A Kassai utcában jogos volt a 10 lövés?
Ez a baj az internettel, minden hülye össze-vissza írogathat.
Akik a rendőrt hibáztatják kívánom nekik, hogy rájuk támadjon egy késes hülye de a rendőrség késve érkezzen. Ja várj, hát akkor is a rendőr lenne a hülye......
55
Engem nem érdekel a bűnöző. Csak azt mondom, hogy nagyon nem mindegy, hogy egyes szituációkra hogyan reagálnak a rendőrök. Egy rendőrnek nem szabad pánikolnia meg sokkol állapotba kerülnie. De nyugi, ki fogják ezért tüntetni. Mondjuk nekem ez nem volt meglepetés. Amikor minket kiraboltak a c-k, nem mert kijönni a rendőr. Szerintem gyávák, de ez csak az én véleményem.
Remélem nem épűl fel a meglőtt rendőr. Ennyit a rendőrség is megérdemel. Azt gondolják mindent megtehetnek.
És akkor le lehet pontozni.
Mozgó célpontra iszonyatosan nehéz célozni, hiába tanultál meg fegyverrel lőni. Teljesen nem ugyanaz egy éles helyzet mint egy lőgyakorlat. Én nem rendőr vagyok, de aktívan együtt dolgozom a rendőrséggel, és nem egy hasonló esetet láttam itt az országban vagy akár külföldön. Én legjobban a dolgok pszichológia részéről tudnék beszélni, és tudnék írni egy minimum 3 oldalas elemzést arról hogy mi játszódhatott le a rendőrnő fejében(még így ismeretlenül is) Láttam én már olyat, hogy drogtól tűlfűtött ember 4 rendőrnek szalad neki, és hiába lőttek bele 3(!!)golyót továbbra is úgy ment mint valami dühödt bika. Ez még a pályám elején volt, és nem is közvetlen a rendőrök mellett álltam a helyszínen, de tökéletesen láttam mindent és iszonyatosan le voltam sokkolva így első látásra. Sokat tanultam erről, de még én (egy szakképzett ember a témában) sem tudott a szemének hinni hogy ilyenre képes a drog meg a düh, agresszió. Az igazat megmondva még én is x év tapasztalat után beleeresztettem volna a tárlat ha úgy jönne nekem(ráadásul össze-vissza szúrkálta volna a társamat)
Mint mondtam dolgoztam már több országban is, és szeretnék mindenkit megnyugtatni hogy az oroszoknál még rosszabbul is járt volna a pasi. Hármat belelőttek volna a lábába, de még 3x megforgatták volna benne a kést is..
56. Igen ilyen eset is van. Én egy kisebb falu diszkója előtti "tesvér" kontra rendőr afférról tudnék mesélni de ez itt más eset.
Azért a magyar rendőrök nincsenek kitéve mindennaposan, ha be is pánikolt a rendőr azt be lehet tudni a rossz képzésnek is.
Anno beszéltem egy csendőrrel és kérdeztem, hogyan sikerült nekik hatalmas tekintélyt szerezni, hogy például egyszerű felszólítással megbírtak fékezni ketten egy 150 fős lakodalmi verekedést?
Nem nekünk volt tekintélyünk - válaszolta, hanem a fegyvereinknek. Ellenünk támadási szándék esetén is jogszerűen használhattuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!