Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi lenne ha Magyarországon...

Csicsikusz kérdése:

Mi lenne ha Magyarországon kirobbanna egy köztársasági forradalom és a nép átvenné a hatalmat az államtól?

Figyelt kérdés
Úgy értem megszűntetnék a kormányt, a társadalmi osztàlyokat, népgyűléseken szavaznának, kisajátítanák az ipari es mezőgazdasági létesitményeket, módosítanák a fizetési rendszert, anarchoszindikalizmus jönne létre, ugyanúgy ahogy a spanyol forradalomban. Ennek reàlis esélye van,egyre nagyobb tüntetések vannak, és nem csak hazánkban... az emberek egyre inkább csalónak a kapitalista demokráciában, ennek pedig csak az anarchia vethet véget
2018. jan. 9. 01:01
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem kapitalizmus kérdező, hanem vadkapitalizmus. Vannak különbségek.
2018. jan. 9. 13:32
 22/37 A kérdező kommentje:
Kedves robgors ,ilyenkor gondolom azt hogy: "inkább erre nem írok semmit -_- "
2018. jan. 9. 14:24
 23/37 anonim ***** válasza:
73%
Na és a te anarchiás elképzelésed? Szerintem csöppet sem különb.
2018. jan. 9. 14:43
 24/37 A kérdező kommentje:

Ha van jobb ötleted szívesen elolvasom.

A forradalom nélküli út egy erősen baloldali libertariánus párt megalakulása lenne(az USA ban már létezik) ami az állam szerepét csak másodlagos helyre sorolná. Hiába szavazna rà mindenki, a kormány erőszak nélkül nem adná oda a hatalmat

2018. jan. 9. 15:25
 25/37 anonim ***** válasza:
75%
Persze, aztán a sok forradalmár anarchista letaposná a kukoricámat... aztat ám denemám.
2018. jan. 9. 15:36
 26/37 anonim ***** válasza:

Az lenne, hogy a tévében (M1)

Soros bérencei...soros. .sor os gyuri bácsi bérencei.

Mialatt te/ti lesnétek miről beszélnek, hiszen ez "köztársasági forradalom"

2018. jan. 9. 17:45
 27/37 anonim ***** válasza:
Egy ideig káosz lenne, mint minden forradalom idején, utána pedig vagy kialakulna egy új államforma és közigazgatási rendszer, mint bizonyos nagy forradalmak következtében, vagy pedig egyesek eltérítenék a forradalmat, mint más forradalmak esetében, és diktatúra jönne létre, a főforradalmár személyi kultuszával (lényegében ő lenne az új Viktor).
2018. jan. 9. 18:01
 28/37 anonim ***** válasza:
65%

Nekem van jobb ötletem, érvényesülj!

Ehhez a forradalomhoz kéne 2 millió ember, annyival meg választást tudnál nyerni.

Akkor minek erőszak?

2018. jan. 9. 18:40
 29/37 anonim ***** válasza:
68%

#8 "Én éppen az összetartozást akarom elérni, azt hogy felébredjen mindenki,es észrevegye mi folyik a világban. "

Honnan tudod, hogy nem TE alszol, és azok vannak ébren akik a Fideszre szavaznak?

Nézd már meg a statisztikákat, az ellenzékieket is beleértve...

Inkább azok hallucinálnak, akik szegénységet meg nyomort látnak.

Ennél nagyobb csak a kommunizmusban volt a foglalkoztatottság, a fizetések nőlnek, a kiskereskedelmi forgalom szintén nől....

Ki akarná ezt feladni egy káoszért?

2018. jan. 9. 19:28
 30/37 A kérdező kommentje:
Lehet hogy elég lenne csak 1milla szavazat is. 2014ben csak 61% szavazott :)
2018. jan. 9. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!