Helyszíni bírság! Befizettem, most kaptam levelet. Mit csináljak?
Októberben kaptam egy 10ezres helyszíni bírságot, amit ugye 30 napon belül ki kell fizetni. Még időben összekapartam rá a pénzt, mentem befizetni, de a csekk gyűrött volt, így a csekken szereplő bankszámlaszámra, közleményhez írtam amit kell, kaptam is SMS-t hogy utalás sikeres, Debreceni Rendőr Főkapitányság. Ezzel Sóhajtottam egyet, egy gond letudva. Biztonság kedvéért minden papírt eltettem. Erre ma kapok egy levelet, "Értesítés szabálysértési pénzbírság átváltoztatási ügyben"
2 hét múlva meg kell jelennem a bíróságon. Írták, hogy amennyiben befizettem, az ezt igazoló iratot vigyem el a tárgyalásra. Nem tudom mire számítsak. :S valaki lépett már hasonló sz*rba?
Hát már mindegy, de ha szerencsédre okosan eltettél minden iratot, sms-t is kaptál az utalásról akkor nincs mitől félned.
Kitudja hány embert húznak csőbe, akik szimplán kidobják ezeket az igazoló iratokat.
Miért lenne ez "csőbe húzás"? Valószínűleg sima adminisztrációs hiba.
--
Bemutatod a befizetést igazoló papírt, és ennyi. Nem lesz gond.
Kedves 2. válaszoló!
Bocsánat, hogy sajnos nem tudok nagyon optimistán adminisztrációs hibára gondolni, amikor a drágalátos szolgáltatók [ itt gondolok kényelmi (internet, tv), vagy áram, víz szolgálatóra ] duplán küldik kifelé a csekkeket, vagy éppen véletlenül 12.000Ft helyett, 25.000Ft-ot számláznak ki, és a végén mindegyik az adminisztrációs hibára fogja rá.
És nem csak én élek meg ilyeneket. Bezzeg, ha el vagyunk maradva a befizetéssel pár napot, akkor már rögtön jön a felszólító levél, hogy nem tetszik nekik.
Persze lehet hiba, nem azt mondom, csak hát mindenki gondolkozzon el ezen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!