Jobbik. Valóban szélsőségesek lennének?
olvasom a 49-est és egyszerűen hihetetlen pár ember gondolkodása, avagy nem gondolkodása ....
- úgy gondolod, hogy így a világon egyedüliként mi majd csodára visszük az országot a korlátolt konzervatívnak nevezett áleszmékkel? Miközben környezetünkben virágzik a liberális és fejlett országok jogállamisága, gazdasága, te hátramenetet akarsz még ma is?
- ezt a nagymagyarkodást el kellene már felejteni végre, és elfogadni, hogy próbálnánk egy civilizált közösségben élni, de láthatóan nem igazán megy
- mi az, amit egyáltalán konzervatív értéknek nevezel? mert én akárhogy gondolkodok, nem tudok ilyet felfedezni ...
-
"- úgy gondolod, hogy így a világon egyedüliként mi majd csodára visszük az országot a korlátolt konzervatívnak nevezett áleszmékkel?"
Ezt nem tudom értemezni. Ki az a "mi"? Magyarok, jobbikosok, nem-jobbikosok? Ha te jobbikos vagy, akkor a "mi" a te pártodra kéne, hogy vonatkozzon, nem?
Mik azok a korlátolt, konzervatívnak nevezett "áleszmék"? Az országot amúgy nem eszmék "viszik csodára" (ez mit jelent?), hanem gazdasági programok, I guess. Meg olyan általános mutatók, hogy pl. nő a foglalkoztatottság, nő a GDP, nő a népszaporulat. Nemtom, ennek mi köze van az eszmékhez.
Az eszmékből amúgy általában semmi jó nem szokott kisülni. A forróvérű, világot megváltani igyekvő ifjú titán forradalmárok inkább kárt okoznak, mert fingjuk nincs a világ valódi működéséről, és azt hiszik, minden tök egyszerű és fekete-fehér ("a cigányok rosszak, telepítsük ki őket").
Én azt vallom, hogy a nagy, pozitív eredményeket sosem a bezsongott forradalmárok meg az irányítás nélküli forradalmak, hanem a megfontolt diplomácia és átgondolt, hosszútávra néző egyezmények hozták meg.
"Miközben környezetünkben virágzik a liberális és fejlett országok jogállamisága, gazdasága, te hátramenetet akarsz még ma is?"
Ezek üres szlogenek. Definiáld nekem, hogy mi az, hogy a "környezetünkben", "liberális és fejlett" ország, meg az, hogy "jogállamiság és gazdaság virágzása". Ukrajna pl. itt van a környezetünkben, de nem épp a jogállamiság meg a liberalizmus mintaképe. Sőt, most mintha virágzani sem virágozna. Románia szintén. Szerbia többek szerint még most is egy romhalmaz.
Vagy neked mi a mércéd, talán Ausztria meg a nyugati országok? Kár ezen sopánkodni, amikor mi 40 év kommunizmust kaptunk, ők meg nem. Naná, hogy ott fejlődhetett a liberalizmus meg a gazdaság meg a jogállamiság. Érdekes módon a nem az egykori szovjet blokkba tartozott országok sokkal jobban jártak. Nyugat-Eu. meg különben is történelmileg is mindig fejlettebb volt. Ez történelem és geopolitika, nem eszmék kérdése.
"- ezt a nagymagyarkodást el kellene már felejteni végre, és elfogadni, hogy próbálnánk egy civilizált közösségben élni, de láthatóan nem igazán megy "
Most ezúttal kire vonatkozik a többesszám? Most már a jobbikosokra?
És mire gondolsz? Arra, hogy levettétek a gárdás egyenruhát és most már civilek vagytok? :) Hú, nagy kő esett le a szívemről.
"- mi az, amit egyáltalán konzervatív értéknek nevezel? mert én akárhogy gondolkodok, nem tudok ilyet felfedezni ... "
Nem tudom, éppen mire gondoltam, de mondjuk mondanám azt, tegyük a dolgunkat cigányozás/zsidózás helyett, próbáljunk meg javítani a népszaporulaton meg az ország gazdasági teljesítményén és őrizzük a magyar kultúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!