Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi lesz ha tényleg elveszik a...

Mi lesz ha tényleg elveszik a nyugdíjat?

Figyelt kérdés
A férjem is nyugdíjas rendőr, a folyamatos nyugdíjra alapozva vettünk fel hitelt.Ha nincs az a bevételünk nem tudjuk fizetni a törlesztőket és mehetünk az utcára.Tényleg nincs semmi jogunk? Kérem olyanok írjanak akik hasonló helyzetben vannak, a kárörvendők kíméljenek inkább meg a válaszaitól!
2011. máj. 17. 15:33
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
74%
Elolvasom amit írsz, de nem úgy van. Én magamból indulok ki, egyszer sem fogadtam el pénzt, 30 kamera figyel, gépfegyverekkel jönnek ellenőrizni, titkosszolgálati eszközökkel megfigyelnek. Az értelmi színvonalat pedig ne feszegessük. Nekem a hivatásom az, hogy az embereket megvédjem, a bűnözőket kiszedjem a társadalomból. A politikáról és a törvényekről nem tehetek, és arról se, hogy a szimpatizált kormányod pénzbehajtókká silányít minket. Arról sem tehetek, hogy te a fizikai munkát választottad, tanulhattál volna tovább. Én ezt választottam hívatásomnak, és szerződést írtam alá. 25 évet! Igazából nem nagyon érdekel a véleményed, azt fejtsd ki a saját munkád kapcsán, úgy, ahogy Lázár elvtárs is tehetné. Büntető feljelentés lett téve Lázár és Balsai elvtársakra. Ha az utolsó szó jogán akarsz szólni, akkor rossz helyre jöttél, mert a rendvédelmisek közhangulata már nem lesz beletörődöm...
2011. máj. 23. 21:11
 42/52 A kérdező kommentje:
Meg sem gondoltam, hogy ilyen indulatokat fog kiváltani a kérdésem.Szomorú a sok tudatlan és irigy ember, bár kértem hogy ők inkább ne írjanak! Nem kívánom én azt a sok idegeskedést amit én is és a gyerekek is sokszor átéltünk, csak mert rendőr volt a párom.Belőlem kiakarták rugdosni a gyermekemet, amikor megfenyegettek, csak mert kézre került hosszas keresés után egy körözött bűnöző.Szörnyűek voltak azok a hónapok, azt hitték a tetvek, hogy az én párom nyomta fel a rokonukat, pedig éppen akkor nem is volt szolgálatban(főleg hogy előtte háromszor vetéltem el).De sorolhatnám még itt miket kellett átélnie az egész családnak némi koszos pár tízezer forintért.Magam sem vagyok rendvédelmi dolgozó, én is 60 éves koromig dolgozom majd,persze csak ha megélem.Mégse vagyok irigy másra, sokat áldoztak ők ezért.ezt csak az tudja aki benne van vagy volt.Sokunk munkája megterhelő, de az irigység és a rosszindulat nem old meg semmit.Ez a kormány csak azt éri el, hogy egymásnak ugrassza az embereket!GRATULA!Sikerült nekik SAJNOS!!!!
2011. máj. 24. 09:54
 43/52 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező, nagyon sajnálom, ami történt veletek!

Mellesleg a hátam borsódzik sok hozzászólástól!

Minden a rendőrökre irigykedő, utálkozó embernek!

Az én apámat ősszel nyugdíjazták a rendőrségről. Az ő véleményét nem kérdezték, tényként közölték, hogy innentől nincs szükség a munkájára. A nyugdíjazáson kívól más fogódzót nem találtak, mert a munkájába belekötni nem lehetett. Egész életében ennek élt, már gyerekkora óta ezt szerette volna csinálni. Nagyon szép rangot el is ért a rendőrségen, azonban a helye másnak kellett (politikai körökben ez nem újdonság, mint mindenki tudja). Több, mint egy hónapig teljesen magába roskadt. Csinálta volna ő 70 éves koráig, ha megadják rá a lehetőséget. Jó szakember volt, különben nem vitte volna el odáig, ahová vitte.

Nagy nehezen beletörődött, hogy most már nyugdíjas és kész. Új értelmet próbált keresni az életének, rengeteget jött minket látogatni, az unokájára vigyázni, és végre, hosszú hónapok elteltével ismét boldognak láttam.

Erre most közlik, hogy innentől nincs nyugdíj. Minden kedves beavatatlannak és kívülállónak, akik csak gyűlölködni járnak ide: a közhiedelemmel ellentétben NEM veszik vissza ezeket az embereket a rendőrségre, akármilyen pozícióban volt azelőtt! Ugyanis NINCS több hely!! (Gy.k.: azzal, hogy hoztak egy ilyen intézkedést, az állományban attól még semmi szükség több rendőrre!)

