Miért kell szidni, mocskolni a rendőrséget?
Sok (video)kommentnél láttam,és hallottam már ismerősöktől is,hogy szidják a rendőröket.
Olyanokra gondolok mint pl sündőr,sün; haszontalan emberek;szolgálunk és félünk....Ezt miért kell?Szerintem ez eléggé pofátlanság,hisz mégis a mi biztonságunkért felelnek,és nem is annyira hülyék(iskolázottság)....
Milyen jogon?(A sünös elnevezés hátterét ismerem...)
Inkább kitöröltem a regényemet.
De kíváncsi lennék, ha következmények nélkül egy rendőr szemébe kellene mondani egyedül, pár embernek itt a véleményét, akkor vajon milyen arány lenne.
El tudom képzelni a szituációt, ahogy a 13 éves nagymagyar, odaáll a rendőr elé Slipknotos pólóban, hogy: csókolom!
Kedves kérdező!
15 éves lány vagyok( igen tizenöt) és már most utálom őket. eléggé kis városban élek, ahol sok ilyen "tinibanda", társaság verődött össze. és itt a rendőrök nem azzal foglalkoznak, hogy fejbelőttek egy embert, és kiderült hogy még másik kettőt elástak, hanem a fiatalokat kergetik fél városon keresztül, és igazoltatnak. konkrétan azért kijöttek a tesco-hoz, mert valaki állítólag BESZÓLT A TESCO BIZTONSÁGI ŐRNEK. nem egy-két ismerősömet pofonvágták és megtépték, csak mert szerintük hazudtak. nem állítom, hogy angyalok vagyunk, és az ég világon semmi rosszat nem teszünk, de szerintem túlzás, és eléggé gáz amit művelnek.
A dolog másik fele csupán egy mondat: hasonlítsd össze milyen az igazoltatás Magyarországon és milyen az Egyesült Államokban :)
"A dolog másik fele csupán egy mondat: hasonlítsd össze milyen az igazoltatás Magyarországon és milyen az Egyesült Államokban :)"
Az egyesült államokban ott kezdődik, hogy fegyvert rántanak, és helikopterekkel, meg 8 autóval üldöznek. Hidd el nekem, hogy sokkal brutálisabb a magasztos Amerikádban a fellépés.
Soha semmi problémám és rossz tapasztalatom nem volt velük kapcsolatban, amíg ki nem mentem egy tüntetésre. Méghozzá a rendvédelmi dolgozók tüntetésére.
Párommal mentünk ki (tűzoltó) és amit ott tapasztaltam elborzasztott. Ugyan hangsúlyozom, hogy nekem kellemetlen afférom nem volt velük, de amit ott láttam szánalmas volt.
Hogy lehet az, hogy 2 rendőr a másik két rendőr (közvetlen) kollegáját bilincsbe verve viszi el... Tűzoltóknál ilyet hol látunk? Egy ember mögött egy egész laktanya áll... Közvetlen közelről hallottuk/láttuk az eseményeket nevükön szólították egymást, stb.
A szememben hatalmasat estek. És sajnos azt az álláspontot sem tudom elfogadni, hogy csak a munkáját végzi...
A sünözést én sem értem. Hiszen egy járőrt lesünözni meglepő és mulatságos. Tulajdonképpen semmi köze az alakzathoz.Mégy egy készenlétisnél azt mondom, hogy igen.
Úgy gondolom, hogy az állam hatására nem megfelelően munkájukat végző rendőrök miatt van a civil emberekben ekkora ellenszenv. Holott természetesen vannak rendes, munkájukat hivatásnak tekintő rendőrök. Szerintem inkább csak a sok megbukott korrupt rendőr miatt (nah meg azért október 23-át se felejtsük..) nem tisztelik az emberek őket.
1. Honnan tudod, hogy akit elvittek rendőr volt? (Ha egyenruhában volt, akkor a kérdésemet hagyd figyelmen kívül.) Volt ott elég nem rendőr is, pl. Te.
2. Ha rendőr is volt, honnan tudod, hogy mit követett el? (Én is rendőr vagyok <és tudom, hogy ilyen megmozdulásokon a minél nagyobb embertömeg számít>, de az én érdekemben ne tüntessenek <a balhé kedvéért> zászlóégető kretének, vagy utcán "látványmasírozó" nacionalista degeneráltak! Még akkor se, ha kollégák, vagy exkollégák <pl. nyugdíjas>!)
