Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » TAXI-sok a szabad piac ellen...

TAXI-sok a szabad piac ellen tüntetnek?

Figyelt kérdés

2016. jan. 20. 16:12
 1/10 Dymo ***** válasza:
91%
Azért az marhára nem szabad piac, hogy a taxisokat kötik a törvények, az Ubert meg nem. Félreértés ne essék, egyre inkább nem szimpatikus, amit a taxisok művelnek.
2016. jan. 20. 16:25
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
inkább mellette, mert a taxisokra vonatkozó szabályok olyanok mintha az állam egy monopóliumot szabályozna le, közben belépett egy új szereplő akire mivel nem vonatkoznak a szabályok aránytalan piaci előnyre tett szert
2016. jan. 20. 16:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A gond az, hogy a taxisok nyomásának már egyszer engedett a kormány, azzal lényegében eltörölték a verseny helyzetet, az volt a bajuk, hogy Volt taxis aki többszörösét kereste a másik taxisnak, mert pl reptéren foglalt helyet.. egységesítették a tarifákat, rengetek feltételhez kötötték a taxizást, ezzel lényegében eltörölték a szabad verseny piacot. A probléma az, hogy vagy szisztematikusan mindenkivel be kéne tartatni ezeket a korlátozásokat, ami egy kapitalizmusban a 21. Században szinte lehetetlen küldetés. Vagy a taxisoknak is újból el kell törölni a nagyon szigorú szabályozást. Szóval közvetve igen, a szabad piac ellen tüntetnek, csak ezt Nem most kezdték!

Mexikóban az uberesek sztrájkolnak, mert a taxisok olyan alacaonyra vitték a tarifát, hogy nem éri meg a fuvarozónak az uber szolgáltatásai miatt fizetni. Na ott pl verseny helyzet van!

2016. jan. 20. 16:48
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
Az a bajuk, hogy visszanyalt a fagyi. A mostani szabályzást is ők balhézták ki, most már egyék meg amit főztek.
2016. jan. 20. 17:02
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Igazából valamennyire most is szabad a piac.

Adott a mindenkire érvényes feltételrendszer, adott a mindenkire érvényes fix tarifa.

A néhány nagy taxidiszpécser szolgálat díjai között sincs nagy különbség, amit a taxis vállalkozók befizetnek havonta. Innentől aki többet dolgozik, hatékonyabban dolgozik, kisebb fenntartási költséggel üzemelteti az autóját az többet is tud keresni, mondhatni versenyelőnyhöz jut.

Az meg nem kimondottan szabad piac, hogy úgy szállok versenybe, hogy semmilyen rám vonatkozó jogszabálynak nem tteszek eleget és így szerzek versenyelőnyt.

2016. jan. 20. 17:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5 ennél nagyobb marhaságot nem hallottam még:D

Nem valamennyire kell szabad piacnak lennie, hanem teljesen! Ennyi erővel a kommunizmus idején is valamennyire szabad piac volt, hiszen bárki lehetett boltos aki eleget tett szigorú feltételeknek és egység áron árult mindent!

Most akkor a külvárosi gizi néni is felháborodhatna, hogy tőle miért 200 forintért veszik a melegszendvicset, miközben a népligeti busz pályaudvaron ugyan azt árulják 350 ft-ért! Majd kikényszeríthetné hogy budapesti egység ára legyen a kajáldáknak, mindenki azonos árat fizessen a hely bérlésért, akinek magán tulajdona van az is fizessen bérleti díjat (a taxisok akkor is fizetnek, ha nincs megszokott helyük ahol várakoznak), szabványosíthatnánk a kajáldák kinézetét. Pl törvénybe lenne foglalva hogy sárgának kell lennie a falnak! Ez hol szabad verseny? Áruld már el nekem! Ez engem inkább a kommunizmusra emlékeztet, nem egy szabad piacra!

Méghogy "valamennyire " szabad xd tényleg jót röhögtem ezen!

Kb mintha azt mondanám, Hogy valamennyire azért törvényesen raboltam ki a bankot, mert amikor befektettem a pénzt, akkor adóztam utána:D

2016. jan. 20. 19:08
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

A taxisok a mai kor bányalovai, lámpagyújtogatói, vagy szövőnői.

A technológiai fejlődés meg fogja szüntetni a munkakörüket.

Ez persze nem tetszik nekik. ezért tüntetnek.

(persze ezt így nem tudják, de a motiváció valójában ez...)

2016. jan. 20. 19:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen
2016. jan. 20. 20:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Töröljék el a taxisokra vonatkozó szabályozást és győzzön a jobb! Ez a szabad verseny lényege!
2016. jan. 21. 08:33
 10/10 Takács Henrik válasza:
Az a gond, hogy a megszólalók nagy többségének fogalma sincs a tényekről, de véleménye az van. Nem számít neki, hogy hülyeségeket hord össze.
2016. máj. 24. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!