Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miert tartjak sokan szelsosege...

Miert tartjak sokan szelsosegesnek a jobbikot?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 19. 12:04
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
46%
Megtoldom ... Nem is férnének be mert Orán egoja teljes egeszeben elfoglalja a Jobboldali részt a demokrácia határáig ...
2010. ápr. 19. 14:04
 22/48 anonim ***** válasza:

12:52! Tudod mit? Az én képem köszöni szépen, jól van, pedig már több, mint 5 vagy 6 éve vallom ezt a nézetet, azóta, hogy megismerkedtem irodalom órán Montesquieu híres mondásával: „Ha valami használna nemzetemnek, de ártana egy másiknak, nem javasolnám az uralkodónak. Mert elsősorban ember vagyok, és csak másodsorban francia, szükségszerűen ember, és csak véletlenül francia.”

Én persze egy kicsit más vonatkozásban használom, mint Ő. Ugyanis majd megnézem, milyen lesz a te képeden a bőr, amikor sikeresen elpusztítottuk ezt a bolygót. A Marson nem lesz Magyarország...mi lenne, ha előbb gondolkoznál, és előbb felfognád, hogy a Föld nélkül ez az ország se létezne?!

12:55! Visszavonom, amit arról mondtam, hogy kevés a népies elem a gárda egyenruhájában, igazad van, a fehér ing-fekete mellény is magyaros, de én eleve katonákban gondolkodtam.

A kommentemet viszont legyél szíves újra olvasni, ha jól emlékszem azt írtam, hogy szeretek itt élni, és tisztelem a múltat. Ez azt jelenti, hogy a népi hagyományainkat is nagyon szeretem, sokáig népi kórusban énekeltem, a szobámat - többek között - kalocsai hímes tojások és egy kalocsai kis terítő díszítik, ja és két porcelán huszár, amik még a nagyapámtól maradtak rám. Ezen kívül szerintem nincs a magyarnál alkalmasabb nyelv a versírásra, pedig 3 másik nyelven is olvasok irodalmat. Ja igen, és azért akarok idegen vezető lenni, hogy Budapest és a magyar kultúra, történelem értékeit más, külföldi embernek is megmutathassam, mert annyira büszke vagyok rá! Azt hiszem ennél nem is kell több! Nem kell nekem gárdistának lennem ahhoz, hogy bebizonyítsam, milyen magyar vagyok, és nem érzem szükségét a Trianon miatt immár feleslegesen siránkozni, mert nem ez volt a történelem egyetlen igazságtalan eseménye, mégis a mi nemzetünk az egyetlen, amelyik nem előre néz, hanem visszafelé. Még a Jobbik is, aki a sok képmutató, köpönyegforgató barmával (élen az exMSZP-s Morvai Demagóg Krisztinával és a Vona Műveletlen Agresszív Paraszt Vagyok Gáborral), akik a "Szebb Jövőt" a múltban látják....

Egyébként egyik párttal sem szimpatizálok, és igen, tudom, hogy minden pártban vannak ilyenek. Mert ilyen a Magyar Szánalmas Politika: nemzetünk egyik leggyönyörűségesebb épülete, a Parlament sajnos jelenleg Óvodaként üzemel. És igen, kell egy gyökeres változás ide, de a Jobbik evidens, hogy direkt a "radikális" szót választotta! Nem szélsőséges párt még véletlenül sem használ ilyen szavakat és még hasonlatként vagy viccből sem mond olyat, hogy felrobbantja két kereskedelmi adó épületét, csak mert sz*ar a műsor, mert pontosan tudja, hogy emiatt a nép szélsőségesnek fogja nézni, csak az mond ilyeneket, aki AKARJA, hogy szélsőségesnek nézzék...bizony, bizony! Ez is a manipuláció egy formája, de még mindig őszintébb, mint a többi párté, csak akkor ne védekezzetek kézzel lábbal, hogy márpedig ők kedves, békés demokratikus emberek, hanem merjétek felvállalni, hogy mire szavaztok! Én fel merem vállalni, hogy a Fideszre szavaztam, mert az ő kakijuk bűzlik a legkevésbé.

2010. ápr. 19. 14:07
 23/48 anonim ***** válasza:

Mert beszopják,amit a néphülyítő sulykol beléjük.Amit a tévében mondanak,az a sok agymosott tévéfüggő szerint szentírás.

