Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi Magyarok, miért nem fogunk...

Mi Magyarok, miért nem fogunk össze orbán ellen? (Tüntetés stb)

Figyelt kérdés
2016. máj. 18. 17:26
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Mert nem az én problémám.
2016. máj. 20. 13:25
 22/41 anonim válasza:
43%

Tehát, ti elégedetlenkedők, ti vagytok a Magyarok?

Azért nem fogunk össze, mert nincs rá szükség. Az ország a lehető legjobb úton halad. Csak néhány ezer elégedetlenkedő idióta fröcsög a neten össze-vissza. De ők akkor is megfojtanák egy kanál vízben Orbán Viktort, ha az országunk már Kánaán lenne...

Akinek nem tetszik itt, húzzon az országból és ne is jöjjön vissza...

Persze, nem hibátlanok, szem előtt tartják az egyéni érdekeiket is, de hibátlan, saját érdekeit nem szem előtt tartó kormány, politikus, ember nem létezik.

Te, aki elégedetlenkedsz, pontosan ugyanezt tennéd (ha lettél volna olyan ügyes, hogy kormánytag legyél), lehet még durvábban. Hiába mondod azt, hogy nem.

Ők legalább nem adják el az egész országot kilóra idegen hatalmaknak és végre megreformálnak dolgokat és fejlesztenek...

2016. máj. 20. 18:25
 23/41 Juliusz48 ***** válasza:
49%
Azért mert nincs miért. Te utálod keresd a többieket, mert egyedül kellemetlen. Az összehasonlítás alapján a regnálása alatt az MSZP 47% minimálbért emelt kicsit nagyobb infláció mellett, a Fidesz 1999-2002 között 100% felett, és a jelenlegi öt év alatt is már 60% felett van az emelés karcsúbb inflációval. A segélyt 60%-al magasabb közmunkára váltotta, aki azon ÉLT mert nincs és nem is volt módja módja trükközni örült neki és nem szeretne segélyen élni. Az emberek többsége legfeljebb dolgozik annak aki EU pályázaton nyert tehát boldog, aki meg prüszköl és lenyúlásról kiabál, nem a melósok közül kerül ki, hanem az előző haszonélvezőkből, vagy a Jobbikot támogató várományos milliárdosból,ha nem tart több vasat a tűzben, az átlagember nem szívesen kaparja ki másnak a forró gesztenyét.
2016. máj. 20. 18:33
 24/41 ricsi_gyakori_kerdes ***** válasza:
72%

#19-re: 2 megjegyzésem lenne:

1. A "nincs alternatíva" - számodra biztosan meglepő módon - Horn Gyuláék idején hangzott el, akik meg voltak győződve róla, hogy ők a világmegváltók és a megszorításokon kívül más, érdemi alternatíva nincs is. Szóval először a baloldal harsogta azt, hogy csak ők vannak és senki más. Sőt, nem is először, hanem egyedüliként.

2. Aki most azt mondja, hogy nincs alternatíva, az nem a Fidesz miatt mondja ezt, hanem még emlékszik a 2002 és 2010 közötti, 8 évnyi szerencsétlenkedésre. A kormány semmivel nem volt kevésbé korrupt, fikarcnyival sem, ugyanakkor tombolt a tehetségtelenség és a tehetetlenség. 8 év kormányzás után sem tudtak maguk mellett érvelni, 2010-ben is az volt a választási kampányuk lényege, hogy "fogjunk össze OV ellen". Hát, fogjon össze ezekkel az, aki rájuk van szorulva... :-)

2016. máj. 22. 07:47
 25/41 petropal palevich válasza:
75%

Egyik kérdésem, hol vannak a Magyarok? "Megcsonkított" országunkban lassan már csak a "hagyományőrzők" állnak ki, hogy mi is lenne az a Magyarság!? Majdhogynem kisebbségbe szorultunk és a mostani határainkon túl rekedt vagy Magyarországot "elhagyni" kényszerült emberek jóformán színvonalasabban ápolják, őrzik a magyar kultúrát stb. Legalábbis ezt látom főleg Erdélyben, de Kárpátalján és "felvidéken" is.

