Mit tehetek, ha kiderült, nekem volt igazam?
Pár hete megállítottak a rendőrök, és megbüntettek 50.000 Ft-ra,kötelező haladási irány megszegése miatt, amit nem követtem el. Nem ismertem el a heylszínen, akkor modták, hogy majd 100.000 Ft lesz, ha nem ismereem el.
Aztán behívtak meghallgatásra, ahol elmodhattam az állásponttomat és azt, hogy fellengzősek voltak a rendőrök, és látoszott rajtuk, hogy csak a pénzre mennek.
Két nappal később megkaptam a megszüntető határozatot, miszerint bizonyítottság hiányában megszüntették az ügyet.
Akkor ezzel el is van intézve minden? Ilyenkor nem számít, hogy megvádoltak valamivel, aminek köze nem volt a valósághoz? HOgy egy délelőttöt ott kellett töltenem a rendőrségen magyarázkodni a semmiért? Mit lehet tenni ilyenkor?
Sajnos a rendőrség már azon a szinten áll, hogy nem figyelmeztethetnek nagyon sok esetben. Szinte soha, csak az alap kisebb összegű szabálysértéseknél.
A másik nagy probléma, hogy a rendőröket civil "ellenőrök" ellenőrzik .Szándékosan szabálytalankodnak - engedéllyel!!!-, ellenőrizve azt, hogy a rendőr intézkedik-e. Tehát bármit lát vagy sejt a rendőr feljelent vagy megbírságol, mert nem akarja az állását elveszíteni!!! A törvények sajnos ilyenek, sokan pedig ezt nem tudják és a rendőrt szidják, pedig mindenki ezt csinálná a helyükben
Éppen ezért hozta be a kormány a FIX bírságokat és a közigazgatási eljárást, mert ezeknél nem lehet figyelmeztetni!
Rájöttek, hogy korábban mi volt a leggyakoribb szabálysértés. A biztonsági öv használatának elmulasztása, gyermekülés stb. Hogy a rendőr nehogymá' kis összeget adjon, esetleg elengedje az autóst, kitalálták rá a köziget. Ennyire egyszerű és mégis drasztikus. Ha véletlenül elenged a rendőr kapja a nyakába az eljárást és a szabálytalankodó is utólag!!!
Szerintem az állásának (és ezzel együtt a családja megélhetésének) elvesztése, nem annyira "kis" fenyegetés.
Bár én megértem, a legegyszerűbb 0 háttérinfóval a rendőrt szidni. Kényelmesebb.
A hölgy, aki mgehallgatott, azt mondta, hogy sajnos ez a két rendőr még nagyon fiatal, és éretlen. Egy tapasztalt rendőr nem csinált volna ilyet.
Azt is elhiszem, hogy őket is ellenőrzik, de egy fizető parkolóba nehogy már ne állhassak be. Ha meg nem tudja a KRESZ-t, akkor ne menjen rendőrnek. Ha én nem tudom a KRESZ-t, engem megbüntetnek. Ő meg bepróbálkozhat mi? Nagyon haragszom rájuk, és arra, hogy felvették reggel a rendőr egyenruhájukat, és marha nagyembernek képzelték hirtelen magukat. Pedig attól a naptól csak kisebbek lettekk a szememben.
Huszonéves kölykök, akiket kiküldtek pénztbeszedni, és akik röhögve ujjonganak, hogy most hogy kiszúrhatnak akárkivel.
Ha meg vagyok olyan balfék, hogy aláírom, hogy elismerem, akkor végem, és fizethetek ötvenezret csak azért, mert nekik egyenruhájuk volt, és azt mondták, hogy szabálytalankodtam. Hány ilyen eset lehet!
előttem lévő!
Az egész rendőrség és a bizonyítási próbálkozások erről szólnak. Habár nem éppen a közlekedik szabálysértések esetében, de minden másban igen. A bíróságnak a világ összes bizonyítéka sem volna elég. Ha egy kis keresztkérdésekkel nem lehet kihúzni pl a betörőből a beismerő vallomást továbbra is szabadon lopkodhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!