Annyi eszük nincs,hogy a média a mindenkori hatalom érdekeit szolgálja.

Ne legyen igazam,de a következő 4 évben nagyon megszívjuk,hogy a FIDESZ fog uralkodni,élén egy cezaromániás vezetővel.

2010. ápr. 19. 14:44
 24/48 anonim ***** válasza:
Mert a TV-ben megmondták, hogy nacionalista, imperialista, irredenta csőcselék kompánia, és én hiszek a TV-nek, mert nincsen agyam, és birka vagyok, néha füvet legelek.
2010. ápr. 19. 14:48
 25/48 anonim ***** válasza:
Az elkövetkező 4 évben,a FIDESZ-uralom alatt sanszos,hogy egyre több embernek csak a legelésre fog telni...
2010. ápr. 19. 14:49
 26/48 anonim ***** válasza:

"12:55! Visszavonom, amit arról mondtam, hogy kevés a népies elem a gárda egyenruhájában, igazad van, a fehér ing-fekete mellény is magyaros, de én eleve katonákban gondolkodtam. "

OK.

"A kommentemet viszont legyél szíves újra olvasni, ha jól emlékszem azt írtam, hogy szeretek itt élni, és tisztelem a múltat. Ez azt jelenti, hogy a népi hagyományainkat is nagyon szeretem, sokáig népi kórusban énekeltem, a szobámat - többek között - kalocsai hímes tojások és egy kalocsai kis terítő díszítik, ja és két porcelán huszár, amik még a nagyapámtól maradtak rám. Ezen kívül szerintem nincs a magyarnál alkalmasabb nyelv a versírásra, pedig 3 másik nyelven is olvasok irodalmat. Ja igen, és azért akarok idegen vezető lenni, hogy Budapest és a magyar kultúra, történelem értékeit más, külföldi embernek is megmutathassam, mert annyira büszke vagyok rá! Azt hiszem ennél nem is kell több! Nem kell nekem gárdistának lennem ahhoz, hogy bebizonyítsam, milyen magyar vagyok"

érdekes. nem rémlik, hogy azt írtam volna, hogy csak gárdista lehet magyar. én sem vagyok gárdista. én elfogadom, hogy te sem vagy és másképp vagy magyar. viszont cserébe neked is el kéne fogadnod őket. Ők így érzik magyarnak magukat, hogy összefognak, összejárnak, hagyományőrző rendezvényekre, stb.

mindig a jobbikosokat csesztetitek, hogy nem tudjuk elfogadni a másikat, pedig látod, hogy ez pont fordítva van.

"és nem érzem szükségét a Trianon miatt immár feleslegesen siránkozni, mert nem ez volt a történelem egyetlen igazságtalan eseménye, mégis a mi nemzetünk az egyetlen, amelyik nem előre néz, hanem visszafelé."

Ezt is elmondtam már jópár helyen, hogy igazságtalannak tartom, hogy más nemzetek tragédiáját ajnározni kell, de a mienket nem lehet. Ez a lényeg. Engem sért az, hogy másé okés, de minket leszólnak érte. Ez kettős mérce és igazságtalanság érted?

"Még a Jobbik is, aki a sok képmutató, köpönyegforgató barmával (élen az exMSZP-s Morvai Demagóg Krisztinával és a Vona Műveletlen Agresszív Paraszt Vagyok Gáborral), akik a "Szebb Jövőt" a múltban látják...."

Látod ezt hívjuk gyűlölködésnek. Kettőnk közül te voltál az aki nem bírta ki, hogy ne csinálja. Én nem gúnyolódtam, de te igen. Én jobbikos vagyok aki tud normálisan vitázni, te pedig nem jobbikosként csak így. erről ennyit.

"Egyébként egyik párttal sem szimpatizálok, és igen, tudom, hogy minden pártban vannak ilyenek. Mert ilyen a Magyar Szánalmas Politika: nemzetünk egyik leggyönyörűségesebb épülete, a Parlament sajnos jelenleg Óvodaként üzemel."

Ez nem a jobbik miatt van. Ők készen állnak partnerként viselkedni.