3. A kormány által fizetett zsoldos magánhadsereget ne mossuk egybe a végeken - éhbérért - szolgálatot teljesítőkkel (még akkor se, ha jogilag azonos a besorolásuk)! (Nem mondom, hogy ők vitTEK el valakit, de van rá esély.)
4. Féreg minden testületnél van, és az ember a negatív véleményt mindig sokkal könnyebben kiterjeszti az egészre, mint a pozitívat. (Ha látsz két rendőrt aki bilincsben viszi el egy kollégáját -> "a rendőrök tetvek". Ha találkozol egy normális, segítőkész rendőrrel -> "ez de rendes volt, pedig a rendőrök tetvek".) Ne mondd, hogy nem így van! :)
Nem veszekedni akartam, csak nekem ez jött le a hozzászólásodból.
"Szerintem inkább csak a sok megbukott korrupt rendőr miatt (nah meg azért október 23-át se felejtsük..) nem tisztelik az emberek őket."
Ezen a hozzászóláson tudok kiakadni mindig. Az emberekben fel sem merül, hogy esetleg valaki nem vett részt okt 23-án a sorfalban. Én nem voltam ott. A "sok" megbukott rendőr miatt pedig miért nem kell, hogy tiszteljenek? Aki törvényt szeg, azt elítélik, lefokozzák, nem lehet rendőr soha. Szóval akkor mondja meg valaki, hogy pl. engem, mikor rajtam van az egyenruha, miért nem kell tisztelni? Mert én egyenruhában, és a nélkül egyformán tisztelek mindenkit. Persze tudok cinikus is lenne, ha valaki eljátssza a tiszteletét.
Először is Janzinak válaszolnék.
Látásból ismerem a rendőröket, akiket elvittek.
Másrészt, a zászlóégetés nem a rendvédelmi dolgozók műve volt... Tudom is, és ha laikus lennék is úgy gondolnám, hogy aki arra teszi fel az életét, hogy másokét megmentse, a hazáját szolgálja, nem fog ilyen primitív módon viselkedni. Ez az egész tüntetés nem erről szólt. Zászlóégetésnél politika durván keveredett bele.
Ennek a "békés" tüntetésnek az lett volna a célja, hogy megkapjátok azt, ami valójában jár nektek. Zárójelben hozzáteszem, tisztában vagyok vele, milyen a rendvédelmi dolgozók bére, és bőven többet érdemelnek. Számomra az nonszensz, hogy akik saját életüket áldozzák mások megmentésére annyit keressenek, mint én. Holott sajnos nekem is kőkeményen az állam seggét kell nyalnom. (munkámból kifolyólag).
Nyilván valóban van minden testületnél féreg. És láthattad az első mondatomat is, miszerint soha semmilyen személyes problémám nem volt velük. Csupán megjegyeztem, hogy ez abszolút ellenszenves volt.. Az, hogy tűzcsapokat nyitogattak, nem érzem, hogy bárkinek lett volna bármi problémája azon kívül, hogy a melegben egy kis víz érte. Ha Te elfogadod azt, hogy nem becsülik meg a munkádat, rendben. Nekem nem tisztem ítélkezni mások felett.
Utolsó előttinek.
Tisztában vagyok azzal, amit írsz. Nagyon sok rokonom és ismerősöm is rendőr, őrmestertől a hadnagyig. A válaszomból nem tűnik ki az általánosítás, hogy minden rendőr szar és szemét punktum. A válaszodat pedig egy kicsit magamra veszem, egy szóval nem írtam, hogy én nem tisztelem a rendőröket vagy lenézem őket.... Azt írtam le, hogy vajon az emberek álláspontja SZERINTEM miért ilyen. Ha nem így van, rendben tévedtem és más miatt utálnak titeket. De azért ülj le egy civillel beszélgetni, és kérdezd már meg tőle, hogy hova ez a nagy ellenszenv. Biztos vagyok benne, hogy a felsorolt két indokom közül egy tuti benne lesz a válaszába. Függetlenül attól, hogy nem lát bele a rendőrség rendszerébe.
A másik. Törvénytisztelő állampolgár vagyok, a "fantasztikus" élethelyzet ellenére szeretem a hazámat és szeretek itt élni. Nyilván annak gyűlik meg a baja a rendőrökkel, aki nem tiszteli a törvényt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!