Álláspontom és a történelmi tények szerint a politika az ember és a társadalom megrontója,ha a "vezér-kos" ebbe az irányba tereli a "nyájat". A magyar ember is türelmes, békés mint "birka". Ráadásul okos, találékony stb. Biztos vagyok benne, ha netalán a "birka-türelem" pohara betelik és a "Talpra Magyar" szükségét kívánja, akkor nem csak a "Trianonban élők", hanem az Anyaországhoz kötődő polgárok is összefognak, ha már "vezér-kosunk" nem képes képviselni, "megvédeni" a Magyarságot, mint barátságos nemzetet, bele értve az itt élő nemzetiségieket is.

Orbán Viktor Miniszter Elnök Úr iránymutatásait én sem mindég értem. Ez egyszerű állampolgár részéről természetes. Politizálni "hétköznapi" eszközökkel nincs rálátás. Logika azonban van, de a politikában, mint más dologban sem, ne keressük ezt.

A FIDESZ-es mechanizmusban vannak pozitívumok és negatívumok, minthogy nyilvánvalóan az emberek más-más szemszögből alkotnak véleményt. Ez törvényszerű és nem csak a demokráciában.

Az én meglátásom szerint az Orbán-Kormány olyan intézkedéseket tett-tesz, ami jelenleg pozitívumnak látszik,de a jövőre nézve "katasztrofális" lehet. Az viszont történelmi igazság, hogy soha nem volt olyan "vezér-kos" aki mindenkinek szimpatikus lett volna.

Nem pártolom Orbán Viktort és a FIDESZ-t,mint ahogy egyetlen pártot sem, akik egymást "ócsárolják" többek között "hatalmi" motivációval, messze nem diplomatikus eszközökkel. Ez nem az Ország és polgárainak érdeke.

Amit látok és tapasztalok az sok mindenben kozmetikázott kormányzati intézkedés.

Most azonban legfőbb téma szerintem a migráns kérdés. Igaz, már a csapon is ez folyik, éppen ezért komolyan kell venni.

Már említettem, nem vagyok "Orbán-párti", de a migráns kérdésekben való hozzáállást tisztelem, amellett, hogy együtt érzek a menekülni kényszerülőkkel.

* Gondolkodjunk csak el egy pár témában!:

- A napokban különböző Hír-Tv adásaiból hallottam azon feltevést, hogy a migráns ügy az EU ellen irányul.

- A történelmi múlt hasonlóságát felidézve:

(1) Még a II.világháború alatt létre kellett jönni valami paktumnak, hogy az Oroszok csak "fél" Berlinig nyomultak. Miért álltak meg és a háború után 1947-ben Moszkvában, orosz oroszlánrésszel kvázi újra felosztották Európát, Trianont is felül írva. /USA, Anglia, SZU/

(2) Tudjuk, hogy a Szovjetunió idejében az orosz nemzetiségűeket áttelepítették a szovjet tagállamokba illetve a krími tatár-nemzetiségűeket a félszigetről.

(2) Tudjuk, hogy az orosz-ukrán valahol testvér-nemzetiség /Kijevrus/ és mégis véres konfliktus keletkezett, amikor Ukrajna bejelentette az EU-szándékát.

Mi volt az "ürügy", hogy az Oroszok szó szerint megszállták a Krímet és a Kelet-Ukrajnai harcokkal szimpatizál, sőt...

Én úgy tudom az ürügy, az orosz-ajkúak "védelme". Ezzel szemben gondoljuk át logikusan! A KGST által alkotott úgymond ország-sávos kommunista barikád megszűnt, a SZU feloszlott. Jött a "mentőöv" FÁK tagállamok, melyből Ukrajna is kilépett és függetlenné vállt. Ukrajna szándéka az EU. Naná! Putyinnak egyértelműen nem tetszik, hogy Ukrajna esetleges EU-s elkötelezettségével hirtelen az orosz határon teremne a rivális Nyugat és a NATO stb.

(3) Anglia érdekes, hogy ki akar lépni az EU-ból.

(4) Putyin-Orbán "találkozók.

(5) USA-Oroszország, bármelyik, ráadásul a térségben háborúzó nagyhatalom "rendet" tudnának tenni és a békés embereknek nem kellene menekülni hazájukból. Mit keresnek ott? "Játszanak"-"egymást mutogatják" vagy tényleg inkább a migráció az érdekük.