Hogy fog munkát találni, mikor a fiataloknak sem egyszerű? Miért vették el tőle ilyen rafináltan azt, amihez értett és amit szeretett? Ráadásul gondolkozzatok már el kicsit: a rendőrség nem úgy működik, mint egy bolti eladó munkája, hogy hopppááááá, kitettek az egyik boltból, adom le az önéletrajzomat egy másikba a több tízezer közül! Rendőrség ugyanis csak egy van az országban!!

Kedves lakatosok, mérnökök, bárki, aki kárörvend! Ha holnap közölnék, hogy elvesztetted az állásod ÉS a szakmád, mert többet nem csinálhatod azt, amihez értesz és amit szeretsz, majd holnapután közlik, hogy nyugdíjt sem kapsz, milyen szívesen fogsz 50 éven felül új szakmát tanulni?? Főleg úgy, hogy azzal sem biztos, hogy elhelyezkedsz, mert mindenhova a fiatalok kellenek!!! Aki erre vállat von, vagy egy ilyen helyzetre még kifejezetten kárörvend, mert ugye divat "büdös rendőrözni", az nagyon szégyellje el magát és szálljon magába, mert valami nagy baj van a lelkületével!! Ha még élnek szüleitek, nagyszüleitek, mondjuk 70 évesek, és közölné a kormány, hogy mostantól a nyugdíjkorhatár 75 év, és mars vissza dolgozni, mert nincs nyugdíj, ugyanígy nyilatkoznátok? TÉNYLEG ugyanígy??

Fölösleges számolgatni most, hogy ki hány évet dolgozott meg mennyit keres, sőt még azt is, hogy ki mennyi idős! Volt mindenki gyerek meg fiatal, akkor kellett volna eldönteni, mivel akarsz foglalkozni. Apám rengeteget tanult és dolgozott azért, hogy odáig vigye, ahová vitte. És soha nem a pénz érdekelte, mert akkor is imádta csinálni, amikor teljesen kezdőként alig tudott minket eltartani a fizetéséből!! Igen, igen, lehet, hogy sikerül neki újrakezdeni az életét, lehet, hogy sikerül máshol állást találnia - ami nem ő lesz, mert ő rendőr, szívvel-lélekkel!

Legyen már bennetek egy minimális empátia! Próbáljuk meg végre egymásban meglátni az embert, főleg, hogy ekkora szarban van az ország! Így fogunk össze mi magyarok?

Mi megbocsátunk nektek, mert tudatlanságból és indulatból írtok, de vegyétek már észre, értsétek meg, hogy itt emberi sorsokról, méltóságról is szó van! Sőt, elsősorban erről, sokadsorban az anyagiakról! Olvassátok el az enyémhez hasonló hozzászólásokat is, nem egyszer, hanem sokszor, aludjatok rá egyet, próbáljátok az indulatot kiiktatni a lelketekből, és tisztábban fogjátok látni, mi folyik ebben az országban!

Belém azért szorult ennyi jó érzés: komolyan és szívből kívánom nektek, hogy ti és a családotok soha ne kerüljetek ilyen és ehhez hasonlóan méltatlan helyzetbe!

2011. máj. 25. 15:57
 44/52 anonim ***** válasza:

[link]

Előző hozzászóló, szerintem 100%-os leszel éjfélre! Remélem mi nyerjük a csatát.

2011. máj. 25. 16:56
 45/52 anonim ***** válasza:
24%
Remélem minden rendőr tüzóltó stb 65- éves korában megy nyugdijba! Pofátlan banda, más éjel nappal melózik havi 80-ezerért ezek meg elmenek nyugdijba 40-évesen! 150-ezerért! Mellete ugyan ugy melot vállalnak. Szolgálati időben sétálnak az úton, ezért a "megerőltető" munkáért kell 40-évesen nyugdijba menni???
2011. máj. 25. 19:16
 46/52 anonim válasza:
53%

Kedves kérdező. Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk mit ti. Mélységesen sért a negatív hozzászólók alpári stílusa. :(

Nem egyszerű a mi helyzetünk sem. És a férjem régi állása már nincs meg, nincs már olyan munkakör amiben ő volt, nincs is meg az a szolgálati hely ahol ő volt. Na akkor őt vajon hova vennék vissza??????

