Miert tartjak sokan szelsosegesnek a jobbikot?
Na most akkor az előzőre, meg az az előttinek a kimaradt részeire reflektálnék.
Én mást se olvasok ezen a fórumon, mint azt, hogy jaj szegény Jobbikot és Gárdát ne bántsátok már, mert ők legalább magyarok! Egyébként a kuruc.info-ról is ez folyik, és a való életben is, ha egy baráti társaságban politikai vitába keveredek...Úgyhogy kikérem magamnak, hogy lódítok. Amint elmesélem ezeket a dolgokat, hogy én is tudok magyar lenni, már befogják a szájukat, de addig eszükbe sem jut, hogy nem csak így lehet ezt kimutatni!
Ki mondta, hogy a Fidesz jó? Én csak annyit mondtam, hogy az a legkevésbé rossz. Igenis párt ellen szavazok és nem pedig pártra, mert itt számomra nincs olyan párt, amely mellé én odaállnék. Tudod az a helyzet, hogy 21 vagyok, ez az első alkalom, hogy szavazni mehettem, de eddig ha tehettem volna se mentem volna el! Meg is kaptam én a magamét mindenkitől, akinek ezt elmondtam: "Hogy te nem is vagy hazafi! Ez egy állampolgári kötelesség! A bőr süljön le a képedről, amiért ilyet mersz mondani! Az ilyenek miatt van bajban az ország, mint te!" És még sorolhatnám. Most végre úgy gondoltam, hogy - bár még mindig nincs olyan párt, amelyiknek elismerem a képességeit és a nézeteit - mindenképpen el kell mennem szavazni, mert meg kell akadályoznom, hogy újra az MSZP kerüljön hatalomra, vagy legalábbis tenni akarok azért, hogy minél kevesebb mandátumot kapjon!
Na most befogta a száját mindenki, aki eddig ócsárolt, én lettem a jó kislány, az igazi hazafi, halleluja! Erre akkor jön a másik oldal: mekkora egy mocsok vagyok, amiért azért szavaztam, hogy egy adott párt nehogy bekerüljön, nem pedig azért, hogy egy másik igen. Mondd meg kérlek, hogy akkor mi a jó megoldás? Mert arra senki sem kényszeríthet, hogy ezek közül bármelyik párttal egyet értsek, nem fogom azt gondolni, amit mások akarnak, hogy gondoljak, mert azzal gondolom egyet értesz, hogy elég gáz lenne, egyenlő azzal, hogy nem is gondolkozom.
Úgyhogy a titoktörvénnyel, meg a sok mocskolódással én sem értek egyet, de a Fidesznek igenis van programja, csak kérdés, hogy mennyi fog belőle megvalósulni...
Én egy szóval sem mondtam, hogy a jobbikos szavazók műveletlen bunkó parasztok, most te provokálsz, és te általánosítasz. Azért mert szerinted mindenki ezt gondolja a jobbikosokról, még nem kell rögtön azt hinni, hogy én is így gondolom! Én a Jobbik két TAGJÁT szóltam le, nem a SZAVAZÓKAT. Emlékezz vissza, még azt is írtam, hogy meg is értem azokat, akik a Jobbikra szavaznak.
A jobbiknak nem a hazafiságából következtettem szélsőséges mivoltjára, hanem azokból, amit felsoroltam. Te is jó fej vagy ám! Leszidsz, amiért gyűlölködök, általánosítok és hülyeségeket találok ki, de te is azt olvasod bele a soraimba, amit az emberek a jobbikról mondani szoktak, a végén pedig már nem látod a fától az erdőt...
És akkor hadd mondjak még valamit így a végén:
Én sajnos családi és személyes okokból megtanultam már félni a szélsőséges pártoktól. Nem, nem vagyok se cigány, se a média agymosott robotja. Már jóval azelőtt kaptam én pofonokat ilyen téren, hogy az egész Gárda-Jobbik-szélsőség-árpádsáv téma aktuális lett volna Magyarországon. Gyakorlatilag mondhatni, hogy beleszülettem abba, hogy hogyan lássak át az ilyen embereken/pártokon, és tudod mi az a következtetés, amit levontam mindebből? Mindig a legcsendesebbnek induló, és/vagy a legeslegszebb dolgokat ígérgető párt az, aki a végén a legborzalmasabb tetteket követi el! Lehet, hogy a Jobbik nem mocskolódik annyit, és van egy meghatározott programja, de megvannak benne azok a tulajdonságok is, amiket én már jóval a születése előtt a szélsőséges pártok ismertetőjegyeiként tartottam számon. Erről ennyit.