"És igen, kell egy gyökeres változás ide, de a Jobbik evidens, hogy direkt a "radikális" szót választotta!"

Katasztrófa, egy szóból leírtál egy egész pártot.

Akkor én is leparasztozhatlak mert előbb gúnyolódtál a politikusokon értelmes vita helyett ugye?

"Nem szélsőséges párt még véletlenül sem használ ilyen szavakat és még hasonlatként vagy viccből sem mond olyat, hogy felrobbantja két kereskedelmi adó épületét, csak mert sz*ar a műsor, mert pontosan tudja, hogy emiatt a nép szélsőségesnek fogja nézni"

Egyrészt lerombolja, nem felrobbantja. Másrészt nem azért mert szar a műsor, hanem azért, mert egy kereskedelmi TV-nek nem a népbutítás(ha akarod kifejtem mielőtt leugatsz, hogy közhelyekken dobálózom), illetve nem dolga a kampányolás.

Másrészt pedig jah vicc volt, a lerombolás legalábbis. Igenis legyenek emberek a politikusok, ne pedig mindig a sznob szövegeket nyomassák. Azzal, hogy átlag emberhez hasonlóan beszélnek, azt érik le ,hogy közelebb kerülnek hozzájuk.

Tudod a politikusok értünk vannak elméletileg. Velünk kellene megértetni magukat nem pedig az öltönyös gazdag sznobokkal.

"csak az mond ilyeneket, aki AKARJA, hogy szélsőségesnek nézzék...bizony, bizony! Ez is a manipuláció egy formája, de még mindig őszintébb, mint a többi párté, csak akkor ne védekezzetek kézzel lábbal, hogy márpedig ők kedves, békés demokratikus emberek, hanem merjétek felvállalni, hogy mire szavaztok!"

aha.. még mindig sokkal demokratikusabbak mint a többi párt ez tény és való.

"Én fel merem vállalni, hogy a Fideszre szavaztam, mert az ő kakijuk bűzlik a legkevésbé."

igen? akkor kérlek magyarázd el nekem, hogy miért szavazták meg a titoktörvényt! nagyon kíváncsi lennék rá.

sőt arra is, hogy mitől jobbak mint a jobbik.

2010. ápr. 19. 14:57
 27/48 anonim ***** válasza:
jah és légyszíves használj mondatvégi írásjeleket, mert rohadt nehéz végigtagolni mit akarsz mondani. egy 3nyelven beszélő embernél ez alap lenne.
2010. ápr. 19. 14:57
 28/48 anonim ***** válasza:

"érdekes. nem rémlik, hogy azt írtam volna, hogy csak gárdista lehet magyar."

Te talán konkrétan nem írtad le, de most mindenki ezzel dobálózik, és elegem van belőle, hogy mindenki megkérdőjelezi a magyarságomat csupán azért, mert nem vagyok gárdista, vagy azért, mert szerintem az árpád-sávos zászló mára már fasiszta jelképpé degradálódott. Sőt! Sokszor már akkor sem tartanak magyarnak, ha nem vagyok Jobbikos...Akkor vedd úgy, hogy ez nem személyesen neked szólt, hanem úgy általában a mai világnak.

Ők így magyarok? Tudod ez egy kicsit a meleg felvonulásokra emlékeztet. Tőlem lehet meleg akárki, de ezt nem kell világgá kürtölni, én sem vonulok az utcára, mert hetero vagyok. Ugyanígy én sem tűzöm tele magam Nagy-Magyarországos térképekkel és nem hordok sál helyett árpád-sávos zászlót és nem menetelek az utcán csak mert nagyon magyarnak érzem magam. Szerintem ez csak a látszat, de igenis készülnek valamire.

Te pedig kérlek használd a nagy betűt a mondataid elején. Egyébként igenis központoztam, nem tudom, miről beszélsz. Lehet, hogy volt egy-két barokkos körmondat hosszúságú mondatom, de akkor is központoztam. Esetleg másold be ahol nem, és legközelebb odafigyelek rá, de az is szerintem csak elírás lehet, mivel gyorsan kellett gépelnem...mindenesetre én csak egy helyen fedeztem fel vessző hiányát.

"Ezt is elmondtam már jópár helyen, hogy igazságtalannak tartom, hogy más nemzetek tragédiáját ajnározni kell, de a mienket nem lehet."

