Kamaszok, tinédzserek (kb.13-19 korig)! Ti érdeklődtök a politika iránt? Ha igen, melyik hazai párttal szimpatizáltok és miért?
17 vagyok. Érdeklődök a politika iránt, bár az itthoni helyzet nem igazán érdekel. Süllyedő hajó.
AZ LMP-vel szimpatizálok, mert ők még nem idegenítettek el maguktól. Kevés figyelmet kapnak a médiában, és igazából nem is tudom mit csinálnak a Parlamentben. Szomorú, de én őket favorizálom, egyszerűen azért mert az összes többi tetű.
Vannak baloldaliak köztetek?
(MSZP, DK, Együtt, Libsik..stb)
17 éves vok és Én korábban Bajnait támogattam erősen, mert kiváló közgazdász és jó intézkedéseket hozott 1 éves kormánya alatt csak amióta visszavonult, nincs senki akibe bíznék. :/
Liberálisnak vallom magam, a jobboldali pártok és nézetek egyáltalán nem vonzanak.
#5-ös voltam.
Valamilyen fokon igen, de...
Társadalmilag jobboldali beállítottságú vagyok, tehát nemzeti, konzervativ, keresztény. Alapvetően ez nem politika, csak az elmúlt 100 évben lett egyre inkább az.
Gazdaságilag nincs normális párt.
Pártok terén nekem valami ilyesmire van szükségem, tehát nem a Jobbik (ami azontúl, hogy rettenetesen ostoba emberek gyülekezete, meg a hatalomért cserébe mindent elad, még csak nem is konzervativ), nem a szétszakadozó baloldal (migránsok, nemzettelen és ateista gondolkozás, liberalizmus, szintén ostoba emberek gyülekezete), nem az LMP (b_zik, értelmes programjuk nincs, liberálisok; egyedül a zöldpolitikájukat tudom értékelni).
Marad a Fidesz-KDNP, ami...
Fidesz: valamilyen fokon konzervativ, nacionalista, és védi az értékeket; no meg polgáriak jellegű párt; és...
KDNP: keresztény és konzervativ, nemzetiesebb gondolkozású.
Engem személyesen még az oktatás érint, amivel egyetlen bajom a könnyedsége (minden idiótát felvesznek), és a mindennapos testnevelés (ami jó lenne, csak nincsen sem tanár, sem hely). Az óraszám az megfelel (7-9 óra az reális). Szerintem pont nehezítené kellene, és lehessen választani reál-humán között ("A világ valamennyi erdejében nincsen két egyforma fa,. És nincsen két egyforma ember." Gróf czegei és szentegyedi Wass Albert). Azt kelljen megtanulni, amihez ért az ember, de azt keményen, valamint két kötelező nyelvet (és felsőfokú nyelvvizsgát).
Mindenesetre, a Fidesz-KDNP a legmegfelelőbb számomra, ebből is inkább a KDNP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!