Miért volt az, hogy 2009-ben,2010-ben a fiatalok nagyrésze a rideg, katonás Jobbikot támogatta, a békésebb, liberálisabb MSZP, SZDSZ, LMP helyett?
Nem értem, hogy egy fiatal hogyan vonzódhatott ezekhez a militaristákhoz a szabadságot támogatók helyett.
Tán bulizás helyett jobban szeretnének a templomban csücsülni, vagy kúszni a sárban a katonai kiképzésen?
Mert megélték az öszödi beszédet, de a nyilas uralmat nem.
Mert kiközösítenék azokat az embereket, akinek az anyja és az apja is férfi
Mert sokan olyan helyeken élnek, ahol sok a kisebbség.
Ezen van a hangsúly. Megélték, hogy egy 11 éves takony megkésel egy 15 évest. Ezek ellen pedig csak a Jobbik akar tenni valamit. Ezért fordulnak arra. Semmilyen divatnácizmusról nincs szó. A legtöbb fiatal elájul a vér látványától, már ha spriccel, és a nyakból ömlik ki, vagy ha egy szemgolyóból vér folyik, akkor sírva rohannak az anyjukhoz. Ezért akarják a kisebbséget beolvasztani. Másrészt meg meglátják, hogy nem rossz dolog, ha nem utáljuk a saját hazánkat. Az Árpád-sávos zászló meg a liberálisoknak az uralma miatt lett fasiszta, azt nem veszik figyelembe, hogy hiányzik róla egy piros sáv és a nyilaskereszt...
Rideg, katonás Jobbik vs. békés liberális MSZP/SZDSZ/LMP? Mit szívsz?
A fiatalok (meg a nem fiatalok) torkig vannak a liberalizmussal. A "liberális" az egyik legnagyobb sértés ma Magyarországon. A Jobbik durván antiliberális, ezért sok fiatal rajong érte. A "rideg, katonás" meg nem ellenérv, a fiatalok mindig is vonzódtak a katonásdihoz, mert a fiatalok türelmetlenek (a fiatalok úgy érzik, hogy a felnőttek megalkuvóak és mindent túlkomplikálnak, ehelyett határozott és egyszerű hangra van szükség).
"Tán bulizás helyett jobban szeretnének a templomban csücsülni"
Ennek mi köze a pártokhoz? Semmi.
A helyzet az, hogy a külsőségek és a könnyen megérthető eszmék vonzzák a fiatalságot. Ilyenek a következők:
-JOBBIK -os fekete egyenruha
-JOBBIK -os köszönés (adjon az Isten)
-az ősmagyar szimbólumok, pl: Árpád sávos zászló,Turul madár
-könnyen felfogható eszmék, pl:
-vissza nagy Magyarországot,
-le a cigányokkal
-le a komcsikkal
-Isten, haza, család
A fiatalság kevésbé művelt, és kevésbé intelligens része számára mindez vonzó, mert egyszerű, gyorsan megérthető, külsőségeiben hivalkodó. Egységben, összetartozásban érzik magukat, ha csatlakoznak hozzájuk.
A MaSZoP meg a SZaDeSZ leszerepelt akkor,amikor hatalmon voltak,több kárt csináltak,mint hasznot.
Az LMP semmire nem jó,semmit nem csinálnak(hála Istennek,kinek hiányzik még egy cigányvédő/liberális/síkhülye társaság?).
A FIDESZ szintén csak a bajt csinálja Orbán diktátor úr vezetésével.
És abban mind egyezik,hogy a cigányokhoz nem mernek és nem akarnak nyúlni.
Egyre lejjebb züllesztik az országot.
A Jobbik programjában pl.szimpatikus,hogy akkor kapjon valaki segélyt,ha dolgozik is érte.Erre a sok liberális ratyi már siránkozott.
És az is jó gondolat,hogy a cigány is kapjon ugyanúgy büntetést a bűncselekményekért,mint a magyar,és ne ússzon meg sok mindent.Ne terrorizálja,zsarolja,gyilkolja a magyart büntetlenül.
Ugyanis itt,ebben az országban ez folyik!Ébredjetek fel,kedves liberálisok!
Ha annyira odáig vagytok az emberi jogokért meg az egyenlőségért,költöztessetek magatokhoz pár cigány családod és pátyolgassátok őket.
A kérdező kommentje:
"A szabadságot soha sem szabad feladni a biztonságért." - Thomas Jefferson
Kereshetnél arra is valami idézetet, hogy ne ítélj olyanról, amit nem ismersz. Így a Jobbikról sem, ugyanis süt az írásodból, hogy abszolút nem ismered. Én a Jobbik mellett vagyok, de figyelemmel kísérem a többi pártot is, olyan pártokat is, amelyek nem kerültek be a Parlamentbe.
Talán az sem válna hátrányodra, ha a közölnivalódat valamelyest jobban képes lennél kifejezni, mert a "szeretnek a templomban csücsülni" mondat meglehetősen nevetségesen hangzik.
