Miért volt az, hogy 2009-ben,2010-ben a fiatalok nagyrésze a rideg, katonás Jobbikot támogatta, a békésebb, liberálisabb MSZP, SZDSZ, LMP helyett?
Nem értem, hogy egy fiatal hogyan vonzódhatott ezekhez a militaristákhoz a szabadságot támogatók helyett.
Tán bulizás helyett jobban szeretnének a templomban csücsülni, vagy kúszni a sárban a katonai kiképzésen?
Szerintem azt érzik, hogy nagyon rossz, és egyre rosszabb a helyzet. Ezért elmozdulnak a valamikori álláspont felől, egy másik "irányba". Lényegében senki nem tudja pontosan, hogy az végül is pontosan mit is hoz magával, de az ismeretlen kevéssé félelmetes, mint a biztos rossz tudata.
Szerintem ez hajtja őket a szélsőségekhez. Lényegében az, hogy eltávolodjanak a helytelennek tartott politikai, gazdasági vonaltól egy másik irányvonal felé.
"Szerintem azt érzik, hogy nagyon rossz, és egyre rosszabb a helyzet"
Hogy éreznék, hogy milyen a helyzet, hogyha apu anyu eteti őket és munka helyett suliba járnak?
Szerintem inkább egyfajta divatnácizmusról van szó.
Nem tudtam, hogy a gyerekekről beszélsz.
Viszont még a gyerekek is érzik a "közhangulatot", a szüleik feszültségét, idegességét. Nem értik az okokat, nem látják át a folyamatokat, de mégis igyekeznek eltávolodni attől az idáig uralkodó filozófiától, amely részben ide vezetett.
Arról nincsen semmi tapasztalatuk, mert nem is lehet, hogy a másik véglet, a szélsőjobbos ideológia mit hozhat magával. Ezért önmagában azért vonzónak tűnik, mert különbözik az eddig uralkodó ideológiától.
Szerintem meg úgy vagy hü*lye, ahogy vagy.
Megpróbálhatná neked elmagyarázni az ember, h miről is van szó, de nem tudnád felfogni, mert elvből nekiállnál tagadni, h ez nem így van.
Így meg fölösleges az egész.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!