Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kádár alatt tényleg jobb volt?

Kádár alatt tényleg jobb volt?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, tehát csak elképzelni tudom, hogy milyen volt az akkori rendszer, de mindig is nagyon érdekelt a magyar múlt ezen része, ezért rengeteget olvasgatok ilyen témában, kérdezgetek édesanyámtól.

Mivel média faktos vagyok, ezért úgymond muszájból meg kellett néznem 14 magyar 1956-ról, vagy legalábbis az akkori korról szóló filmet.

Már őszintén nem értem, hogy miért hallom egy csomó idős embertől, hogy a szocializmusban mennyivel jobb volt az élet ("Lehetett valamit csinálni")!?

Mi volt olyan jó akkor? A filmekből/sztorikból/írásokból leginkább csak az derült ki, hogy mindenki félt, nehogy feldobja a szomszéd, mert feketén vágja a disznót..

2016. nov. 4. 16:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
77%
De sok itt a kapitalizmus-imádó lepontozó suttyó!
2016. nov. 5. 11:36
 22/31 anonim ***** válasza:
0%

'De sok itt a kapitalizmus-imádó lepontozó suttyó!'

Kommunistáknál is ez van...

2016. nov. 5. 16:33
 23/31 anonim ***** válasza:

Azokból a filmekből csak "az derül ki", ahogyan a rendszerváltással hatalomra jutott uralkodó osztály - a véleményformáló értelmiségen keresztül - láttatni RENDELI azt a kort.

Ellenben akik között Te mozogsz, Ők valószínűleg nem tartoznak sem a polgárság, sem pedig a véleményformáló értelmiség magasztos köreihez. Ezért aztán ne csodálkozz azon, hogy másként élték meg a szocializmust. Ők arra emlékeznek, hogy akkor még volt emberi méltóságuk, biztos munkahelyük. Még a filmgyártókat, az értelmiséget az motiválja, hogy akkor még nem adhatták el bagóért a magyar dolgozó munkaerejét, nem kaptak olcsó prostituáltat. Ha pénzre volt szükségük, azért tenniük is kellett valami hasznosat, nem lehettek kancellárok, címzetes főtanácsosok - ahogyan senki más sem abban a rendszerben - nem kaphattak bársonytalárt aranylánccal -, nem büdösszájúprolizhatták ki magukat, meg ilyesmi. Ezek a lények mindezt úgy élték meg, hogy elnyomta őket a proletárdiktatúra.

2016. nov. 8. 15:02
 24/31 Koplárovics Béci ***** válasza:
Azokból a filmekből kb olyan következtetést lehet levonni, mint egy hétnyi m1 nézésébő. Ha csak az m1-et néznéd egy hétig, akkor a Kádár-rendszer elbújhatna Orbáné mellett...
2016. nov. 8. 15:17
 25/31 anonim ***** válasza:

'A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.

# 22/24 Időpont 11-05 16:33'

Ha valami nem tetszik egy válaszban, az úgy kerek, ha megindokoljuk, nem pedig ész nélkül nyomjuk a piros kezet.

2016. nov. 8. 16:07
 26/31 anonim ***** válasza:

#25. Tőlem spec. a kommunistázásért kaptad piros kezed, jóllehet az érvelésed elejével egyetértek.

Nincsenek kommunisták, akik vannak, Ők túl vének és már a 80-as években is túl kevesen voltak ahhoz, hogy gátat vessenek a rendszerváltó értelmiség tobzódásának.

Kommunistákat ma már csak Latin-Amerikában és Ázsiában lehet találni és ott is csak a dzsungelharc szintjén. A mi "kommunistáinknak" büdös volt a proletárdiktatúra és már régen bepolgárultak -- ahogyan azt a Mao Ce-tung előre látta és meg is írta volt - még a hatvanas években.

Ide vezetett a sztálinistázás és tengernyi kommunistázás.

2016. nov. 8. 17:10
 27/31 anonim ***** válasza:
41-es, szóval szerinted a gyakorin nincsenek kommunista érzelműek? Esetleg én értek félre valamit? Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.
2016. nov. 8. 17:28
 28/31 anonim ***** válasza:

'hogy gátat vessenek a rendszerváltó értelmiség tobzódásának.'

Továbbá definiálhatnád nekem, mit értesz tobzódáson.

2016. nov. 8. 21:00
 29/31 anonim ***** válasza:
Vannak persze, igazad van, de nem hatalmi tényezők és szervezetlenek is. Értelmiségi tobzódás alatt pedig ilyesmi értek: [link] meg ilyesmit: [link] .
2016. nov. 9. 18:31
 30/31 anonim ***** válasza:
Az 1. képen az AB tagjait látom, de a 2. nem tudom, mit akar jelenteni.
2016. nov. 9. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!