Vám és pénzügyőrségnél meddig lesz létszám stop a vp és az apeh összevonása miatt?
Röviden és tömören, kormány ügyekkel foglalom el magam a mindennapokban =)
Mi motivál, hogy vám- és pénzügyőr legyél? A pénz? Vagy kecsegtetőek a szakmai leírások?
Áh így már értem. Igen, ez lett volna a következő, merthogy pénz az elég sovány, ha csak nem okoskodsz... Már pedig mindenki ezt csinálja. Egyébként fiú vagy vagy lány? Mert a nőket előszeretettel súvasztják be irodákba, harcolni kell ám a kitűzött helyért.
Az jó, ha mindenki pénügyőr volt. Kell a protekció. Mostmár a legtöbb állami hatóságnál meg sem hirdetik az állás lehetőségeket, házon belül megoldják, illetve valakinek a valakije módszert alkalmazzák. Ha mágis külsős után néznek, általában hasonló munkakörből érkezettet részesítik előnyben. Szerencsére vagy sajnos, de a civileknek egyre kevesebb esélyük van és lesz bejutni állami szervezetekhez.
Nahát. Azt hittem lány. :)
A lányok meg vannak zizzenve manapság mindenféle egyenruhás állásért. Nem is értem... Inkább divatból csinálják, mint hogy hivatásuknak tekintsék. Számomra ezért is elkeserítő, hogy civilek is kezdeményezhetnek.
Nah de. vámos voltam. Vám- és Pénzügyőrség
Pénzügyi és Számviteli Központban dolgoztam.
Szerintem egyébként, ha járőr szeretnél lenni, nem árt valamilyen vámkezelő sulit is elvégezned. Főiskolát pedig bőven elég, ha már bent vagy. Így magasabb rendfokozatod is lesz.
Hát teljesen őszintén megértem, hogy nem eröltetik a szüleid. Az enyémek még bíztattak is, hamar le is léptem :D
De hát ugye kinek a pap, kinek a papné.
Azért sok sikert ^^
Ha konkrétan a Járőrszolgálathoz akarsz menni, akkor kösd fel a gatyádat, - én pedig az elődjénél, a VPŐ -nél dolgoztam egy ideig.
Komoly kihívás lesz, előre megmondom.
-Ha nincs hivatástudat benned, bele se kezdj, - mert önmagadtól fogsz lelépni onnan!
Ha megállod a helyedet, akkor viszont egy nagyon jól felkészített KOMMANDÓS lesz Belőled.
A 09-23 13:40 hozzászólás szellemi atyja vagyok.
Nem tudom mire vélni az ezt megelőző hozzászólást - még akkor sem, ha hasznosnak ítéltem meg, - mert nem utaltam sehol arra, hogy a nők alkalmatlanok hivatás gyakorlására, sőt, vannak olyan hivatások, ahol sokkal jobban megállják a helyüket, mint férfi kollégáik.
Példaként említem meg, hogy a légtérellenőrző, híradó alakulatoknál vannak olyan szakterületek, ahol kifejezetten előnyösek a nők adottságai.
RTF, távírász, telefon-, hírközponti operátor...
-Ezek főleg olyan területek, ahol sokszor egy időben nagyon sok felé kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!