Álláspontom szerint igaza van Magyarországnak, hogy "végre már" függetlenül akar dönteni. A migráns helyzettől pedig személy szerint félek, fenntartásaim vannak. Egyrészt, nem tudom elképzelni ezeknek az embereknek a beilleszkedésüket. Minden szempontból másabbak és van hazájuk. Kik fognak ott lakni, ha mindenki elmenekül?

Visszatérve az orosz taktikára felmerül a kérdés, hogy mi várható, ha az "iszlám ajkúak" ürügyén akarna valamely más ország konfliktust Az EU-ellen??!!

Üdv. P.P.P

2016. máj. 23. 11:41
 26/41 Keito ***** válasza:
86%

Legközelebb 2018-ban lesz „Magyar összefogás”.

Ha valaki a hatalmat gyakorló pártok, vagy Orbán ellen van, az elküldheti ellenzékbe minden soron következő, vagy esetleg egy előrehozott választáson.

Addig az ellenszenvét, a tiltakozását és egyet nem értését bárki szabadon kifejezheti a tüntetéseken, az Internetes fórumokon és közösségi portálokon, vagy akár a nyílt utcán is…

Egy szabad, demokratikus jogállamban élünk.

Az is a demokrácia, a fékek-egyensúlyok, a jogállamiság, a tolerancia, a másság iránt kifejezett tisztelet, a liberalizmus, a politikai korrektség stb. része, hogy nem mindig azok nyerik a választásokat, akik nekünk rokonszenvesek.

2016. máj. 23. 12:48
 27/41 petropal palevich válasza:
100%

Keito

Kedves Keito!

Elnézést, ha személyeskedésnek tűnik, hogy Önnek /Neked is/ címezve ismételten "hozzászólok"!

Szavaidat idézve: " Az is a demokrácia, a fék-egyensúlyok, a jogállamiság, a tolerancia, a másság iránti kifejezett tisztelet, a liberalizmus, a politikai korrektség stb. része, hogy nem mindég azok nyerik a választásokat akik nekünk rokonszenvesek"- maximálisan összefoglalja egyetértésemet. Ha, nem ezt követjük és csak egymás álláspontjait ócsároljuk, ez soha nem vezetett, nem vezet és nem fog jóra vezetni. Sorolhatnánk a történelmi múltat, de ebből nem tanulva sajnos a jelent is ez motiválja. Állítólag az Ember értelmes lény! Akkor miért csinál, "provokál" magának konfliktust, netalán háborút??!! Szerintem ki kellene már nőni a "tyúk perekből vagy a szomszédba áthajló faágakból"!! Hülye példa, de elgondolkodtató, hogy pl. a szomszédom - akivel egyébként jó, de toleráns viszonyban vagyunk, sőt..- megszólt azért, hogy tőlem át fog mászni a csiga és le fogja rágni a borsó levelét. Szoktunk politizálni is. Ő FIDESZ párti, én meg nem tudom hová tenni magamat, de kulturáltan megvitatjuk egymás álláspontját, "még a csigával kapcsolatban is."

Előző hozzászólásomban is kifejtettem álláspontomat, illetve megosztva "információimat". Segítségül kérem ezek véleményezését illetve tudnék-e választ kapni az alábbi gondolataimra:

I./ Hogyan lett Magyarország "Trianoni rezervátum"?

(1) Kik és miért döntöttek úgy, amivé "lettünk"?

(2) A mostani kormány fölött miért akarnánk "véres

kardot"? És előtte? Elfelejtettük Magyarország

"nagyjainak" hinta-politikáját s ezért bűnhődi a

Nép a múltat és jövendőt?

(3) "Véres kard"? Nem volt elég "56"? "Veterán"

barátom szerint, ez személyre szóló "felkelés"

volt. Szavait tiszteletben tartom, de hiszek is

meg nem is, hiába éppen az 56-osok "oldalán állt"

és magas rangú "nyugalmazott" tiszt.

(4) Most megint az "utcára" akarunk menni? Nincs

demokratikus parlamentünk, ahol akár ellenzéki

képviselő is konkrét, kézzel fogható "bizonyíté-

kokkal tudna elő állni a kvázi nyilvánosság

előtt?

Előző hozzászólásom konkrét, "visszaigazolható" információkat és ennek birtokában számomra logikus következtetéseket motivál. Mindennemű ellenvetést elfogadok, kontrollálom saját álláspontomat, hiszen éppen ezért akarjuk diplomatikusan egymás gondolatait megosztani.