Mindegy is. Ezt az aki nincs benne, nem ebben a szakmában dolgozott az nem érti ezt, nem érzi át annak a sok ezer családnak a sorsát helyzetét akik ebbe most bele vannak kényszerítve. Mert a férjem sem jókedvéből dalolva lett nyugdíjas, mint ahogy sokan mások sem. Csak élt a lehetőséggel.

2011. máj. 25. 20:29
 47/52 anonim ***** válasza:
32%
42 évesen nem nyugdíjba menni, hanem átképzéssel íróasztal mögé kéne ülni. De ezt megvalósítani nem igazán akaródzik senkinek.
2011. máj. 26. 01:47
 48/52 A kérdező kommentje:

"Kedves"19.16-os!

Kívánom,hogy téged és a családpdat is mentse meg egy 65 éves rendőr ha bajba kerültök,illetve mentsen ki az a 65 éves tűzoltó akit kívánsz magad és társaid mellé!!!!Tudatlan,írigy...és még sorolhatnám,hogy mi vagy!!!!!!!!!!!!!Minek írsz ide?Senki nem kíváncsi a TE véleményedre!!!!!

2011. máj. 26. 13:50
 49/52 anonim ***** válasza:
100%

"42 évesen nem nyugdíjba menni, hanem átképzéssel íróasztal mögé kéne ülni. De ezt megvalósítani nem igazán akaródzik senkinek."

Először is 21 éves kora alatt senki nem lehet rendőr, mert az iskolákat akkor tudod leghamarabb befejezni. 21+25év=46év.

Tehát azt mondod, hogy a 46 éves ember ne nyugdíjba menjen, hanem az íróasztal mögé. Ezzel még egyet is értek, de a törvénytervezetben nem ez van! Azt az asztalt nem fogják a kis rendőrnek odaadni, majd valami magas fizetésű tisztnek. Oké változtassanak rajta, de ne alkotmányt sértve visszamenőlegesen, és úgy, hogy szakmai alapon az érintetteket megkérdezve, őket SEGÍTVE. Ne a médián keresztül értesítsenek, és akinek védeni kéne a szakmát az védje. A már nyugdíjas kollégát nem kívánták visszavenni, hanem eltiltják a nyugdíjától. Olyan mintha neked azt mondanák, hogy hiába dolgoztál 65 éves korodig, most 75 éves korig kell, nyugdíjat nem kapsz, hiába fizetted a járulékot. Majd keress magadnak munkát 65 évesen, úgy, hogy te pl. a vonatvezetéshez értesz, és oda nem tudsz visszamenni. Tanulj új szakmát, vagy éhen halhatsz a segélyedből, amit nyugdíj helyett kapsz.

Érted? Ne hidd, hogy ez megáll itt, ne higgye senki, hogy vele ez nem eshet meg. Ez csak a kezdet. De most nagyon bele nyúltak, mert a jogállam működéséhez kellő legfontosabb szervezetek dolgozóit próbálják meg törvénytelenül megsanyargatni. Ilyet a kommunizmusban nem hallott az ember.

Lehet köpködni, kárörvendőnek lenni, helyeselni... Jelenleg a kormány törvénytelenül tudatos züllesztésbe, egészségkárosodást okozó fegyverrel való hadonászásba kezdett. Ezt nem fogják tűrni a normális érzésű emberek.

A tömeg erejének kellene a kormányt belátásra térítenie, ezért van szükség arra, hogy az emberek a rendvédelmi dolgozók mellé álljanak, és álljanak ki az igazságszolgáltatásért. A rendőr sem szeretne olyan törvényeket ami felesleges, nem szeretnének pénzbehajtók lenni, és azt szeretnék, hogy becsüljék meg, mind a kormány, mind az emberek. Fogjunk össze, mindenki jövőjéért. Május 30. Budapest

2011. máj. 26. 17:50
 50/52 anonim ***** válasza:

Rendőrtisztnek tanulok. Gyerekkorom óta rendőr szerettem volna lenni. Mindig kitűnő voltam, megadatott a lehetőség hogy tisztnek tanuljak tovább az érettségi után. Mért akartam rendőr lenni? Hogy a hazát szolgáljam, és a béke segge alatt élő magyarokon segítsek! Nem a korkedvezményes nyugdíj, nem a tiszti fizetés vonzott. Szilárdan hittem mindig ebben.

Sajnos, a véleményem, az elmúlt 1 évben megváltozott. Látva, hogy a kormány, hogyan uszítja a média eszközével a rendőrséggel szembe a BIRKA MAGYAR NÉPET. Szerződés köt, nem válthatok pályát még 5 évig. Pedig már megtenném. De basszátok meg magyarok, ha ti is így, én is így. Ott fogok belétek rúgni majd ahol tudok.

2011. jún. 29. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!