Én aztán nem ajnározom senki tragédiáját!

"Látod ezt hívjuk gyűlölködésnek. Kettőnk közül te voltál az aki nem bírta ki, hogy ne csinálja. Én nem gúnyolódtam, de te igen. Én jobbikos vagyok aki tud normálisan vitázni, te pedig nem jobbikosként csak így. erről ennyit."

Ez nem neked szólt, hanem Vonának és Morvainak. Nem téged gúnyoltalak ki, hacsak nem tartod őket Isteneknek, ami tudom, hogy nem így van, mert gondolom Jobbikosként keresztény is vagy. Az a helyzet, hogy a Jobbikos szavazókat is meg tudom érteni: ha nem lenne ekkora válság, a jobbik sem lehetne sikeres. Vannak ám olyan pontok, amelyekben egyet értek a jobbikkal (például a cigány kérdés megoldása a szociális kártyával és a kötelező munkavégzéssel), csakhogy biztos vagyok benne, hogy nem úgy fogják megoldani, ahogy azt ők ígérik.

"Ez nem a jobbik miatt van. Ők készen állnak partnerként viselkedni."

Hát persze! Hisz ők nem szóltak le egyetlen pártot sem? Ők nem mutogatnak ujjal senkire? Hiszen hogyan máshogy juthattak volna el idáig? A magyar politikában nem is lehet máshogy érvényesülni, csak úgy, ha a másikat ócsárolod!

"Katasztrófa, egy szóból leírtál egy egész pártot."

Plusz a feudalista pártprogram, plusz a jelszavak, plusz az egész viselkedésük, Istenem! Hát nézz végig a történelmen! Hitler, Fidel Castro, Lenin és Moussolini mind így kezdték! Bocsáss meg, de a vak is látja, hogy mire megy ki a játék!

"Egyrészt lerombolja, nem felrobbantja. Másrészt nem azért mert szar a műsor, hanem azért, mert egy kereskedelmi TV-nek nem a népbutítás(ha akarod kifejtem mielőtt leugatsz, hogy közhelyekken dobálózom), illetve nem dolga a kampányolás."

Lerombolja vagy felrobbantja, teljesen mindegy, lényegileg ugyanaz a kettő! A műsor pedig azért szar, mert megy a népbutítás és a kampányolás. Most olyanba kötöttél bele, amibe semmi értelme nem volt. Egy politikus pedig nem lesz kevésbé ember azért, mert odafigyel arra, hogy mit hogyan fogalmaz meg. Egy nyugati politikus ilyet nem merne mondani, az biztos! Én is láttam a felvételt, és a vad hévet, ami Vona szemében csillogott, arról meg már ne is beszéljünk, hogy utána még Morvai is beismerte, hogy ezt azért nem így kellett volna...

A többit később megválaszolom, mert most mennem kell.

2010. ápr. 19. 15:47
 29/48 anonim ***** válasza:

az a fenenagy általánosítás.

szerintem iszonyat nagyot lódítasz azzal, hogy mindenki azzal csesztet,hogy aki nem gárdista az nem magyar. ez baromság egyértelműen. Még itt a gyakorin se olvastam ilyet, hogy valakit azért szóltak le mert nem gárdista. max azért szólnak le, mert lenácizod őket és ezt meg is értem.

"Ez nem neked szólt, hanem Vonának és Morvainak. Nem téged gúnyoltalak ki, hacsak nem tartod őket Isteneknek, ami tudom, hogy nem így van, mert gondolom Jobbikosként keresztény is vagy. Az a helyzet, hogy a Jobbikos szavazókat is meg tudom érteni: ha nem lenne ekkora válság, a jobbik sem lehetne sikeres. Vannak ám olyan pontok, amelyekben egyet értek a jobbikkal (például a cigány kérdés megoldása a szociális kártyával és a kötelező munkavégzéssel), csakhogy biztos vagyok benne, hogy nem úgy fogják megoldani, ahogy azt ők ígérik. "

tök mind1, hogy ki fele gyűlölködsz, de gyűlölködsz. én kibírom, hogy ne szidjam a fideszt meg az orbánt.

nem nem tartom őket istennek, nem nem vagyok keresztény, ateista vagyok.

