, csakis egységsugarú magánzó szerelőhöz.
Többet ne vidd szervízbe, autószerelőhöz is csak haverhoz vagy ajánlás után.
Azt csinálja a nagyrészük, h bemész, úgy kérdez tőled mint egy autószerelőtől, szal nem nézted meg az ilyen olyan rudat?
Persze nem tudod miről van szó, ő ezt rögtön levágja, ezért is kérdezte aztán már próbál is átverni, h ez szar meg az szar.
Persze vannak kivételek.
Ha biztos vagy benne, hogy tudták (vagy tudniuk kellett volna), hogy arra az alkatrészre nem volt szükséged, akkor a következőt teheted:
1.) Elmész a szervizbe, elkéred a panaszkönyvet, és beleírod a problémát, és kéred, hogy az árból x összeget térítsenek vissza. Figyelj a panaszkönyv helyes használatára (pl. tépd ki a saját példányodat)!
2.) Ha 30 napon belül nem válaszolnak, vagy a válaszuk számodra nem kielégítő, elmész a lakóhelyed szerinti Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testületének irodájára, ahol kérsz egy nyomtatványt az eljárás megindításához, és csatolod hozzá a panaszkönyvi példányodat.
3.) A testület ki fog űzni egy tárgyalási napot, ahol megtárgyalják az ügyet. Az eljárás ingyenes. Lehetőség van egyezkedni is. A testület végül határozatot hoz, ami csak akkor kötelező erejű, ha azt a szerviz is elismeri annak.
4.) Ha a szerviz nem tartja be a határozatot, vagy azzal te nem értesz egyet, elmész egy ügyvédhez, aki felszólítja a fizetésre, majd - szükség esetén - bírósági útra tereli az ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!