20 éves lány vagyok, 14 (igen, tizennégy) éves korom óta foglalkoztat a politika, 3 éve szimpatizálok a Jobbikkal. Nincs bajom a "templomban csücsüléssel", a sárban katonai kiképzés során valószínűleg nem fogok kúszni, mivel nő vagyok, a szerepeket pedig nem kellene felcserélni. Igaz, ez már megtörtént, nagyrészt az LMP-vel szimpatizáló fiatalok miatt így is marad egy ideig... (A másik általad említett két pártot szándékosan nem írom, az egyik megsemmisült, bár hamvai az LMP gerincoszlopába épültek, a másiknak pedig nemsokára végérvényesen vége lesz úgyis.)
Tanulok, de mellette dolgozom is (2 éve), így aztán nem a szüleim tartanak el, de hozzátenném, akit eltartanak, nem szükséges dolgozni, az is láthatja, hogy milyen rossz helyzetben van az ország.
Szeretek olvasni, kifejezetten érdekel a történelem, a néprajz, az irodalom, a különféle kulturák, vallások, politikai nézetek. Reményeim szerint pár év múlva családot is fogok alapítani, gyermekeim lesznek, akiket normális körülmények között szeretnék felnevelni, mindemellett pedig szeretném, ha a gyermekeimnek nagyszülei, dédszülei is lennének, nem vernék őket agyon a kisebbséghez tartozók egy betörés bónuszaként. Akik akkor még mindig legyenek KISEBBSÉG! Jé, tényleg, jó lenne, ha gyermekemet sem szúrnák le az iskolába menet egy cigiért, esetleg nem tartaná terrorban első osztályban a 12 éves osztálytársa, Kolompár Álehándró Huánmigel. Nem mellékesen a gyermekeimet MAGYARORSZÁGON szeretném világra hozni, majd felnevelni, amihez ugye szükséges lenne, hogy az ország a miénk maradjon. Nem lenne hátrányos az sem, ha lennének munkahelyek, hogy ne haljunk éhen. Az sem, ha a magyar kulturát, hagyományokat sem vernék szét. Esetleg még a vidéket sem, mert vidéken szeretnék élni, én is falun nőttem fel (nem vagyok menő, parasztlánynak születtem), nagyon szerettem, a mai napig szívesen gondolok rá.
Mindemellett pedig szeretek néha szórakozni, kikapcsolódni is. Mondjuk a kikapcsolódást jelent nekem egy jó könyv, egy jó színházi előadás is, úgyhogy inkább azt írnom: néha szeretek bulizni (lerészegedés, drog nélkül, de így is jól tudom magam érezni, úgyhogy duplán antimenő vagyok). A Jobbik nem akarja betiltani a bulikat. Sem semmiféle olyan dolgot, amik korlátozhatnák az én szabadságomat. Mi olyat akar megszüntetni, ami téged korlátozna? :O
Miért a Jobbikra szavaztam? Szerintem a válaszomból érthető. Aki nem érti, olvassa el a programot, ha akkor sem, forduljon kezelőorvosához.
http://www.youtube.com/watch?v=GAPK3Zmz1BI
SZABADSÁG! :)
20/L
Szerintem a valahová tartozni akarás érzése nyilvánult meg ebben.
Inkább közelednek egy világos értékrendet és szabályokat felmutató szervezethez, mint a céltalan, bulizgatós tömeghez.
Hasonló hatása van pl. a cserkészetnek, mint közösségnek, ahol a szabályok, vizsgák, egyenruha és gyűlések egy erős közösségi tudatot formálnak.
Aki egy társadalom normális tagja, az tudja, hogy a csoporthoz tartozás az egyéni szabadság bizonyos fokú feladásával, és felelősséggel jár magunk, és a többiek felé. Az, hogy tagja vagy egy katonai szabályokhoz hasonló szabályokkal rendelkező szervezetnek, nem egyenlő azzal, hogy föladod a szabadságodat.
A szervezet által nyújtott rendszer és életmód biztonságot, szervezettséget visz sok talajt vesztett fiatal életébe, akik úgy érzik (teljesen igazuk van), hogy inkább lemondanak a korábbi bulik nagy részéről, cserébe a csoporthoz tartozásért. A szabadságvágyukat pedig tökéletesen kiélhetik a szervezet nyújtotta keretek között (NEM korlátok, hanem KERETEK).
Az, hogy ez a csoport nem egy informális gruppa, pl. a helyi drogos klikk, vagy a melegklub, hanem egy formális szervezet, ami szociális megtartó erővel bír (legyen az a helyi sakk-klub, vagy a sütisütő csoport), szerintem pozitív dolog.
Egy nehéz testi és lelki próbát jelentő tevékenység, főleg ha sikeres, és valami közös ünneplés követi, nagyon összekovácsolja az embereket (akár katonai kiképzés, vagy csak egy hosszabb hegyi túra kis feladatokkal, akadálypályával, a végén szalonnasütéssel).
Egyeseknek szüksége van a hitre, ezért pl. templomba járnak. Én nem vagyok templomba járó, ennek ellenére ha valamilyen okból templomba megy a családom, vagy valamelyik barátom gyermekének keresztelője van, szívesen elmegyek és egy kicsit élvezem is a hangulatot. Viszont a kérdésfeltevésből számomra az világít, hogy a kérdező a templombajárást, és a templomjárókat (a katonai feldatot ellátókkal együtt) értéktelennek tartja. Szerintem ez nem igazán intelligens hozzáállás.
Mindegy.
A megelőző válaszokat direkt nem olvastam el, hogy ne befolyásoljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!