én viszont tudok úgy véleményt és érvelést nyilvánítani, hogy nem szidom közben a másik pártot vagy ha mégis, akkor mellé nagyon nagy adag indoklást és érvelést tűzök. mondhatsz akármit, kettőnk közül te gyűlölködtél, te aki nem vagy jobbikos. pedig szerintetek mi vagyunk akik mindig gyűlölködnek másfele.

már ezerszer leírtam a fórumban, hogy ami célokat kitűzött a jobbik amivel kampányolt, az mind mind itt van 20 éve, nem a válság gerjesztette. Mellesleg már rég vége a válságnak, csak a sok szart a kormány a válságra fogta.

"Hát persze! Hisz ők nem szóltak le egyetlen pártot sem? Ők nem mutogatnak ujjal senkire? Hiszen hogyan máshogy juthattak volna el idáig? A magyar politikában nem is lehet máshogy érvényesülni, csak úgy, ha a másikat ócsárolod! "

leszóltak, de többnyire mellékeltek is hozzá indoklást vagy bizonyítékot, amit most e elfogadsz vagy nem, az más kérdés.

Ezzel szemben a fideszed volt, hogy egy több oldalas drága szórólapot küldött széjjel amiben semmi mást nem tette, csak köpködte az mszp-t. semmit nem mondott arról, hogy mit akar tenni, semmit érted? definiáljam a semmi szó jelentését?

A jobbik a "köpködése" mellett viszont megmondja, hogy mit tervez,volt programja amit jó hamar ki is adott. azzal kampányolt főleg és nem azzal, hogy másokra mutogatott. Ezt pont a fidesz tette a kezdetektől fogva.

És mellesleg ez téged minősít, ha szerinted csak így lehet érvényesülni. Én nem azért szavaztam a jobbikra mert, hogy milyen csúnyákat hallottam tőle a többi pártról, hanem azért, mert egyetértek velük nagyon sok dologban, sokszor vona olyan dolgokat mondott amit én is egy az egyben pont úgy gondoltam, stb... Közülünk te vagy az aki valószínűleg párt ellen szavazott és nem pártra. nagy különbség.

"Plusz a feudalista pártprogram, plusz a jelszavak, plusz az egész viselkedésük, Istenem! Hát nézz végig a történelmen! Hitler, Fidel Castro, Lenin és Moussolini mind így kezdték! Bocsáss meg, de a vak is látja, hogy mire megy ki a játék! "

ez csak a te egyéni véleményed. Ez nemzeti hozzáállás és nem fasiszta, náci. Az már a te tudatlanságod, hogy a nemzeti hozzáállást öszsemosod a diktatúra nácizmusal és fasizmussal. Ugyanúgy lehet diktatúrát csinálni a liberalizmusból, kommunizmusból is mint bármely más államformából, ezt kéne felfognod. Még mindig ez a legjobb forma ami mindenkinek elég jó lenne.

"A műsor pedig azért szar, mert megy a népbutítás és a kampányolás."

itt te kötözködsz. nem mondtam, hogy a műsor szar. Amúgy szar, de nem ezért kellene megszüntetni. De leírtam,csak láthatóan téged nem érdekel.

kettőnk közül még mindig én vagyok a higgadtabb, normálisabb, évelősebb. pedig egy "bunkó, paraszt, tanulatlan jobbikos" vagyok...

2010. ápr. 19. 17:13
 30/48 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy jön a jobbik ahoz, hogy azt mondja: A NÉP NEVÉBEN!

köszönöm, de az én nevemben ne beszéljen senki más majd ha szólni kívánok akkor megteszem

nem tudom, hogy jöhet ahoz, hogy ilyet mondjon, talán azért mert van sok, nem mondom, hogy agyatlan emberek mert nem azok csak nem gondolkodnak el a szavak értelmén

nem kell elfelejteni a történelmünket, de nem is kell mindig emlékezteni rá az embereket, mert mi magyarok mindig elnyomás alatt éltünk és az egyenruhás masírozás ezt eleveníti fel

a jelenben kell élnünk és átkellene gondolniuk a jobbikosoknak, hogy kiket is tapsikolnak

amúgy egyik nemzetet sem szabadna ócserólnunk nekünk magyaroknak

2010. ápr. 19. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!