1. Az egykulcsos adó miatt azonnal közel 10 ezer forinttal kaptam kevesebbet, ami bruttó 100 ezernél azért komoly érvágás.
2. Bérkompenzációra nem voltam jogosult, mert (meg tudom mutatni bárkinek a papírt) túl kevés volt a fizetésem hozzá - kaptam egy táblázatot mely szerint a fizum nem érte el az alsó határát, amitől járna.
Benyelték a magánnyugdíjamat. Fiatal vagyok még nem gyűlt rajta akkora nagy összeg, de náluk akartam maradni. Mikor bementem a biztosítóhoz, ők is azt mondták, hogy fél millió megtakarítás felett ajánlják a maradást, így végül az államit választottam. Az összegyűjtött közel kétszázezremből meg egy fityinget sem láttam, mert mindenféle levonásos dumával egyszerűen eltűnt, mint szürke szamár a ködben.
3. Multinál dolgoztam, a mindenféle multiellenes megszorítások eredményében a cég úgy döntött, hogy mivel nem elég a profit, bezárnak. Mindezt a kislányom születése után 3 héttel. Nincs hova visszamennem, jelenleg gyesen vagyok, már dolgozhatnék részmunkaidőben, így rá is vagyok kattanva az álláskeresésre. Több helyre hívtak, de részmunkaidőben sehol nem akarnak foglalkoztatni. És később is ez lesz a helyzet, mert párom vidéken dolgozik, így úgy kell berendezkednem, hogy a gyerekeket tudjam hozni-vinni. Hát erre verik a mellüket, hogy így meg úgy segítik az anyákat?
És nekem ennél nem kell több indok, hogy utáljam őket.
Minimálbér emelés? Szuper, minket pont nem érint.
Rezsicsökkentés? Ugyanmár! Utálok pazarolni, ott spórolok ahol tudok. Az a havi összesen 3 ezer forint két gyerek mellett szerinted mennyire látszik meg a családi költségvetésen?
Szóval várom válaszodat, hogy a helyzetemben minek is kellene örülnöm...
Rezsicsökkentés?
Kisebbség:tombol az országban a bűnözés,erőszak.A gyerekeket csak a segélyért csinálók ugyanannyi pénzt kapnak,mint a normális magyar családok.Ezekből a gyerekekből jó eséllyel szintén bűnözők lesznek,mert egyszerűen azt látják a környezetükben,hogy munka nélkül jól lehet élni.Meg lehet erőszakkal szerezni gyakorlatilag a luxus cikkeket is minden következmény nélkül.És mikor ezek a fiatalok elérik a szaporodóképes kort,csinálnak ők is utánpótlást bőven,hiszen az állam lelkesen szaporítja őket,szavazónak majd jók lesznek.
A börtönben sincs rossz életük.Napi 8000 ft jut egy rabra naponta a mi pénzünkből.Kevés magyar család költhet napi szinten fejenként ennyit.Kórházi beteg napi élelmezésére 4-500 ft jut,szemben a bűnöző 8 ezrével.
Van börtönőr ismerősöm,azt mondja,télen a rabok déligyümölcsöt is kapnak,ő nem tudja megvenni a gyerekeinek a fizetéséből.Jól van ez így?
Azt ártotta, hogy az ország nagy része nyomorog, miközben ők meg dőzsölnek.
Ennyit ártott.
"Szóval várom válaszodat, hogy a helyzetemben minek is kellene örülnöm...
Rezsicsökkentés?"
Nyílván :) Lehet, hogy még 1000 ft-ot is megspórolt vele, ahogy a többi félkegyelmű is.
"A Fidesznek a szerencséje, hogy a nyudíjasokat és a kisebbséget (lassan többen vannak, mint a magyarok) meg tudja vásárolni."
Elég szomorú. Remélem utólag elveszi tőlük az összes nyugdíjat, meg a kedvezményeket a közlekedésben. Még pezsgőt is bontanék.
Én 2010-ben végeztem a középiskolával. Mivel támogatást nem kaptam, pénzünk meg nem sok volt, így nálam ki volt lőve a felsőoktatás.
Két munkahelyem volt. Az egyiken azért nem maradtam, mert feketén akartak foglalkoztatni, és úgy, mint egy rabszolgát. A másik hiába volt tisztességes, a sok adó meg mindenféle marhaságok miatt ideje korán csődbe ment. Végül 2011 nyarán bejutottam egy multihoz. Örültem, van munkám, normális, s meglepő módon minden tiszta, sehol egy átvágás, vagy feketézés, s minden szabadnapomat megkapom, de táppénz után nem rúgnak ki, illetve mindenféle pótlékokat rendesen fizetik. Persze ettől függetlenül még megaláztak ott, ahol tudtak, szóval...
Vidéken élek, nagy a szegénység. Így becsuktam a szemem és örültem, hogy van munkám. Majd 2012-ben jött az egykulcsos adó, s közel 20 ezerrel csökkent a fizetésem köszönhetően annak, hogy többet vontak le, illetve a műszakpótlékok összeolvasztásának, és megfaricskálásának köszönhetően simán megtudta csinálni a cég, hogy betesz délelőtti műszakba és semmiféle pótlék nem jár. Emellett, aki sokat kereset, az kapott 20 ezerrel többet.
Egyetértek, hogy igazságtalan volt a többkulcsos adó arra nézve, aki sokat keres, hisz én se örülnék, ha fele fizetésem elmenne, ha éppenséggel keresek 200-at. De aki kapott 75-80-at annak viszont nagy érvágás volt, hogy ebből lett 65. Volt olyan kolléganőm, akit az áruház közepén vigasztaltam, mert ott bőgött és folyamatosan azt kérdezte, hogyan lehet megélni 65 ezer forintból?
A családban anyám beteg. Van jó pár baja, nem kap sehol munkát, semmire se jogosult. 0 forintból él úgymond, mi tartjuk el. Nem kapta meg a megfelelő százalékot, így majdnem fél millió forintos számla vár ránk. Mindez úgy, hogy napi szinten rohamai vannak, rákos daganata van a mellkasában és már kétszer kellett műteni, lehet itt a harmadik alkalom. Két minimálbérből meg fél milliót nem lehet kifizetni.
Az, hogy mi jár, az meg elsősorban attól függ milyen jó kapcsolataid vannak. Aki fidesz párti az kap ezt azt, nagyobb esélye van. Mindezek mellett pedig talán nem stadionokat kéne építeni és olyan törvényeket hozni, ami nyomorba dönti az embert.
Na én ezért utálom őket, és ezért nem is szavaztam rájuk.
"Én meg remélem tőled veszik el a saját pénzedet. Ugyanis a nyugdíjas a nyugdíját már egyszer befizette, az a saját pénze, amit visszakap. Az más kérdés, hogy a politikusok eltapsolták és most az adókból kénytelenek azt fizetni."
Már vett el, nem is keveset. Az pedig egy dolog, hogy befizette. Azt is sokan befizették, amit lenyúlt. Valaki nem is keveset. Nyugdíjas pedig már nem leszek, szóval nem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!