Lehet, hogy elszaladt velem a ló, amikor Vona Gábort és Morvai Krisztinát ócsároltam, de nem bántam meg. Akkor legyél megsértődve, ha téged ócsárollak, pedig ezt nem tettem meg, ha mégis, akkor sajnálom, te ellenben nem is tudom hányszor parasztoztál és hülyéztél le engem, és a kettő nem ugyanaz...nagyon nem! Ha valamit kihagytam volna, és nagyon fontosnak tartok, akkor majd megírom.
Előző vagyok.
19:10 Neked is feltűnt? Na ez is egy tipikus ismertetőjegy! Amikor megláttam a plakátot, pont ugyanezt mondtam én is: az én nevemben márpedig ne beszéljenek! Amúgy megint maguk ellen beszélnek, mert nép az, amely az országban él, és a magyar az nemzet. A Jobbik talán a cigányok nevében is szólni akar? A programjuk alapján nem hiszem...
Hát meg is látszik, hogy fiatal vagy és nagyon nem tudod, hogy miről is van itt szó.
1. Ha párt ellen szavazol, akkor miért a 2.ra szavazol akinél vannak sokkal kisebb és kevésbé "veszélyes" pártok? hisz ha nem értesz egyet a fidesszel, meg pl nem értesz egyet a titok törvénnyel, akkor a szavazatoddal magadat köpted szembe. És egy ilyen pártot juttatsz hozzá a 2/3-hoz. GRATULÁLOK!
2. Mivel 21 éves vagy, így ez is egy okoskodó duma, hogy te megtanultál félni a szélsőséges pártoktól. hát ezen jót röhögtem de tényleg.
3. De igen leszólod az összes jobbikost amikor arról beszélsz, hogy MINDENKI ilyen meg olyan mert MINDENKI leugat, hogy nem vagy magyar blabla...
4. Tudod nem azért szólnak le az emberek mert a fideszre szavaztál, hanem azért mert NEM TUDOD megmagyarázni, vágod? Vakon szavaztál. Milyen programjuk van? Az összes ember és az összes szakértő is megmondta minden média, hogy egy fos, nincs benne semmi, csak ctrl+c ctrl+v szinte.
Áruld már el nekem ,hogy mit fog tenni a fidesz? Mi a terve? Mert gondolom tudod. Én tudom, hogy a jobbik mit akar, mit hirdet. Neked viszont fogalmad nincs, hogy mit tenne a saját pártod, de várom, hogy leírd.
kicsit félreértetted. nem sértődtem meg, hogy ócsároltad a vonáékat. Egyszerűen annyi, hogy értelmes ember aki érvelni akar rendesen, az nem gyűlölködik, gúnyolódik, ennyi.
