Miért szidják a rendőrt?
A rendőr is csak a munkáját végzi, mikor éppen a szabályszegőt bünteti. Köpködnek az autóvezetők, ha látják hogy a rendőr trafizik, hát ez a dolga.
A tilos helyen parkolókat feljelenti.
A részeg kerékpáros fel van háborodva ha feljelentik.
A rendőr nem csinál mást csak elvégzi amit el kell.
"Tudod te azt, hogy le van korlátozva az autóhasználat? Itt a környéken volt olyan kolléga aki 2 órát telefonált, hogy kimehessen autóval a bejelentésre. Ki akart ő menni, de nem tankolhat az autóba.
A másik pedig a létszámhiány. Mivel nagyon sok helyen csak 1 járőrpáros van közrenden, ezért meg kell várni mire befejezi az előző helyen az intézkedést és utána tud menni a következő bejelentésre. Sajnos ilyen állapotok vannak, és erről nem a járőr tehet. Nem tud kétfelé szakadni...
Az meg jó nagy hülyeség, hogy rászarnak a bűncselekményekre, és csak a bírság a lényeg. A kormánynak igen, de a rendőröknek nem!"
Olvasd el még egyszer, amit írtam, ezúttal figyelmesebben. 2 utcányi távolságról van szó. Ha ehhez Te szerinted minden rendőrnek autó kell, az már elég nagy baj. A másik pedig, hogy az említett város nem egy eldugott kis falu (ahol plázákat építenek...) hanem megyeszékhely. Azt meg senki nem mondja nekem, hogy egy darab szabad ember nincs, aki kivizsgálhatna egy kisebb atrocitást. Egyébiránt egy szóval nem írtam, hogy ez a járőr hibája lenne, épp ellenkezőleg, ha jobb lenne a szövegértésed, látnád, hogy én is az államot okoltam a rendőrség jelen helyzetéért.
"2 utcányi távolságról van szó. Ha ehhez Te szerinted minden rendőrnek autó kell, az már elég nagy baj. Azt meg senki nem mondja nekem, hogy egy darab szabad ember nincs, aki kivizsgálhatna egy kisebb atrocitást."
Ne szídd a szövegértelmezésem, hiszen most már 2 szer is leírtad ugyan azt. Ha nincs bent rendőr a kapitányságon, akkor nem tud kimenni 2 háztömbre odébb. Ha kint van a járőr máshol, akkor meg meg kell várni míg az előzőt befejezi. Én kisvárosban vagyok, és igen is fordult már elő olyan, hogy a 2. bejelentőnek várnia kell, hiába lakik a kapitányság mellett. Nem mondhatod az ittas apucinak, hogy ne nyírja ki a családot, mindjárt visszajövünk, csak hívtak máshova is. Inkább te értelmezd amit én írok!
"Ne szídd a szövegértelmezésem, hiszen most már 2 szer is leírtad ugyan azt. Ha nincs bent rendőr a kapitányságon, akkor nem tud kimenni 2 háztömbre odébb. Ha kint van a járőr máshol, akkor meg meg kell várni míg az előzőt befejezi. Én kisvárosban vagyok, és igen is fordult már elő olyan, hogy a 2. bejelentőnek várnia kell, hiába lakik a kapitányság mellett. Nem mondhatod az ittas apucinak, hogy ne nyírja ki a családot, mindjárt visszajövünk, csak hívtak máshova is. Inkább te értelmezd amit én írok!"
Vicces, most mintha Te szidnád az én szövegértelmezésem, szóval ez a tipikus bagoly és veréb effektus :) Ennek ellenére újfent magamat tudom ismételni, olvasd el még egyszer a legelső kommentemet. A probléma nem csak erre az egy esetre korlátozódik, hanem szinte általános probléma, függetlenül attól, hogy faluról, megyeszékhelyről, vagy fővárosról beszélünk. A rendőrök igazoltatásokkal, közúti szabálytalanságokkal vannak elfoglalva, miközben ezek az esetek "el vannak felejtve". Ez körülbelül ugyanaz, amit Te leírtál, mégpedig hogy a felsőbb vezetést direkt erre használja a járőröket, miközben sokkal durvább dolgok folynak az utcán. Szóval módfelett örülök, hogy belekötöttél a mondandómba, mert körülbelül az történt, hogy tudattalanul is egyet értettél velem :) Sebaj, azért örülök, hogy még ha kicsit rögösen is, de azonos véleményt nyilvánítottunk... :)
"A rendőrök igazoltatásokkal, közúti szabálytalanságokkal vannak elfoglalva, miközben ezek az esetek "el vannak felejtve"."
Nincsenek elfelejtve.
De azzal gondolom egyetértesz, hogy verekedések, betörések, csb-k, stb. nem történnek minden percben. Ergó nem valószínű, hogy a rendőrök ott fognak várakozni a kapitányságon rajt pozícióban, hogy amikor hívás van, akkor "repüljenek". Mert akkor meg az a baj, hogy sose látni rendőrt az utcán, mindig csak bent melegszenek. Ha meg kint vannak, és nincs küldés? Akkor meg menjenek el a szabálytalankodó mellett, hátha épp akkor riasztanák őket betöréshez? Vagy ne igazoltassanak? Sokszor pont így szoktak körözött személyeket fogni. És nem azért igazoltat, mert unatkozik. Nyilván, ha te kulturáltan sétálsz az utcán, nem fog odamenni hozzád, hogy igazold magad (ha csak nincs elrendelve fokozott ellenőrzés). Szóval ez nem úgy működik, hogy ne ezzel meg ne azzal foglalkozzanak, vagy ezzel/azzal foglalkozzanak többet/kevesebbet. Mindennel foglalkozni kell. A rendőr nem rangsorolhat. Ha szabálytalankodót lát, akkor azzal fog foglalkozni, ha betöréshez riasztják, akkor meg nem fog megállni egy 50 helyett 57-tel közlekedő miatt.
