Mi Magyarok, miért nem fogunk össze orbán ellen? (Tüntetés stb)
"Tapasztalt" (???) fórumozó lévén, tudom, hogy most kellene abbahagyni, mikor végre valaki igazat is ad nekem. De nem tudom megállni, hogy ne szúrjam be ide az alábbi linket. Valójában a videó profi kivitelezése fogott meg, de a benne felsorakoztatott számok sem mellékesek. De - hogy kapcsolódjon a kérdéshez is - hát ezért nem érdemes összefogni OV ellen: lehet, hogy a mostani nem a világok legjobbika, de még mindig toronymagasan jobb annál a világnál, mint amit azok produkáltak, akik most össze akarnak fogni ellene:
Avetino, Te komolyan egy olyan blogra hivatkozol, ahol nem lehet kommentelni, de a csoka minden index cimlapos blogba beirja a sajat cimet, igy reklamozva magat?
Amugy ha valakinek csak az szamit, hoyg van-e 13. havi nyugdij (mikozben a 27% AFA a fizetes/nyugdij negyede, tehat ha nem lenne, az kb. 13+14+15 havi nyugdijnak/fizetesnek felelne meg...), akkor attol sok gondolkodasi kepesseget nem varok el.
Mert kedves mostani kormanyunk _emelte_ 27%-ra az AFA-t,,,,mikozben lenyult 3000 milliard forintot az emberek nyugdijbefizetesebol. Az hova tunt? Bokros idejen legalabb az allamadossag csokkent a pritazivasios bevetelbol, de itt egyszeruen csak eltunt... Ja, tudom, MOL-reszveny es hasonlo lett belole, legalabb nem eltozsdeztek....
@Celtix: Az utolsó két bekezdésed úgy csúsztatás (hogy finoman fogalmazzak), ahogy van. Ha a 0% inflációt, béremeléseket, rezsicsökkentéseket stb. nem számolod, még akkor is az. Nekem pl. a 2000-es évek elején a közalkalmazotti fizetésemnek 45%-át is vitte el az adó...
Ami pedig a "csókát" illeti: ne azon akadj fenn, hogy hol reklámozza magát, hanem vitatkozz a számokkal (és ne velem).
Ja, és a nyugdíjak: van valaki, aki nyugdíj nélkül maradt? Nincs, mert állambácsi fizeti. Viszont jó esély volt arra, hogy a magánnyugdíj-pénztárak is a Quaestor sorsára jutnak, és akkor lenne ordítozás, és kormány-szidás! Egyébként meg épeszű ember nem hiszi el, hogy ezek hosszú távon működőképesek lettek volna. Vagy azt hiszed, hogy a magán-nyugdíjpénztár úgy működik, mint egy persely, ahová bedobod a fillérkéket, aztán majd alkalomadtán kiveszed? Szted mit csináltak azok a befizetett pénzzel? Nyilvánvaló, hogy befektették, forgatták. Márpedig ha olyan nagy hasznot ígértek, az egyúttal azt is jelenti, hogy elég magas volt a kockázati rátájuk, kben egyszerűbb lett volna simán takarékba fektetni azt a pénzt. Ezek a pénztárak - amellett, hogy saját maguknak is profitot termeltek, na meg a saját költségeiket (a papírtól a bérekig és a kböző egyéb kiadásokig) is fedezték, még komoly megtakarítást is ígértek... ezt csak a hülye hiszi el (na meg a quaestorosok). Szerencse, hogy időben leállították őket, így most mindenkinek van garantált nyugdíja. Vagy netán tudsz valakit, aki nyugdíj nélkül maradt?
Namégeccer: Nem tudok arról, hogy pont a "lenyúlt" pénzekből, pont MOL részvényt vettek volna, de ha így van, nem is rossz ötlet. Valóban, ez tőzsdézés, csakhogy más, amikor a magyar állam vásárolja be magát egy sikeres (és hozamot termelő) multi cégbe - ami mellesleg magyar tulajdonú -, és más, ha egy ismeretlen (általában offshore hátterű) magánvállalkozás játszadozik a befizetők pénzével. Még mindig nem volt elég a Quaestor példája? Így az államnak bevétele keletkezik, amúgy pedig egy magáncég termel profitot magának. És mi van, ha veszteséget termel? Semmi. Szépen lelép, a felháborodott nyugdíjtalan nyugdíjasok meg mennek tüncizni a kormány ellen...
Csókolom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!