az iskolám mellett van egy közösségiház a választások előtti napokban tartottak ott egy gyűlést annyi embert még nem láttam egyik párt gyűlésen sem aztán kiváncsiságtól hajtva benéztem én is a jobbik párt volt az
nagyon meglepődtem, hogy ennyien elmentek rá, de hát ez állampolgári jogunk így túl lendültem rajta
a részt vevők közül a többség férfi volt úgy átlag életkor kb.: 20-28
megilyedtem amikor a mikrofonban felszólították a résztvevőket, hogy valaki adjon a számomra egy széket
ezen se kell meglepődni mivel 178cm magas és 45 kg vagyok
így helyet foglaltam
elkezdte a mikrofonos nevezzük B- nek mondani, hogy a jobbik nagyrésze teretnyer -ezekkel a szavakkal- akkor az elcsatolt részeket vissza szerzi és az ország rendbe jön
ekkor felálltam és elindultam ki, de ekkor B megszólított, hogy a bajom
ekkor válaszoltam:
talán nem kellene olyanokat mondani amik megvalósíthatatlanok úgy sem tudjuk vissza szerezni azokat a részeket amik szívfájdalmat okoznak
de ha már megtörtént akkor próbáljunk ebben a kis országunkben élni , jól élni
mikor kezdtem belejönni akkor B azt mondta, hogy inkább fáradjak ki és menjek álmodozni a sarokra
1. Miért? Mégis mi maradt? Legelőször az LMP-re akartam szavazni, de azokban már senki olyan nincs, akik eleinte szimpik voltak! Csupa SZDSZ maradék az egész + az ő programjukat lehetetlen megvalósítani! Az MSZP ugye evidens, a Jobbikot már leírtam, miért nem, az ÖCO is érthető, arra szavazzanak a cigányok, az MDF-re nyilván nem fogok voksolni, mert köpönyegforgató banda, és csak azért kell nekik a mandátum, hogy Ibolyka szabadlábon maradhasson, ki is van még? Ja a Civil Mozgalom...hát arról kb. szavazás előtt két héttel szereztem tudomást :S
Na akkor már tényleg csak a Fidesz maradt, de nem mintha nem írtam volna le legalább 3x, hogy egyik pártnak a programjával sem értek egyet teljes mértékben. Abban reménykedek, hogy a Fidesz tényleg belenyúl az alkotmányba, de ezt is csak HÁTHA, ahhoz pedig kell a 2/3. Most akkor a többi párttal kevésbé köptem volna szembe magam? Vagy nem megyek szavazni, vagy szembe köpöm magam. Tudod mit? Legközelebb tényleg nem megyek szavazni!
2. Igen sejtettem, hogy ez a pont piszkálni fogja a csőrödet. Oké, elmondom, de akkor nem kérek abból, hogy "Jaaaj hát te nem is vagy magyar, nincs is jogod ebbe beleszólni!" Mert akárhányszor elmondom ezt egy politikai vitában, mindig ezt kapom vissza! Ja és előre bocsájtom: a szélsőség az szélsőség, legyen akármelyik oldalon.
Tehát íme hogy tettem szert a tapasztalatomra ilyen fiatalon: Édesanyám kubai, édesapám pedig magyar. Édesanyámnak 7 testvére van, ebből 4-en még mindig Kubában élnek, és nyomorban. Tavaly nyáron látogattuk meg őket, és akkor kiderült számomra, hogy az egyik kedvenc nénikém egy olyan viskóban lakik, amiben én a disznóimat is szégyellném tartani, és nem is tudok rajta segíteni, mert minket sem vet fel a pénz. Gondolom tudod, hogy ez Fidel Castro és a magyar tinik által oly nagy hősnek tartott Che Guevara műve...és ők is pont így kezdték: "a Nép nevében! Minden jó lesz, kirúgjuk innen a gyarmatosító amcsikat! Jó lesz az oktatás és az egészségügy, ingyenes lesz! És persze mindenki a Viva la Revolución jelmondattal köszönt egymásnak. Nekik is volt egyenruha: zöld katonai, meg összetartozás "fíling" meg skandálható jelszavak, csak nem kaptak teret, hát csináltak maguknak. A Jobbik kapott teret, nekik nem kellett forradalmat csinálni, de lassú menetben, és a jobb oldalon ugyanazt csinálják.
Ne félj! Volt is ám kánaán! KÉT ÉVIG! Aztán minden elkezdett romlani. Kirúgták az amcsikat, hát összeomlott a gazdaság. Megtették Che Guevara-t mezőgazdasági miniszternek, soha többé nem vett a kubaiaktól cukornádat, a Bacardi meg elköltözött a Bahamákra és Puerto Rico-ba. Nem baj! Ha ebben béna, majd lesz ő más! Miniszterségről miniszterségre járva ő is nagyban hozzájárult a mai helyzethez. Tudod ma ott tart az ország, hogy a kórházakban ingyenes az ellátás ugyan, de még a géz is hiánycikknek számít, a kórtermekben pedig csótányok szaladgálnak! Az oktatás is mindenkinek elérhető....de megnézném, mit szólnál ahhoz, hogy a gyerekedet 15 éves kislányok tanítják írni és olvasni alsó tagozatban...Tudod mit? Itt nincs elég hely ahhoz, hogy mindent felsoroljak, de a lényeget remélem sikerült eljuttatnom hozzád. Ezek után higgyem el, hogy a Jobbik, akinek dettó ugyanezek a jelszavai és ígéretei, majd olyan humánus lesz, ahogy azt a programjában leírja? Nem! Cigányoknak munkatárbor lesz, a multikat meg nem csak megadóztatja, ami szerintem is oké, de ki is fogja paterolni, mert NEM HISZEK NEKIK! A Fidesznek sem hiszek el mindent, de az ő ígéreteik mögött nem terror bújik meg.
