Miért szidják a rendőrt?
A rendőr is csak a munkáját végzi, mikor éppen a szabályszegőt bünteti. Köpködnek az autóvezetők, ha látják hogy a rendőr trafizik, hát ez a dolga.
A tilos helyen parkolókat feljelenti.
A részeg kerékpáros fel van háborodva ha feljelentik.
A rendőr nem csinál mást csak elvégzi amit el kell.
"Neked valóban lehetetlen érdemi beszélgetést folytatni velem. Az olyan ember, aki egy teljesen jogosan felháborodott kormányellenes tüntetőt huszadmagával félholtra ver, aztán meglát az utcán egy tszigányt és sírva elszalad a kapitányságra, az nem méltó arra, hogy akár egy szót is vesztegessek rá."
Én nem vertem még soha életemben senkit félholtra, és ismerőseim, kollégáimról sem tudok. Én olyanról sem tudok, hogy valaki nem mert volna kimenni intézkedni. Pont abban különbözünk, hogy én nem válogatok, betartom, és betartatom a törvényt mindenkivel. Aki vét azt pedig az igazságszolgáltatás elé állítom.
De végül is te tudod jól, hogy én milyen vagyok, és jó pár kollégám... Csak azt nem tudom, miért kockáztatom az életem az ilyen agyhalott emberekért.
70% - Egy másik 72%-os válaszoló is írt. Ne moss össze vele. Velem kezdtél el érvelni, de választ már nem én adtam az írásodra, hanem egy másik 72%-os!
Tudod rendőrbácsi, ha a sündőrség olyan jól működne, amilyennek lefested, akkor nem lenne semmiféle Magyar Gárda meg Véderő meg mittomén milyen szervezetek, mert nem lenne rájuk se kereslet, se szükség - hisz a rendőrség mindenkor, mindig helytáll, és megvédené az adófizető polgárokat.
De jöjjön egy kis összehasonlítás, szintén saját tapasztalat: 1991 telén feltörték az autónkat, összesen 1 fürt banánt vittek el. 2-3 nappal később pedig becsöngetett hozzánk a rendőr, és hozta a fürt banánt egyben, épen, egészségesen. Ez volt akkor.
És mi van most? A 80 ezer forintos kerékpár, a 200 ezer forintos laptop nem érdekli már a rend őreit. Nahát-nahát, micsoda egy érdekes dolog, nemde, barátom? A mindenféle azonosítási jel nélküli fürt banánt képesek voltak anno visszaszolgáltatni nekünk, de a lopott kerékpár és lopott laptop az már bagatell...
Ennyi...meg egy Bambi. És ilyeneket pénzelek én az adómból. Hát whehehehehe.
Nem értelek. Én vagyok a rossz, mert nem találták meg a holmidat? Illetve nem is én, hanem a rendőrség. Nem a rendőrség lopta el, és azért ne hibáztass már légy szíves, mert nem találták meg. Biztosan állíthatom, hogy keresték, de nem találták meg. Ez nem jelenti azt, hogy beleszarnak...
Mint mondtam nekem is loptak el biciklimet, nem is lett meg, mert 10 perc múlva darabokba hevert valahol.
A te adódból pedig a gyerekem éheztetésével nem vehetek neked laptopot, ezt gondolom megérted. De ha te ilyen jól tudod, hogy a te adódból nekem mit kellene csinálnom, akkor, hagy mondjam meg, én is, hogy a te hozzátartózóid az én adómból (havi 50000), és a beszedett bírságokból származó állami vagyon, amit megint csak a segélyezett ingyenélők kapnak meg, mit csináljanak. Jó? Nem mondtam egy szóval sem, hogy nincs gond, mert igenis szar a közbiztonság, de én nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy javítsak rajta. Az én munkámat, és engem senki ne mocskoljon, miszerint én beleszarok, vagy élősködök, és büntetek...
Fizetek adót, nem egy retket rács mögé juttattam, és törvényt tisztelő, tisztességes állampolgár vagyok, aki elvégzi a munkáját, bejeletve adót fizet, nevel.
Én tisztességes vagyok minden tekintetben, és erre büszke. Nem 1 ember van ebben az országban, akinek viszont vaj van a füle mögött. Elenyésző mértékű dolgozik bejelentve, ritka az olyan aki nem szegett még törvényt.
"Tudod rendőrbácsi, ha a sündőrség olyan jól működne, amilyennek lefested, akkor nem lenne semmiféle Magyar Gárda meg Véderő meg mittomén milyen szervezetek, mert nem lenne rájuk se kereslet, se szükség - hisz a rendőrség mindenkor, mindig helytáll, és megvédené az adófizető polgárokat."
