Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért volt az, hogy 2009-ben,2...

Miért volt az, hogy 2009-ben,2010-ben a fiatalok nagyrésze a rideg, katonás Jobbikot támogatta, a békésebb, liberálisabb MSZP, SZDSZ, LMP helyett?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogy egy fiatal hogyan vonzódhatott ezekhez a militaristákhoz a szabadságot támogatók helyett.

Tán bulizás helyett jobban szeretnének a templomban csücsülni, vagy kúszni a sárban a katonai kiképzésen?

2010. dec. 31. 18:42
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem azt érzik, hogy nagyon rossz, és egyre rosszabb a helyzet. Ezért elmozdulnak a valamikori álláspont felől, egy másik "irányba". Lényegében senki nem tudja pontosan, hogy az végül is pontosan mit is hoz magával, de az ismeretlen kevéssé félelmetes, mint a biztos rossz tudata.

Szerintem ez hajtja őket a szélsőségekhez. Lényegében az, hogy eltávolodjanak a helytelennek tartott politikai, gazdasági vonaltól egy másik irányvonal felé.

2010. dec. 31. 18:48
 2/39 Külföldi ***** válasza:
22%
Mert tök buli nekik, hogy bírnak zikkaljozni, hitlert éltetni, történelmethamisítani, olyan jelképeket hordani a ruhájukon amin olyan jelek vannak, amikről fogalmuk sincs, hogy mit jelentenek.
2010. dec. 31. 18:49
 3/39 A kérdező kommentje:

"Szerintem azt érzik, hogy nagyon rossz, és egyre rosszabb a helyzet"

Hogy éreznék, hogy milyen a helyzet, hogyha apu anyu eteti őket és munka helyett suliba járnak?

Szerintem inkább egyfajta divatnácizmusról van szó.

2010. dec. 31. 18:50
 4/39 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudtam, hogy a gyerekekről beszélsz.

Viszont még a gyerekek is érzik a "közhangulatot", a szüleik feszültségét, idegességét. Nem értik az okokat, nem látják át a folyamatokat, de mégis igyekeznek eltávolodni attől az idáig uralkodó filozófiától, amely részben ide vezetett.

Arról nincsen semmi tapasztalatuk, mert nem is lehet, hogy a másik véglet, a szélsőjobbos ideológia mit hozhat magával. Ezért önmagában azért vonzónak tűnik, mert különbözik az eddig uralkodó ideológiától.

2010. dec. 31. 18:57
 5/39 anonim ***** válasza:
76%
Egy részben persze biztosan "divat". Az is igaz, hogy az ilyen divat csak akkor tud terjedni, ha van valami "alapja", valami "oka"
2010. dec. 31. 18:59
 6/39 anonim ***** válasza:
88%
Inkább az a helyzet, hogy erre a rétegre hat ki talán legjobban a cigányprobléma. Mivel a cigányok elég szaporák, ezért rendkívül sok a cigánygyerek, van ahol többségben is vannak. A szórakozóhelyeken vagy csak az utcán nem egyszer kerülhetnek konfliktusba a cigányokkal, vagy akár megpróbálhatják őket ki is rabolni. A probléma megoldását pedig a Jobbikban látják. Ha nem lenne cigányprobléma ma Magyarországon, akkor nem lenne ennyi fiatal jobbikos.
2010. dec. 31. 18:59
 7/39 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem meg úgy vagy hü*lye, ahogy vagy.

Megpróbálhatná neked elmagyarázni az ember, h miről is van szó, de nem tudnád felfogni, mert elvből nekiállnál tagadni, h ez nem így van.

Így meg fölösleges az egész.:)

2010. dec. 31. 19:02
 8/39 anonim ***** válasza:
79%
Békés szabadságot támogató MSZP. Az év vicce.
2010. dec. 31. 19:07
 9/39 anonim ***** válasza:
79%
kedves kérdező ha te is vidéken keleten laknál te is a jobbikot támogatnád mert ha mindenap terorizálnának a cigányok látnád hogy mindent elopnak kirabolnak neked is megfordulna a világnézeted és azt támogatnád aki erre megoldást kínál.
2010. dec. 31. 19:10
 10/39 anonim ***** válasza:
58%
Talán mert mindhárom az idiótizmus fellegvára.
2010. dec. 31. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!