3: Nem minden Jobbikos szól le, de mindenki aki leszól, az Jobbikos.
4:A Fidesz NEM az én pártom! De ezt már az első pontban is részleteztem. Igenis ismerem a programját, és még ha ctrl+c ctrl+v is az egész, még mindig ez a legkisebb sz*ar, ami fellelhető a palettán.
Amúgy ha vizsgáztatni akarsz, állok elébe!
- adócsökkentés
- alkotmánymódosítás
- több munkahely
- vállalkozások megsegítése, ami szerintem nagyon lényeges!
- felsőoktatás és szakképzés javítása...remélem megszüntetik ezt a Bologna rendszert!
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem elég. Ez persze nem azt jelenti, hogy beveszem, hogy tényleg minden megvalósul ebből, de számomra még mindig jobb, mint a többi párt.
csak 1-2 pont mert nem akarok már nagyon mélyen belemenni veled a dolgokban, mert túl sok értelmét nem látom már.
ha pl az LMP -ben lévők nem "szimpik" akkor ezek szerint a fideszben "szimpik" ugye? áruld már el, hogy mely emberkék a "szimpik" és miért!
amit leírtál programpontokat, azokat szinte az összes pártprogram tartalmazza, akár részletesebben is, tehát ezzel megint nem sikerült bebizonyítanod, hogy miért jobb mint a többi párté.
"3: Nem minden Jobbikos szól le, de mindenki aki leszól, az Jobbikos. "
értelemszerűen a fideszesek nem szólnak le, hisz partner vagy.
engem meg a nem jobbikosk szólnak le, méghozzá eléggé alpári módon. én nem teszek különbséget én elismerem ,hogy mindenhol vannak aberált idióták sőt többségében csak azok vannak. én tudok pártfüggetlenül is gondolkodni, ez rólad nem mondható el.
Oké, most már betelt a pohár. Na most megsértődhetsz! TANULJ MEG OLVASNI! Nem bírod felfogni azzal a pirinyó agyaddal, hogy egy politikus sem "szimpi", és egy pártnak sem vagyok partnere? Az Orbán feje egyenesen irritál, és ha egy elvakult Fideszessel beszélek, annak is elmondom a véleményem arról, hogy a Fidesz mekkora sz*ar, szóval tőlük ugyanúgy kapok hideget-meleget, mint a Jobbikosoktól! És nem csak a programja alapján lehet megítélni egy pártot, az előző kommentben felsoroltam már, hogy kit miért zártam ki! Azt is leírtam, hogy a 2/3-dal ezek legalább hátha bele tudnak nyúlni az alkotmányba, és megváltoztatni 1-2 rohadó pontot!
Azt sem veszed észre, hogy azért hasonlít minden párt programja a másikéra, mert ezek az aktuális problémák!! Arra vágyik a nép, hogy ezek legyenek megoldva, és ezt észre veszi a legvakabb politikus is, nem egymásról puskáznak! Az LMP politikája azért más, mert ők csak a fiatalokat célozták meg, a Jobbiké meg azért, mert ők meg azokat, akiknek elegük van a cigányokból, és olyan magyarnak hiszik magukat, hogy a magyar zászló szerintük már ki se fejezi eléggé, inkább az árpád-sávos zászlóból csinálnak "horogkeresztet" (és nem, nem a média tette azzá, ez kamu duma!). De azért tisztelet a kivételnek...bár neked most már nem, de nem ezért. Na mindegy. Én fröcskölődök, de te forgatod ki minden egyes szavamat! Én megpróbáltam értelmesen érvelni, egyszer szóltam el magam, és akkor sem ellened szólt a mondandóm, de te abból az egy dologból elítéltél. Hát akkor most ítélj el ebből, nem érdekel. Legközelebb ha valaki nem megy szavazni, akkor gondolj arra, hogy nem biztos, hogy nem hazafi, csak nem veszi be egyik párt agymosó szövegét sem, én meg már lassan "szégyenlem", hogy eleget tettem eme állampolgári "kötelességemnek"...