Ezzel abszolút egyetértek. Épp ezért másztam a falra ettől az "egyenruhás bűnözés" gúnynevű, lánykori nevén "jogosulatlan közbiztonsági tevékenység végzése" vagy mif*sz "bűncselekmény" kitalálásakor. Ez a kormány is, meg az előző is egy olyan "démon" ellen küzd, ami nem lenne, ha elismernék (elismernék és tennének ellene), hogy az a probléma, ami miatt a Magyar Gárda meg az egyéb más szervezet létrejött, az valós probléma. Nem pedig csak unatkozó széljobbos "rasszisták" játéka. Csak hát ugye akkor veszítenének 800 ezer szavazót.
Ellenben, úgy vélem, ez nem kapcsolódik a kérdéshez, mivel az arról szól, hogy miért szidják a rendőrt? A rendőröknek (főleg az alvégeken szenvedőknek) meg nem sok beleszólásuk van ebbe. Ez szimpla politika (ami remélem 3 év múlva újabb bukást produkál).
"De jöjjön egy kis összehasonlítás, szintén saját tapasztalat: 1991 telén feltörték az autónkat, összesen 1 fürt banánt vittek el. 2-3 nappal később pedig becsöngetett hozzánk a rendőr, és hozta a fürt banánt egyben, épen, egészségesen. Ez volt akkor.
És mi van most? A 80 ezer forintos kerékpár, a 200 ezer forintos laptop nem érdekli már a rend őreit. Nahát-nahát, micsoda egy érdekes dolog, nemde, barátom? A mindenféle azonosítási jel nélküli fürt banánt képesek voltak anno visszaszolgáltatni nekünk, de a lopott kerékpár és lopott laptop az már bagatell... "
Egyrészt, gondolod, hogy egy biciklit (csak mert 80 ezer forint volt) és egy laptopot (csak mert 200 ezer forint volt) könnyebb megtalálni (elkövetővel együtt), mint egy fürt banánt? Nyilván, egy fürt banánnal ma kiröhögnének, ebben biztos vagyok, ez tény. De gondolod, hogy ez csak azért van, mert ennyire megváltoztak a rendőrök?
Kérdeztél már rendőrt arról, hogy mi a véleménye? Úgy általában a politikáról, meg konkrétan a rendészeti politikáról? Egyszer kérdezz meg mondjuk egy tiszthelyettest, vagy egy olyan tisztet, aki maga is beosztott. Csak nehogy meglepődj a válaszán. Szerinted, ha a rendőrök elmondhatnák a véleményüket, úgy, hogy aztán azt figyelembe is veszik, szerinted nem lenne más? Mert szerintem akkor baromi más világ lenne itt. És valószínűleg tényleg csak azok szidnák a rendőröket, akiknek vaj van a füle mögött. Erre a nyakamat tenném.
Ha meg ennyire érzékeny vagy az adóforintjaidra (bár közhelyes baromságnak tartom az ezzel való érvelést), akkor tegyél panaszt, azt nézd meg, mi történik. Semmi! Menj egyenes Pintérhez, tegyél nála panaszt, és várd meg mi történik. Semmi! Hát ez itt a probléma. És akkor most áruld el nekem, hogy mi a jó büdös lóf*szt tegyen egy kezdő rendőr, aki hivatástudattal és segítőszándékkal telve alig várja, hogy dolgozhasson.
Nem konkrétan rólad van szó amúgyse, hanem kollektive az egész sündőrségről...meg persze a felsővezetőkről, hiszen fejétől bűzlik a hal.
Lehet, hogy csak én látom így, de az a rendőrség, ami 20+ évvel ezelőtt egy fürt banánért képes volt erőket mozgósítani, manapság meg a 200 ezres laptoppal nem foglalkoznak, az egy impotens, hasznavehetetlen csürhe.
"Tudod rendőrbácsi, ha a sündőrség olyan jól működne, amilyennek lefested, akkor nem lenne semmiféle Magyar Gárda meg Véderő meg mittomén milyen szervezetek, mert nem lenne rájuk se kereslet, se szükség - hisz a rendőrség mindenkor, mindig helytáll, és megvédené az adófizető polgárokat."
Én nem mondtam, hogy jól működik egy szóval sem. A működését a politika irányítja. De az itt dolgozó emberek többsége elvégzi a tőle elvárható munkát felelősségteljesen. Szerintem összekeversz az Orbánnal. Én nem mondtam azt sem, hogy nincs szükség polgárőrségre, vagy gárdára. Szerintem nem a szervezet nevén van a hangsúly, hanem a szervezetre ruházott jogkörön.
Igazad is van, a rendszerváltás környékén végigverte a helyi körzeti megbízott a cigánysort, és már lett is egy tonna banánod. Akkor volt joga a rendőrnek, most nincs. Mit csináljak? Akasszam fel magam? Mert nem képesek normális súlyú büntetéseket kiszabni a bíróságok? Vagy önbíráskodjak? Rúgassam ki magam, mert pofán vágok egy retkes hiperpigmentáltat?
ma 17:09
Amúgy te láttad,hogy belülről hogy végzi a rendőrség a munkáját? Vagy mitől vagy ilyen biztos abban,hogy les@rják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!