Miért nem jobb a demokrácia, mint a diktatúra?
Áh, első vagyok, félreértettem a kérdést (arra válaszoltam, hogy elméletileg miért jobb, nem arra, hogy miért nem jobb).
A diktatúra akkor jobb, ha a diktátor jobb döntéseket hoz a nép érdekében, mint amit a nép által megválasztott vezető hozna.
A diktatúra azt jelenti hogy a kissebség , ebben az esetben 1 fő hoz döntéseket, és nem is tolerálja az ellenkező véleménye .
A demokrácia ad arra hogy a többség megválasztott vezető csoportja hozzon döntéseket.
A demokrácia ezen felül tolerálja az ellenkező véleményt, megengedi annak kifejtését , nem bünteti az ellenkező véleménnyel kampányolást, esetleg tüntetést.
A diktatúra viszont épp a nevében is benne van hogy diktálja a viselkedést gondolkodást véleménynyilvánítást.
Nincs jó diktátor.
Van jó demokrácia.
Nem jobb a diktatúra, jobb a demokrácia.
A diktatúra csak a diktátornak jó.
A demokrácia a többségnek jó, és ami jó a többségnek , az jobb mint ami nem jó nekik.
Olvass könyveket a történelemből, a történelem ismétli magát, a diktatúra jelentősen nagyobb elhalálozási aránnyal jár a saját országában mint a demokrácia, tehát egészségtelen, az orvosod nem javasolja.
Értve vagyok?:)
Elméletben jobb a demokrácia. A gyakorlatban hiába vannak "választások", ha a politika kultúrája olyan, hogy a politikusok a hatalom megszerzésére törekszenek ahelyett, hogy valódi feladatukat, a választók képviseletét látnák el.
A diktatúrában csak egy ember akarja kitömni magát pénzzel, talán sokkal hamarabb jön el a pont, hogy mások érdekeit is figyelembe vegye. A demokráciában X évente jönnek újabb hatalomra, pénzre éhes emberek, a rendszer sosem jut el arra a pontra, hogy a népet képviselje.
Nemes Zoltán, amit leírtál, az egy minden realitást nélkülöző utópia.
Kezd el sorolni, hogy az elmúlt háromezer éveben hol és mikor fordult elő az, amiről te írsz.
Én egyről sem tudok. Se a múltban, se a jelenben, és a jövő se kecsegtet semmi jóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!