Én nem tudok pártfüggetlenül gondolkodni? Ezt mégis miből szűrted le? TE VAGY AZ, AKI VÉGIG AZT PRÓBÁLJA BIZONYGATNI, HOGY AKI NEM A JOBBIKRA SZAVAZ, VAGY NEM IS SZAVAZ, AZ ROSSZ EMBER, ÉS MÉG MŰVELETLEN ÉS BUTA IS...
Elmondtam neked nem is tudom hányszor, hogy nem a programja miatt szavaztam a Fideszre, bár igenis ismerem a programját, hanem azért, mert nem akartam, hogy az MSZP bejusson a parlamentbe, és mert hátha alkotmányt módosítanak, amit a Jobbik hiába akar, mert úgyse kapott volna 2/3-ot.
Nem magyarázkodok tovább, én úgy érzem igenis bebizonyítottam a magam igazát, hogy mi okom volt a Fideszre szavazni. Viszlát!
hát te tleg egy hülye p.cs vagy már bocs:D
egy szóval se mondtam, hogy aki nem szavaz a jobbikra az nem magyar vagy szar. annyira szánalom már amiket írsz ,hogy nevetek csak:D itt nekem mondogatod, hogy én beszélem be magamnak a hülyeséget mikor épp te teszed ezt.
kérlek mutassad már meg, hogy hol bizonygatom, hogy aki nem a jobbikra szavaz az nem magyar vagy hülye stb? (tudom most jön majd a "veled nem lehet vitázni" és elviharzol féle megnyilvánulás)
szóval nem szimpi a fidesz kicsit sem. mégis rájuk voksoltál, szarnak tartod őket, de azért odaengednéd őket az alkotmányhoz 2/3-al, nem vagy te skizo?
nagyon sajnálom, időnként, hogy a hozzád hasonló agyhalott emberek szavazzák meg az ország jövőjét.
Egész végig azt magyarázod, hogy a Jobbik programja jó, a Fideszé meg ctrl+c, ctrl+v. Nem kell ahhoz leírni szó szerint, hogy megértsem.
Nem szimpi a Fidesz, de még mindig jobb, mint a többi párt. De te még mindig nem válaszoltál arra, hogy mi a jobb? Ha valaki nem megy szavazni, vagy ha elmegy, és az általa legkevésbé szarabbnak tartott pártra szavaz? Nem vagyok skizo, csak azt tettem, ami szerintem a legkisebb rossz.
Nagyon sajnálom, hogy a Jobbiknak is ilyen sikeres az agymosási eljárása, hogy ilyen elvakult barmokat nevelnek ki, mint Te.
Szerintem ezt tényleg itt hagyjuk abba, és nem azért, mert feladom, meg mert úgy érzem, hogy legyőztél, hanem azért, mert te meg vagy róla győződve, hogy egy hülye p*icsa vagyok, én meg meg vagyok róla győződve arról, hogy te egy hülye f*asz vagy, akinek az az egyetlen módszere a vitázásra, hogy kiforgatja a másik szavait, és egyikünk sem lesz képes meggyőzni a másikat az ellenkezőjéről. Továbbá én hiába fogom neked 62000-szer elmagyarázni, hogy szerintem minden párt szar, és csak a legkevésbé szarabbra szavaztam, te akkor sem fogod felfogni, és akkor is azt fogod szajkózni, hogy agymosott Fidesz-bérenc vagyok, aki issza Viktor "király" minden szavát...és képzeld ezt sem kell szó szerint leírnod ahhoz, hogy tudjam, hogy ezt állítod.
ember te tényleg abnormális vagy. végig azt akarod bizonygatni, hogy én mit szemét jobbikos leugatom az összes embert aki nem jobbikos. eléggé szánalmas vagy, kár, hogy nem jött össze.
aki elolvassa itt a "beszélgetéseinket" annak is világossá válik ez. te egy jobbik-gárda-fób vagy. Mindenben azt látod, hogy a gonosz jobbikosok téged támadnak. ez már überszánalom.
jah és mellesleg az is szánalom, ha az egész választáson a fideszt találtad a legkisebb rossznak.
nah mind1, kár, hogy nem tudtam veled értelmes beszélgetést folytatni, egyszer majd felnősz. vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!