Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Van joga a rendőrségnek csak...

Van joga a rendőrségnek csak úgy átkutatni a táskámat, zsebeimet, ha nem adtam rá okot?

Figyelt kérdés

Füvet kerestek, nem csináltam belőle nagy ügyet, csak érdekel, hogy ha nem szimpi a pofám a rendőröknek akkor csak úgy odajöhetnek csesztetni?

Semmit nem találtak nálam

2023. jan. 3. 14:52
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha van joga ha nincs, átkutatja. De akkor gondolom neked a végén lehet jogod cinikusan megkérdezni, hogy na, találtatok valami illegálisat?

De ha a gyanújuk tényleg megalapozott, akkor nem ítélem el őket, még ha nincs is semmi olyan nálad. Ha valakinél lenne illegális cucc, akkor ő se mondhatná azt, hogy ne kutassatok át, én nem csináltam semmit se. Mert ahhoz hogy ez kiderüljön, át kell kutatni a másikat.

De akinek tipikusan bűnöző feje van, az is lehet gyanús, még ha amúgy rendes ember, akkor is.

2023. jan. 4. 13:08
 32/45 MDaniel98 ***** válasza:
Van.
2023. jan. 4. 13:36
 33/45 anonim ***** válasza:
95%
#11 Ha nem "csíra civil" vagy, hanem egyenruhás, akkor mi, "csíra civilek" tartunk el. Szíves tudomásulvétel céljából.
2023. jan. 4. 17:03
 34/45 anonim ***** válasza:
27%
#34 te meg az en adombol szarmazo vilagitas alatt setalsz, abbol mesz el orvoshoz mikor beteg vagy, abbol van aszfalt az autod alatt.
2023. jan. 4. 20:08
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
@35 es ennek mi koze a rendori igazoltatas jogossagahoz?
2023. jan. 4. 20:11
 36/45 anonim ***** válasza:

Annyi hogy a kerdes ertelmetlen. A kozrend es a kozbiztosag vedelme erdekeben barmikor intezkedes ala vonhato barki. Aki ezen megsertodik, egyeni szoc.problema.

Az intezkedes kozben altalaban elofordul az is hogy ruhazat atvizsgalas tortenik. Emberunk eseteben meg emoatia is volt mert maga pakolhatott ki belole, nem kett falhoz allitva.

Megjegyzem az is jogszeru es szakszeru lett volna.

Ugyhogy vegso soron nem lehet megkerdojelezni a rendori intezkedes jogossagat, vagyis nyivakolas szinten igen, de amugy teljesen jogszeru.

2023. jan. 4. 20:16
 37/45 árokpart ***** válasza:
70%
Egyébként pozitívum , hogy a közrend és közbiztonság érdekében van lehetőség spontán ruházat átvizsgálásra, mert így rengeteg késeléses támadást meg lehet előzni. Viszont a törvények szerint erre az intézkedésre lehetőség volt pl. a 90-es években is. Egyébként ezen sokat gondolkoztam, mert akkoriban voltam fiatal, hogy hogyan volt lehetséges, hogy akkoriban éles lőfegyverekkel is tudtak mászkálni banditák, meg alvilági figurák meg leszámolni egymással. Ha teszem azt láttak akkoriban egy gyanús embert pláne külföldit, vagy nagy értékű autóval,autókkal közlekedni abban az időben mikor az átlagemberek többségének legfeljebb egy 15-20 éves használt autóra tellett és azzal is csak a megyén belül tudott közlekedni, mert szervízigényes volt. Tehát akkoriban vajon az akkori hatóságok miért nem vonták akár azonnal vizsgálat alá ezeket az autókat, illetve az utcán közlekedő külföldi embert akinél alaposan gyanítható volt, hogy rendes fegyvere van. Hogyan működött ez annak idején a gyakorlatban tudja ezt valaki?
2023. jan. 4. 22:04
 38/45 anonim ***** válasza:
34%
#35 A te adód is a csíra civilektől származik. Ne hidd, hogy az egyenruhától felsőbbrendű ember vagy!
2023. jan. 5. 20:15
 39/45 anonim ***** válasza:
8%

39.

A rendőrség nem haszontermelő, hanem rendfenntartó szervezet.

Részben igaz, a rendőrség az adókból létezik, abból tudja magát fenntartani, akár a kórházak, önkormányzat, tűzoltóság, mentőállomás, iskolák stb.

A rendőr (mint ember) szintén adózik, ezt tudtad? Ennyi erővel te az ő adójából élsz.😂😂

2023. jan. 6. 08:37
 40/45 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom mit képzelnek magukról az ilyenek mint a #39.

Általában pont azoknak ekkora az arcuk akik amúgy munkanélküliek.

2023. jan. 6. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!