Orbán Viktor Miniszter Elnök Úrral azonban egyet értek a migráns kérdésben. Hogy Ő miért látja így, másrészt Magyarország szuverenitását /ez sem biztos!/ próbálja képviselni a jövő titka. Ezen következtetéseimet előző hozzászólásomban próbáltam részletezni.

Egyet szeretnék kérni Önöktől-Tőletek! Ne az utcára menjünk tüntetni vagy "megmozdulásokat" szervezni. Van parlamentünk és vannak képviselőink. Azért választottuk meg Őket, hogy képviseljenek bennünket. Meg nem tudom mondani hirtelen, hogy mennyi párt van Magyarországon.

Nem igaz, hogy nem tudnánk ezen pártok képviselőin keresztül "értekezni" a parlamentben. Ha nem, akkor miért választottuk meg Őket és "konyec filma és demokrácia.

Köszönöm, ha elolvastátok és

elnézést, ha nem volt

szimpatikus.

Említettem, nem mindenki

egyformán látja a világot!

Eltérő véleményünk természetes, de pozitív értelemben vett eszmecsere, a közös álláspont és tolerancia illetve a békés egymás mellett élés fundamentuma.

Üdvözlettel

Parács Péter Pál

/petropál pálevich/

E-mail: druzsba@indamail.hu

druzsba@inbox.ru Szolnok

2016. máj. 23. 15:54
 28/41 anonim ***** válasza:

(petropal palevich-nek egy thumb up! :) )

Ami pedig a kérdést illeti:

Tény, hogy én sem értek egyet mindig a kormánnyal (Fidesszel), de innen kintről megtehetem, hogy "felülről" nézzek a dolgokra.

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a legtöbb népszerűtlen intézkedés nem is annyira a Fidesz, mint inkább a KDNP nyakába varrható. Sztem Harrach a szürke eminenciás, aki OV mögé megbújva időnként megkavarja a színeket (érdemes elgondolkozni egy-egy intézkedésen, és rögtön felsejlik mögötte egy már-már bigott konzervativizmus. Ami nem lenne feltétlenül nagy baj, csak néha túltolják, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ebben a liberális világban a pénzen kívül nincs már semmi érték (erkölcs, morál meg pláne!), az emberek (a nép/nemzet?) teljesen gyökérvesztetté vált, és ilyenkor nagyobb bűn valakit b*zinak nevezni, mint megölni egy magzatot.

A másik pedig, hogy Orbánnak nincs alternatívája. Szinte egy kezemen meg tudom számolni, hogy az utóbbi 500 évben hány olyan vezetője volt az országnak, akinek hosszú távú (pozitív) elképzelései voltak az ország és a nemzet sorsát illetően, ráadásul azokat meg is tudta valósítani. De most Orbánnak nemcsak a nagyvilággal, hanem néhány hazai idiótával is meg kell küzdenie, minden intézkedés tízszer annyi időbe, pénzbe és energiába kerül az ellenzék miatt. Ha anno a Hunyadiaknak is ennyit kellett volna bíbelődni az ellenzékkel, még most is török fennhatóság alatt lennénk.

Harmadszor: Legtöbb ember csak divatból Orbán-ellenes. Ld. pl. a megélhetési tüntetőket, és mindazokat, akik heccből vagy pénzért, netán butaságból felülnek az uszításnak. 15 éves kölykök már úgy gyalázzák OV-t, hogy öröm volt hallgatni, de mikor rákérdeztem, 4-ből 2 nem tudta, hogy ki is az az OV, és 4-ből 4-nek fogalma sem volt, hogy mit is tett vagy nem tett.

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kérdező is valami hasonló kategóriába tartozik...

2016. máj. 23. 17:10
 29/41 petropal palevich válasza:

Avetino!

Köszönöm, köszönjük!

Az én hozzászólásom, csak úgy jött a fejemben lévő "turmix" információkból.

Te viszont úgy gondolom, hogy "toppon" vagy. Sok igazságot érzek szavaidban.

Köszi

P.P.P.

2016. máj. 26. 15:49
 30/41 anonim ***** válasza:
Öröm olvasni az előző válaszokat, köszönöm.
2016. máj. 26. 23:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!