Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kitöltöttétek már ezt a...

Kitöltöttétek már ezt a tesztet? (Politika Térkép)

Figyelt kérdés

Ha még nem ismered, töltsd ki a legjobb belátásod szerint, majd oszd meg velünk az eredményt. Kíváncsi vagyok, hogy aki jobbosnak vagy balosnak tartja magát, megfelelő eredményt kap-e. Érdemes a végén összehasonlítani a te pozíciódat konkrét pártokéval vagy bármilyen réteggel.

[link]

2010. jan. 5. 13:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40,48
2010. jan. 5. 15:10
 12/25 anonim ***** válasza:
24%

Én konzervatív-jobboldalinak tartottam magam, és ez is jött ki. (4;-18) De azért még elég közel vagyok az origóhoz... A legtöbb pötty mellettem narancssárga, és a 98-02-es Fidesz oldalán vagyok, amivel a leginkább egyetértettem az eddigiek közül.

Ezek szerint a politikai én-tudatom helyes...

2010. jan. 5. 15:15
 13/25 anonim ***** válasza:
18%

Minden esetre a cigányozós-zsidózós kérdéseknél fogtam a fejem... Valóban ettől függne, hogy mennyire vagyok liberális, vagy konzervatív??? :O

A teszt amúgy is sarkos, mert a megfogalmazott állítások is sarkosak...

2010. jan. 5. 15:19
 14/25 anonim ***** válasza:
76,38
2010. jan. 5. 16:01
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

-2, 8 :D

Amúgy nekem is eléggé sántít ez a teszt, mintha erősen a baloldal előnyére hajazna a dolog.

Olyanokat mond pl, hogy:

"A gazdasági fejlődés előbbre való még akkor is, ha ettől elszegényednek az emberek."

Namost. Ha ezzel egyetértünk akkor ha jól tudom a jobboldal felé tolódhat el jelentősen a helyzetünk, ha meg nem akkor a baloldal fele mozdulunk. És nem hinném h van aki ezzel a kijelentéssel teljes mértékben egyetértene...

Vagy itt van egy másik állítás, ami valahogy így hangzott:

"Az alapvető jó életfeltételeket biztosítani kell minden társadalmi osztály számára."

Ezzel szerintem az emberek nagy része egyetértene, merthát miért ne? Szép dolog! De ez megint csak a baloldal felé mozdít el.

Félreértés ne essék, én nem a jobboldal vagy a baloldal értékeit akarom becsmérelni, láthatjátok h mindenképpen valahol a középen helyezkedek el a politikai koordináta rendszerben. Csak valahogy nem érzem a kijelentések mennyiségében és megfogalmazásában az egyensúlyt, a normális arányt...

Igen, félálomban ilyen bénán fogalmazom, de a lényeg remélem lejött.

2010. jan. 5. 18:16
 16/25 A kérdező kommentje:

"....

A gazdasági fejlődés előbbre való még akkor is, ha ettől elszegényednek az emberek.

Namost. Ha ezzel egyetértünk akkor ha jól tudom a jobboldal felé tolódhat el jelentősen a helyzetünk, ha meg nem akkor a baloldal fele mozdulunk. És nem hinném h van aki ezzel a kijelentéssel teljes mértékben egyetértene..."

Nem csak balra és jobbra tolódhatunk hanem szélére és középre, itt 4 irány van.

2010. jan. 5. 18:47
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

Nekem 54,36 jött ki, inkább liberális és inkább gazdaságilag jobboldali.

Viszont a politikai térkép szerint engem senki nem képvisel, mindegyik elég távol van, legközelebb az MSZP 1994 és MSZP 1998 van.

Az meg főleg érdekes, hogy jócskán eltérek a lakóhelyem, az életkorom és a végzettségem többségétől.

Viszont eszerint most az MDF-re kellene szavaznom!

2010. jan. 5. 19:39
 18/25 anonim ***** válasza:
nekem -22, 18 jött ki
2010. jan. 5. 20:17
 19/25 anonim ***** válasza:
-26;-46
2010. jan. 6. 17:04
 20/25 anonim ***** válasza:

én is valahova a magányos részbe esek, és nekem is az MDF van legközelebb. itt a válaszokból amúgy úgy látom, hogy nem egészen tiszta az embereknek, hogy hagyományos értelemben mit jelent bal és jobb olda, mert itthon annyira kuszák a viszonyok.

a jobbik pl tényleg baloldali gazdasági értelemben, hiszen a szabad piacot ellenző, tőkeellenes, kapitalizmus ellenes. ugyanakkor társadalmi értelemben jobboldali, hiszen a nemzeti értéket előrevalóbbnak tekinti, az egyenlőségnél.

míg az mdf társadalmilag és gazdaságilag is jobb oldali, azaz piacpárti, és az egyéni felelősséget fontosabbnak tartja a közös felelősségnél.

az LMP gazdasági értelemben és társadalmi értelemben is inkább baloldali, bár náluk bekavar, hogy a környezetvédelmi szempontok miatt viszont nemzeti, hiszen amit mi állítunk elő, és mi is fogyasztjuk, azt nem kell szállítani, nem kell tartósítani, és csomagolni pl. ezért mondják magukról, hogy ökopolitikai párt.

a két nagy párt, meg kb pont fordítva van, mint ahogy a parlamenti patkóban ülnek :)

2010. jan. 6. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!