Miért mondják, hogy Vona le akarja bontani a határzárat mikor ők javasolták először?
Nem is tudom...
Mondjuk azért, hogy ne szavazzon annyi ember a Jobbikra, hanem inkább rájuk? Hmm, lehet...
Szerintem sem akarja, akarta lebontani, nem ez a baj.
Az a baj, hogy ma már ember nem tudja megmondani, hogy Vona és a Jobbik tulajdonképpen mit is akar.
Olyan szélkakas lett, hogy az sem lepne már meg nagyon, ha tényleg le akarná bontani.
Mert mindegyik odal csúsztat, és egyik oldal sem ismeri el a másik oldal erényeit, hanem a hibáit igyekszik kidomborítani.
A Jobbik is határvédelmet szorgalmazott, de nem ilyet, ami megvalósult - főleg ahogy kezdetben látszott, kerítés élő erő, fegyveres támogatás nélkül. Az akkori állapotot Vona a saját szempontja alapján kritizálta, mondván,hogy annak így semmi értelme. Ez viszont értelmezhető volt másképp, úgy, hogy Vona a kerítés ötletét elveti.
Az értelemzési háborúk már csak ilyenek. Lásd "köteles beszéd".
HakapesziM
Mondd ki nyugodtan: az a baj Vonával, hogy a Fidesz ellensége.
Ismerünk már téged eléggé ahhoz, hogy ezt tudjuk.
4.
Nem mondom ki. Hiszen a kezdetektől a Jobbikra szavaztam, a Fideszre meg még soha. De nem tetszik ez a Jobbik.
Nem "mondják" (bárki), hanem a Fidesz szajkózza. Ezt a különbséget azért fontos megtenni, mert különben nem értjük az egészet.
A Fidesz stratégiája kijelölni egy célt, beállítani dicsőségesnek, majd mindenki mást ezen cél ellenségének minősíteni. Vona csak úgy bontani akar, a többi meg Soros bérenc. Ezt Vonára nehéz lenne rákenni, ezért nem teszik. A többire is nehéz, de ez nem számít.
Itt tehát mindössze a Fidesz hamis stratégiájáról, más szavakkal beetetésről van szó.
"Nem mondom ki. Hiszen a kezdetektől a Jobbikra szavaztam, a Fideszre meg még soha. De nem tetszik ez a Jobbik."
Szemére veted a Jobbiknak, hogy megváltoztak, de a Fidesszel semmi bajod nincs, amikor ők már nem is tudom, hogy hanyadszorra változtak meg legutóbb.
De te nem vagy fideszes, állítod. Értem...
Politikai okokból. Tudni kell, hogy vidéken nagyon sikeres volt a program, mindenki retteg a menekültektől. Olyanok is, akik életükben nem láttak magyaron kívül más népet élőben. Nekik be van adva, hogy a kerítés állítja csak meg őket, ha az nincs, akkor mind be fog özönleni és mind pont az üresen álló szomszéd házba akar beköltözni. Így emiatt, hogy azt szajkózzák a Fideszen kívül mindenki leakarja rombolni a kerítést ellenségképet kreáltak az ellenzéki pártokból.
Ezért van ez mondogatva.
"Szemére veted a Jobbiknak, hogy megváltoztak"
Igen, mert megváltoztak, és nekem, egyik szavazójuknak a sok közül ez nem tetszik.
"de a Fidesszel semmi bajod nincs, amikor ők már nem is tudom, hogy hanyadszorra változtak meg legutóbb."
Valami bajom csak lehet a Fidesszel, amennyiben - '94 - ben már szavaztam - egyetlen egyszer sem szavaztam rájuk.
"De te nem vagy fideszes, állítod. Értem..."
Nem vagyok Fideszes, de ha balliberális oldal, és a "megváltozott Jobbik" és a Fidesz közül kéne választanom, kénytelen lennék a Fideszre szavazni (idén sem fogok rájuk szavazni).
És még valami: nem mindegy ki, mivé változik. A Fidesz liberálisból lett, mondjuk úgy, jobboldali.
A Jobbik nemzeti radikálisból - a franc tudja mi.
Nekem valahogy szimpatikusabb az előbbi, de ismétlem: már megszokásból sem fogok rájuk szavazni, ha '94 - óta nem tettem, most sem fogok. De ha valami szar, azt nem hívom mazsolás kuglófnak. És ez a Jobbik szar.
A Fidesz nem jobboldali lett, hanem szélsőjobboldali, te pedig folyamatosan véded őket a GYK-n. Minden hozzászólásod erről szól.
Ez mindent elmond rólad, de mindegy is. Csak nehogy te is el legyél kapva a sztori végén, mert nem vagy eléggé Magyar az Igazi Magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!