Rendőrnek készülnék. Jövőben pl: gyerekeim szenvedhetnek e valamit ettől hogy én rendőr vagyok?
Nem hiszem. :) Bár én nem vagyok rendőr, a szomszédom viszont igen, 3 gyerekük van, mindkét szülő rendőr, és soha semmiben nem szenvedtek hiányt, bár hétköznap a nagyszülők vannak velük, és hétvégén se mindig vannak otthon, ennek ellenére nagyon boldog családnak tűnnek. Meg hát ez attól is függ, hogy hova készülsz, ebben a családban a nő irodán van, a pasas nem tudom hol, de nyilván attól is függ, hogy hova mész, milyen részlegre.
Viszont ha a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre készülsz, jól nézd meg hogy mi kell, mert ha jól tudom 2013-tól már oda is két emelt érettségi kell.:)
Sok sikert! :)
Ja, alig látnak, akkor is feszült vagy. :) Én ezt látta gyerekként.
Rajtad múlik, hogy hogyan tudod összeegyeztetni a családi életedet a hivatásoddal. Nem lesz könnyű.
Maximum annyi, hogy ha téged beosztanak nappalos-éjszakás szolgálatokba, és a férjed 8 órában hivatalos munkaidőben dolgozik, akkor nem minden esetben tudod megoldani a gyermekek őrzését, kivéve ha nincsenek rendes rokonaid.
Illetve van pár dolog amivel majd később fogsz szembesülni.
Egy bizonyos értelemben fajgyűlölő fogsz lenni, ezt titkolod, de azért otthon csak mesélsz róla a férjednek gyerekednek. Ez azért van, mert ha az a bizonyos népcsoport nem lenne, akkor ötöd annyit kellene dolgoznod.
Illetve azok a szociális, és kultúrális körülmények ami között élnek, az megdöbbentő, és taszító.
Ezt a gyerekeknek nehéz lesz megérteni, és neked is elmondani, hogy ha menni kell, akkor menni kell az éjszaka közepén is dolgozni anyunak.
Én rendőr-gyerek vagyok. :)
Soha, semmilyen negatívat nem tapasztaltam, kisebb koromban tök menő volt, hogy fúú, én már ültem rendőrautóban, meg ilyenek, sosem hülyerendőröztek, szinte felnéztek apukámra, és egy csomóan odamentek hozzá, hogy ők is rendőrök lesznek.
Amíg a jelenlegi hatalmi rendszer része leszel, azaz kiszolgálod az talmi uraidat (nem a népet), addig látszólag minden rendben lesz, de tudd, bármikor lecserélhetnek egy idegen identitásúra. Közutálatnak fogsz örvendezni, mert a rendőröket ledegradálták pénzbehajtónak és a békés lakosság sokszor indokolatlan zaklatójának.
Ha viszont a rendszer összeomlik, akkor mindenképpen közvetlen életveszélyben leszel a családdal együtt, hacsak idő előtt fel nem veszed a kapcsolatot olyan szervezetekkel, akik garantálják, hogy a váltás, hogy is mondjam, zökkenőmentes legyen.
A választás rajtad múlik, de mivel fegyveres testületről van szó, az első skulót azok kaphatják, akik alkalmatlanok a változásra. Komoly dilemma elé fogsz állni nem sokára, mert a változás szele már elkezdődött és megállíthatatlanul tör előre. Gondolom, ezt Te is érzed.
Jól gondold át, hogy kinek teszed le az esküdet.
Sok sikert a helyes döntéshez.
Gratulálok, mert bátorság kell hozzá. Nem a golyókra meg a késekre gondolok, hanem lelki. Néha olyan parancsot kell teljesíteni, amivel nem értesz egyet. Néha nem tetszik a rendszer. Néha utálni fognak, szidni fognak, hogy mit akarsz ott, máskor meg szidni fognak, hogy miért nem voltál ott mikor kellettél volna.
Na ehhez kell lelki szilárdság.
Egyébként tisztességes, rendes munka ez is.
Ha te nem fogod szégyellni - és miért tennéd - a gyereked sem fogja. Látod, most azt a szegény motoros rendőrt akit az állat Hummeresk elütöttek, egy ország gyászolja, és leginkább meglincselnék az egész társaságot, ez azt jelzi, hogy vannak és lesznek is rendőrviccek, és rendőrutálók, de azért ha valaki rendőrt öl, azt mindenki nagyon elitéli, mert a rendőrök a mi fiaink.
Sok sikert, és lelkierőt hozzá!
tulajdonképpen az évek során kifejlesztettem magam olyan szintre hogy ha valamiért lebasznak akkor nem érdekel :) az meg hogy parancsot teljesítek az alap.
ennél biztosabb munka meg nincs, úgyhogy marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!