Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi Magyarok, miért nem fogunk...

Mi Magyarok, miért nem fogunk össze orbán ellen? (Tüntetés stb)

Figyelt kérdés
2016. máj. 18. 17:26
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

"Tapasztalt" (???) fórumozó lévén, tudom, hogy most kellene abbahagyni, mikor végre valaki igazat is ad nekem. De nem tudom megállni, hogy ne szúrjam be ide az alábbi linket. Valójában a videó profi kivitelezése fogott meg, de a benne felsorakoztatott számok sem mellékesek. De - hogy kapcsolódjon a kérdéshez is - hát ezért nem érdemes összefogni OV ellen: lehet, hogy a mostani nem a világok legjobbika, de még mindig toronymagasan jobb annál a világnál, mint amit azok produkáltak, akik most össze akarnak fogni ellene:

[link]

2016. máj. 27. 23:45
 32/41 Celtix ***** válasza:

Avetino, Te komolyan egy olyan blogra hivatkozol, ahol nem lehet kommentelni, de a csoka minden index cimlapos blogba beirja a sajat cimet, igy reklamozva magat?

Amugy ha valakinek csak az szamit, hoyg van-e 13. havi nyugdij (mikozben a 27% AFA a fizetes/nyugdij negyede, tehat ha nem lenne, az kb. 13+14+15 havi nyugdijnak/fizetesnek felelne meg...), akkor attol sok gondolkodasi kepesseget nem varok el.

Mert kedves mostani kormanyunk _emelte_ 27%-ra az AFA-t,,,,mikozben lenyult 3000 milliard forintot az emberek nyugdijbefizetesebol. Az hova tunt? Bokros idejen legalabb az allamadossag csokkent a pritazivasios bevetelbol, de itt egyszeruen csak eltunt... Ja, tudom, MOL-reszveny es hasonlo lett belole, legalabb nem eltozsdeztek....

2016. máj. 30. 10:32
 33/41 anonim ***** válasza:

@Celtix: Az utolsó két bekezdésed úgy csúsztatás (hogy finoman fogalmazzak), ahogy van. Ha a 0% inflációt, béremeléseket, rezsicsökkentéseket stb. nem számolod, még akkor is az. Nekem pl. a 2000-es évek elején a közalkalmazotti fizetésemnek 45%-át is vitte el az adó...

Ami pedig a "csókát" illeti: ne azon akadj fenn, hogy hol reklámozza magát, hanem vitatkozz a számokkal (és ne velem).

Ja, és a nyugdíjak: van valaki, aki nyugdíj nélkül maradt? Nincs, mert állambácsi fizeti. Viszont jó esély volt arra, hogy a magánnyugdíj-pénztárak is a Quaestor sorsára jutnak, és akkor lenne ordítozás, és kormány-szidás! Egyébként meg épeszű ember nem hiszi el, hogy ezek hosszú távon működőképesek lettek volna. Vagy azt hiszed, hogy a magán-nyugdíjpénztár úgy működik, mint egy persely, ahová bedobod a fillérkéket, aztán majd alkalomadtán kiveszed? Szted mit csináltak azok a befizetett pénzzel? Nyilvánvaló, hogy befektették, forgatták. Márpedig ha olyan nagy hasznot ígértek, az egyúttal azt is jelenti, hogy elég magas volt a kockázati rátájuk, kben egyszerűbb lett volna simán takarékba fektetni azt a pénzt. Ezek a pénztárak - amellett, hogy saját maguknak is profitot termeltek, na meg a saját költségeiket (a papírtól a bérekig és a kböző egyéb kiadásokig) is fedezték, még komoly megtakarítást is ígértek... ezt csak a hülye hiszi el (na meg a quaestorosok). Szerencse, hogy időben leállították őket, így most mindenkinek van garantált nyugdíja. Vagy netán tudsz valakit, aki nyugdíj nélkül maradt?

2016. jún. 1. 23:06
 34/41 Celtix ***** válasza:
Namegeccer: ha szerinted megerte MOL-reszvenyt venni a magannyugdij-pneztarakbol lenyult penzbol es ez NEM tozsedezes, akkor ennyi volt, nem is probalok vitazni, nincs ertelme.
2016. jún. 7. 08:09
 35/41 Celtix ***** válasza:
Amugy meg tiz ev mulva terjunk ra vissza, van-e mindenkinek garantalt nyugdija. Engem mondjuk husz ev mulva erdekelne, miutan a 65-ot betoltom, de van egy olyan erzesem, hogy eletem vegeig dolgoznom kell.
2016. jún. 7. 08:10
 36/41 anonim ***** válasza:

Namégeccer: Nem tudok arról, hogy pont a "lenyúlt" pénzekből, pont MOL részvényt vettek volna, de ha így van, nem is rossz ötlet. Valóban, ez tőzsdézés, csakhogy más, amikor a magyar állam vásárolja be magát egy sikeres (és hozamot termelő) multi cégbe - ami mellesleg magyar tulajdonú -, és más, ha egy ismeretlen (általában offshore hátterű) magánvállalkozás játszadozik a befizetők pénzével. Még mindig nem volt elég a Quaestor példája? Így az államnak bevétele keletkezik, amúgy pedig egy magáncég termel profitot magának. És mi van, ha veszteséget termel? Semmi. Szépen lelép, a felháborodott nyugdíjtalan nyugdíjasok meg mennek tüncizni a kormány ellen...

Csókolom!

2016. jún. 8. 21:33
 37/41 Celtix ***** válasza:
nem tudom, nekem annyira jo emlekeim nincsenek az allami vallalatokrol, az allamszocializmusrol. Dehat vegulis...
2016. jún. 10. 12:22
 38/41 Robee80 válasza:
Mert az embereknek az ingerküszöbe már átlépte a normális értékrend határait, és ezáltal már nem rökönyödnek meg semmilyen korrupciós és egyébb botrányon mivel avval könyvelik el, hogy csak az ellenoldal találta ki. Szerintem meg tragédia ez a közfelfogás. Érvelnek, hogy mennyivel jobb, szebb stbstb.De tényleg emberek kicsit lássunk már át a szitán és ne csak az Orbáni médiumokból tájékozódjunk!!!!
2016. nov. 27. 06:36
 39/41 anonim ***** válasza:
Én gyűlölöm ezt az országot és a magyarokat, és azt kívánom, hogy bárcsak ne is tudnék magyarul, ne is tudnék erről az országról. Mocskosság ami itt megy, undorító! Fúj magyarok! Hajrá Nyugat!
2017. febr. 5. 17:54
 40/41 anonim ***** válasza:
Nyugtass meg, hogy már úton vagy egy szebb világ felé, Lackó. Jobb lesz az mindenkinek.
2017. febr. 5. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!