Lopás 3db dvdr+ tescoban (750ft). Helszíni bírság 50ezer
ft. Reális? Mit tudok tenni?
Figyelt kérdés
A barátom a tescoban 3db dvd-t kibontott és a lemezeket a zsebébe rakta. Bevittek minket jegyzőkönyvet írni, s kijött két rendőr.Megkérdezték tőlem hogy elismerem hogy loptam, mondtam en csak ott álttam nem raktam el semmit, erre mondja hogy tudtam-e róla hogy a barátom lop? Mondtam igen,erre a rendőr hogy énis bűntárs vagyok akkor hogy énis loptam.Mindkettönknek 50ezer(legmagasabb mivel 5-50ezerig van) helyszíni bírságot írt.Nos én mondtam hogy tanuló vagyok most érretségiztem, s megyek főiskolára hogy nem tudom kifizetni mivel nem dolgozom, s szóbelikre készülők.Mondta hogy 50ezer de letudom közmunkán dolgozni.
Mit tudok tenni olvastam hogy lehet fellebezni valahogy hogy a nemzeti hovatartozásra hivatkozhatok(félig roma származású vagyok), hogy mért 50ezerre büntet meg amikor ÉN csak néztem a kamera is mutatja, meg hogy 3dvd miatt ekkora összeg nem irreális? Mit tudok tenni??
Kérhetsz egyébként részletfizetést, esetleg lehet hogy tusz fellebezni enyhítésért sanyarú helyzetedre hivatkozva.
2013. jún. 5. 01:40
12/29 anonim válasza:
Sőt szerintem próbálj meg fellebezni, hivatkozz arra hogy a lopás kisértékű volt, hogy te nem loptál, és hogy diák vagy és ennyi lóvét nem tudsz kifizetni.
Egy próbát megér!
2013. jún. 5. 01:42
13/29 anonim válasza:
Pláne, hogy egy tetves dvd 40 max 70 Ft a reális ár érte, nem lehúzó tescoban kell venni/lopni.
2013. jún. 5. 02:02
14/29 anonim válasza:
Közmunkát vállaljátok el, azt kész le van tudva. Lesz xy napod h elvégezz xy órát, nem kell egyből.
2013. jún. 5. 02:02
15/29 anonim válasza:
Fölösleges azt mondogatni hogy irreális,lopott a barátod,te tudtál róla,rád is vonatkozik a törvény.Ha a másik oldalról nézed az is irreális hogy mások fizetnek érte,akkor ti miért nem?? Akkor kellett volna gondolkodni,nem később sopánkodni. Remélhetőleg ez az este,meg a bírság összege ráébreszt hogy többet ilyet ne csináljatok.A bőröd színének meg ehhez semmi köze.
2013. jún. 5. 02:35
16/29 anonim válasza:
Egyik ismerősöm tescoban dolgozik, 2 db paradicsomért is 50 ezres bírságot szabtak ki hajnalban.
2013. jún. 5. 02:58
17/29 anonim válasza:
Ez van ha bűnöző az ember, vagy olyan barátai vannak. Ajánlom hagyj fel az efféle cigány életmóddal.
2013. jún. 5. 03:24
18/29 anonim válasza:
Ha (99%) magyarból bukni fogsz érettségin, akkor az nem azért lesz mert cigány vagy, hanem mert nem tudsz helyesen írni.
2013. jún. 5. 03:28
19/29 anonim válasza:
Ha fellebbezel sokkal többet fogsz kapni.
2013. jún. 5. 06:10
20/29 anonim válasza:
Hivatkozz arra, hogy negatív diszkriminációban részesítettek és még kártérítést is kapsz! Végülis milyen dolog az, hogy lopásért bírságot kapsz. Ez tuti nem hagyják a "fajvédők".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!