Egy rendőr igazoltathat, előállíthat olyan valakit aki a nemzetbiztonságnál (pl Alkotmányvédelmi Hivatal, Információs Hivatal, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat) szolgál?
Ha az illető szolgálat teljesítés közben van, a rendőr nem intézkedhet, persze ha civilben, van akkor igen...
Még ELVILEG Orbán Viktort is meglehetne büntetni gyorshajásért...
Még Orbán Viktort is meg lehet büntetni?! Hűűű ha... :))
Na de komolyan.
És hogy dönti el, hogy mikor van civilben és mikor szolgálatban. A nemzetbiztonságiak nem hordanak egyenruhát, nem nagyon kötik a nyilvánosság vagy a rendőrség orrára, hogy mikor vannak szolgálatban és mikor mennek épp csak a tescoban. Megállitja a rendőr, erre ő felmutatja az igazolványát és azt mondja dolgozom, viszlát. Ekkor tehet valamit a rendőr? Feltartóztathatja? Mit tudom én? Felírja a számát és lekéri valahonnan, hogy 1234567 számú nemzetbiztonsági tiszt január 12én, 8:46kor valóban szolgáltban volt e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!