Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Van joga a rendőrségnek csak...

Van joga a rendőrségnek csak úgy átkutatni a táskámat, zsebeimet, ha nem adtam rá okot?

Figyelt kérdés

Füvet kerestek, nem csináltam belőle nagy ügyet, csak érdekel, hogy ha nem szimpi a pofám a rendőröknek akkor csak úgy odajöhetnek csesztetni?

Semmit nem találtak nálam

2023. jan. 3. 14:52
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
79%
#9: Tehetsz panaszt (mondjuk a sóhivatalban), és esetleg megkérdezik a rendőrt, hogy mi volt az alapos gyanú. Vagy nem. Kapsz egy levelet, hogy az eljárást jogszerűnek és szakszerűnek találták.
2023. jan. 3. 15:24
 12/45 A kérdező kommentje:
Semmi okuk nem volt rá, leszámítva, hogy cigiztem (tegnap éjszaka). Ami nem meglepő az utcán
 13/45 anonim ***** válasza:
26%
De most mi ezzel problémád? Ellenőriztek és tovább mehettél.
 14/45 A kérdező kommentje:
Szép. Sima rendőrállam. Amikor nem találtak semmit még elkezdték jófejkedni, gondolom a rendőrakadémián jól betanítják.
2023. jan. 3. 15:25
 15/45 A kérdező kommentje:
#14 tudod az a probléma, hogy én hülye azt hittem egy demokráciában békeidőben a rendőrség a civileket védi a bűnözőktől és nem arra van a karhatalom, hogy ok nélkül embereket pofa alapján kutatgassanak meg igazoltassanak
2023. jan. 3. 15:30
 16/45 árokpart ***** válasza:
100%
Kérdező! Amióta szabadok Európában a belső határok azóta gyakoribbak ezek a motozások. Gondolj bele jártál már mostanában, léptél be Hegyeshalomnál vagy Sopronnál az országban? A magyar oldalon mégcsak mutatóban sincsen rendőrjárőr, az osztrák oldalon van szinte mindig. Gyakorlatilag bárki szó szerint bármit behozhat az országba. A járőr honnan tudná, hogy éppen nem külföldről jössz, mikor már mindenhová elég a személyi. Régen a határállomásokon alaposan átvizsgáltak mindenkit főleg a külső osztrák-magyar határon 2004 előtt. Akkoriban ezért nem voltak ilyen gyakoriak ezek a motozások.
2023. jan. 3. 15:31
 17/45 anonim ***** válasza:
0%

Mert talán a homlokodra van írva hogy nem vagy bűnöző?!

Megérdemeltél volna egy alapos löketet a családi gázsrayel aztán panaszkodj akinek akarsz.

2023. jan. 3. 15:55
 18/45 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Többen leírták már, hogy hhoz nagyon alapos indok kell."

Nem kell. Amíg a gyerekemnek raszta haja volt, ez bőven elég indok volt ahhoz, hogy rendszeresen kipakoltassák a táskáját, random bárhol az utcán.

2023. jan. 3. 17:07
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

"Alapos indok" dö..dö..dö..

A Tanú film óta tudjuk, hogy igazából az a gyanús, ami nem gyanús. Sőt tovább megyek, még a kocsidat is feltúrhatják, mert hoztak egy olyan törvényt, hogy az közterület.

2023. jan. 3. 17:15
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

"még a kocsidat is feltúrhatják, mert hoztak egy olyan törvényt, hogy az közterület."

Hogy miii? Akkor ezentul barki beulhet barki autojaba, hiszen kozterulet? Sot, bezarni sem szabad az autot, hiszen azzal kozteruletet zarok el a koz elol? Vagy mitol kozterulet a sajat tulajdonom, hogyan kell ezt ertelmezni?

2023. jan. 3. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!