Hogy miért? Mert nem végzik a munkájukat, csak ezért...
A saját bőrömön tapasztaltam: Nemrég ellopták a kerékpáromat, és nem sokra rá a 200 ezer forintos laptopomat is. A zsernyákok bele se szartak, hiába tettem feljelentést. Bezzeg egy magányos "monnyon le"-zőt milyen halálmegvető bátorsággal körbe tudnak venni nyolcan, és félholtra verni! Igen, ez a mi sündőrségünk,emberek! És ilyenek "szolgálnak és védenek" mindket!
A Teve utcai rendőrpalotára nem géppisztollyal kellett volna lőni, hanem legalább Thermal Shok Launcherrel, hadd pusztuljon az összes... :@
"Nyilván, ha te kulturáltan sétálsz az utcán, nem fog odamenni hozzád, hogy igazold magad (ha csak nincs elrendelve fokozott ellenőrzés)"
"Engem például igazoltattak, miközben buszpályudvar felé siettem békésen"
És? Talán jogtalan volt? Téged nem nézhetnek meg a körözési nyilvántartásban? Vagy nem lehet, hogy 10 perce egy hasonló ruházatú ember rabolta ki a bankot?
Már megint panaszkodsz, és meg akarod mondani, hogy miért nem értünk a munkánkhoz.
"És? Talán jogtalan volt? Téged nem nézhetnek meg a körözési nyilvántartásban? Vagy nem lehet, hogy 10 perce egy hasonló ruházatú ember rabolta ki a bankot?
Már megint panaszkodsz, és meg akarod mondani, hogy miért nem értünk a munkánkhoz."
Tudtam hogy valamit még muszáj benyögnöd. Mindig magadénak akarod tudni az utolsó szót, ugye? Egyébiránt, csak hogy tudd, nem, nem mondtak olyat, hogy egy rám hasonlító bűnözőt keresnek. Azt meg kikérem magamnak, hogy panaszkodok. Felhomályosítalak, hogy ezt véleménynek hívják, és úgy tudom mindenkinek meg lehet a saját véleménye. Az enyém pedig az, hogy a magyar rendőrség egy vicc, és egyáltalán nem azt csinálja, mint amit a többség elvárna tőle (vagy amire hivatott lenne). Az érveimet ismertettem, az más kérdés, hogy Te ezeket vagy nem olvasod el, vagy nem vagy hajlandó tudomást szerezni róluk. Egyébként hol láttál Te olyat, hogy jogtalanságról beszéltem? Szövegértés tényleg kimaradhatott Neked, mert ilyenről alapból nem volt szó. A problémám az volt, hogy a rendőrség felesleges feladatokra koncentrálja az erejét, nem az, hogy jogosan, vagy jogtalanul teszi ezt. Azt hiszem itt már tényleg mosom kezeimet, mert túltárgyaltuk a témát szerintem. De ha a biztonság kedvéért mindenképp fel akarod hívni a figyelmemet, hogy ostoba vagyok, akkor nyugodtan, nem fogsz vele csalódást okozni... :) (csak legfeljebb teljesen hidegen fog hagyni)
"Hogy miért? Mert nem végzik a munkájukat, csak ezért...
A saját bőrömön tapasztaltam: Nemrég ellopták a kerékpáromat, és nem sokra rá a 200 ezer forintos laptopomat is. A zsernyákok bele se szartak, hiába tettem feljelentést. Bezzeg egy magányos "monnyon le"-zőt milyen halálmegvető bátorsággal körbe tudnak venni nyolcan, és félholtra verni! Igen, ez a mi sündőrségünk,emberek! És ilyenek "szolgálnak és védenek" mindket!
A Teve utcai rendőrpalotára nem géppisztollyal kellett volna lőni, hanem legalább Thermal Shok Launcherrel, hadd pusztuljon az összes... :@"
Te vagy az a tipikus állampolgár, akivel lehetetlen emberi kommunikációt folytatni. Képzeld, én is rendőr vagyok. Nekem is loptak már el kerékpáromat. Szóltam is a kollégáknak, de nem lett meg. Mégsem akarom agyonlőni őket. De legközelebb ne is menj be a rendőrségre, úgyis csak beleszarnak a dologba. Akkor nem kell bemenni. Megnéztél pár helyszínelők részt, és azt hiszed, hogy 10 perc alatt meg lehet keresni a biciklid? Sőt már a tettes is megvan. Tudom helikopter kellett volna, meg sugárhajtású repülőgép, esetleg a készenléti rendőrség.
De ez van, ezt kell szeretni.
Neked valóban lehetetlen érdemi beszélgetést folytatni velem. Az olyan ember, aki egy teljesen jogosan felháborodott kormányellenes tüntetőt huszadmagával félholtra ver, aztán meglát az utcán egy tszigányt és sírva elszalad a kapitányságra, az nem méltó arra, hogy akár egy szót is vesztegessek rá.
Adtam nektek esélyt a bizonyításra, kettőt is - elkúrtátok. Volt alkalmam gyakorlatban is meggyőződni róla, mennyit is ér a mi sündőrségünk, nincs ezen mit "megmagyarázni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!