Kádár alatt tényleg jobb volt?
16 éves fiú vagyok, tehát csak elképzelni tudom, hogy milyen volt az akkori rendszer, de mindig is nagyon érdekelt a magyar múlt ezen része, ezért rengeteget olvasgatok ilyen témában, kérdezgetek édesanyámtól.
Mivel média faktos vagyok, ezért úgymond muszájból meg kellett néznem 14 magyar 1956-ról, vagy legalábbis az akkori korról szóló filmet.
Már őszintén nem értem, hogy miért hallom egy csomó idős embertől, hogy a szocializmusban mennyivel jobb volt az élet ("Lehetett valamit csinálni")!?
Mi volt olyan jó akkor? A filmekből/sztorikból/írásokból leginkább csak az derült ki, hogy mindenki félt, nehogy feldobja a szomszéd, mert feketén vágja a disznót..
Valakik itt elfelejtették megemlíteni a "B" listát is.Persze lehet, hogy nem is hallott róla, mert picike.
Nem kéne olyan sokat mellédumálni, csak feltenni komolyan a kérdést: "HA minden olyan jó volt... vajon miért volt a FORRADALOM?" mert talán nem tudják a picikék. a forradalom az egy olyan dolog ahol NEM csak lőnek, de vissza is lőnek ám... Bizony ám gyerekek... az olyan dolog... Söőttt még meg is lehet halni... Ugye még nem hallottatok ilyen csudát Hát azzérrrrr mondom, hogy halljátok ilyet is Tehát ha valaki (egy újabb nagy nagy hazug) majd azt hazudja nektek a forradalom az csak játszásiból volt, és kádár csak játszásiból akasztgattatott akkor aztatatat ugye nem fogjátok elhinni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!